Hyppää pääsisältöön

Luciano Berio

 • Vaskikvintettien aatelia

  07.10.2019 Klassinen

  Levyarvio

  Ensemble Schwerpunkt on nuori, nyt ensilevynsä julkaissut vaskikvintetti, joka on asettanut tavoitteekseen olla ei vähempää kuin vaskikvintettien Arditti: he haluavat luoda vertailukohdan sille millainen uuden musiikin yhtye voi parhaimmillaan olla. Nimikkolevyllään Schwerpunkt lunastaa sekä omia odotuksiaan että ensiluokkaisen nykymusiikkiensemblen statuksensa: kaikki levyn teokset ovat kiinnostavaa nykymusiikkia ja Schwerpunktin tulkinnat suvereeneja ja hengästyttävän taiturillisia.

 • Lauluja yksinäisyydestä - klarinetilla

  02.10.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Lauri Sallista voi sanoa vapaaksi klarinetistiksi sanan kaikissa hyvissä merkityksissä. Hän tekee omaa uraa itse, ilman vakituisia kiinnityksiä, soittamalla kaikkea mahdollista ja luomalla omia esityksiä ja projekteja. Hienoa että Lauri Sallinen on saanut aikaiseksi myös soololevyn - ja vielä hienompaa, että se on onnistunut katsaus sooloklarinetin mahdollisuuksiin sekä yksinäisyyden ja laulullisuuden tematiikkaan.

 • Glanert pitää Brahmsista

  25.01.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Detlev Glanert on saksalainen viisikymppinen säveltäjä, joka tuntee sielunveljeyttä Johannes Brahmsin kanssa siinä määrin, että on muun muassa sovittanut ja täydentänyt Brahmsin Neljä vakavaa laulua sekä säveltänyt omalaatuisen Brahms-kunnianosoituksen nimeltä Weites Land (Kaukainen maa). Kun näihin teoksiin yhdistetään Luciano Berion orkesterisovitus Brahmsin ensimmäisestä klarinettisonaatista, tuloksena on oudolla tavalla ilmaisuvoimainen Brahms-tribuuttilevy.

 • 14.5. at 7 pm The Grand Tour / Prix de Rome

  10.04.2015 RSO in English

  The Grand Tour themed chamber music festival with seven concerts.

 • Kamarimusiikkifestivaali The Grand Tour / Rooman-palkinto

  25.03.2015 RSO

  Tervetuloa mukaan seitsemän kamarimusiikkikonsertin Grand Tour -kiertueelle - matkakohteina niin ikuinen Rooma kuin Adrianmeren hiekkarannatkin!

 • Torstaisarja 9 / Fokus Stravinsky

  15.04.2013 RSO

  RSO:n konserteissa 23.-24.4. on keskiössä Igor Stravinskyn uusklassisen kauden teokset. Konsertit johtaa Dima Slobodeniouk ja Stravinskyn pianokonserton solistina soittaa Johannes Piirto.

 • Keskiviikkosarja 14 / Focus STRAVINSKY

  15.04.2013 RSO

  RSO:n konserteissa 23.-24.4. on keskiössä Igor Stravinskyn uusklassisen kauden teokset. Konsertit johtaa Dima Slobodeniouk ja Stravinskyn pianokonserton solistina soittaa Johannes Piirto.

 • Friday series 15

  29.03.2012 RSO in English
 • Perjantaisarja 15

  23.03.2012 RSO