Hyppää pääsisältöön

Tasavallan Presidentti (yhtye)

 • Myrskylän Magneettimiehenkuja kumartaa Pekka Strengin perinnölle – omaperäisen muusikon syntymästä tulee kuluneeksi 70 vuotta

  26.04.2018 Yle Uutiset

  Nuorena kuolleen Pekka Strengin musiikillinen perintö elää edelleen itäuusmaalaisessa pikkukunnassa. Moni ikätoveri muistaa Strengin lahjakkaana urheilijana ja herkkänä muusikonalkuna.

 • Piia Pasanen: "Linnan juhlien pukuloisto sini-valkoista"

  04.12.2017 Puoli seitsemän

  Linnan juhlien juontaja pukeutuu valkoiseen.

  100-vuotiaan Suomen itsenäisyysjuhlat Presidentinlinnassa täyttyvät pukuloistolla. Pia Pasanen on valmistautunut juhlavastaanottoon perinteiseen tyyliin, opettelemalla vieraiden taustoja ja valitsemalla itselleen juhlapuvun.

 • Peace, Love and Undergrounding

  01.09.2016 Kulttuuri

  Love Records - huh huh. Ja ihanaa!

  Love Records - huh huh. Ja ihanaa!

 • Kultaranta-keskustelut

  14.06.2016 Yle TV1

  Tapaamista isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

  Kultaranta-keskusteluja isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naantalissa 19. - 20. kesäkuuta.

 • Vuonna 1974 Iltatähti vaihtoi väriin ja Mikko Alataloon

  08.02.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelmalöytöjä Ylen arkistoista.

  Ylen kevyen musiikin lippulaiva Iltatähti aloitti vuonna 1974 värilähetykset. Ohjelman toinen lähetyskausi oli muutenkin myllerrysten aikaa, kun juontaja vaihtui muutaman kuukauden välein. Vain pieni osa nyt julkaistavasta materiaalista on esitetty tv-uusintoina. Kaikkea siitä ei koskaan ole nähty värillisenä Suomen televisiossa.

 • Varhainen Iltatähti oli koko perheen kriittinen musiikkiohjelma

  28.12.2015 Elävä arkisto

  Aikansa keskeisin pop- ja rocksarja aloitti vuonna 1973.

  1970-luvun keskeisin pop- ja rockohjelma Iltatähti oli alkujaan omistettu aivan kaikelle kevyelle musiikille Hurriganesista lehmänkellonkalisteluun. Hyvän ja huonon musiikin raja oli tekijöille kuitenkin kirkas, eikä se jäänyt yleisöllekään epäselväksi. Aloitusvuoden 1973 ohjelmissa ovat mukana mm. Hector, Katri Helena, Danny, Badding, Tasavallan Presidentti ja Sammy Babitzin.

 • Rakkaudesta Loveen - Asa

  02.10.2015 Musiikki

  Räppäri Asa kasasi soittolistan Love Recordsin aarteista.

  Räppäri Asa kasasi soittolistan Love Recordsin helmistä. Legendaarisen levy-yhtiön julkaisuihin mies perehtyi tarkoin tuoreinta Love-albumia tehdessään: levyn jokaisessa biisissä sämplätään alun perin Love Recordsin julkaisemaa musiikkia. "Kun tein tätä soittolistaa ja avasin taas Love Recordsin katalogin, huomasin että siellä on edelleen levyjä, joita en ole koskaan kuullut.”

 • Lovesta Johannaan - Elävän arkiston helmiä

  02.10.2015 Musiikki

  Elävän arkiston kätköistä löytyy todellisia rock-aarteita.

  Valokeilassa Atte Blom -dokumentin innoittamina kasasimme Blomin luotsaamien levy-yhtiöiden, Love Recordsin ja Johannan, artisteista koostuvan kokonaisuuden Elävästä arkistosta löytyvän materiaalin avulla. Tarjolla todellisia aarteita jokaiselle suomalaisesta pop- ja rockmusiikista kiinnostuneelle.

 • Valokeilassa Atte Blom

  28.09.2015 Yle Teema

  Ainutlaatuinen henkilökuva Love Recordsin perustajasta.

  Suomirockin suuri taustavaikuttaja on kerrankin itse valokeilassa. Atte Blomin kanssa ovat työskennelleet muun muassa Juice Leskinen, Rauli Badding Somerjoki, Leevi & The Leavings, Tasavallan Presidentti, Wigwam ja Hurriganes. Dokumentissa haastateltavina ovat Dave Lindholm, Mato Valtonen, Kaj Chydenius, Aki Kaurismäki, Maarit Hurmerinta, Pelle Miljoona, Andy McCoy, Tuomari Nurmio, Herra Ylppö ja Jouni Hynynen.

 • Kitarasankari Jukka Tolonen - Piritorilta taivasbändiin

  30.03.2015 Musiikki

  Kitaralegendan harvinainen haastattelu ja dokumenttielokuva.

  Jukka Tolosella on raju menneisyys, mutta harvinaisessa haastattelussa hän osoittautui herkäksi, kiltiksi ja melkein ujoksi. Harri Tuominen kertaa kohtaamistaan kitaristilegendan kanssa. Voit myös kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan. 2014 valmistunut dokumenttielokuva Tolonen saa TV-ensi-iltansa Yle Teemalla pääsiäissunnuntaina 5.4. klo 21.00.

 • Tolonen

  27.03.2015 Yle Teema

  Dokumenttielokuva kitaristilegendasta.

  Dokumenttielokuva kitaristilegenda Jukka Tolosen musiikista ja elämästä, unelmista ja niiden romahtamisesta, luopumisesta ja uuden löytämisestä.

 • Tolonen: kitaralegenda huumekierteen kautta uskoon

  30.04.2014 Kulttuuri

  Stradassa Ivan Puopolon haastateltavana on Tasavallan presidentti -yhtyeestä tunnettu proge/jazzkitaristi Jukka Tolonen, jota hehkutettiin 70-luvun alussa englantilaisissa ja amerikkalaisissa musiikkilehdissä suorastaan neroksi. Nousukiito kaatui huumekierteeseen ja edelleen puukotuksen kautta vankilaan. Tolonen-dokumenttielokuva kertoo miehen myöhemmät elämänvaiheet.

 • Tavastia-klubi täyttää 40 vuotta

  25.08.2010 Yle Uutiset

  Helsingin keskustassa toimiva klubi on yksi Euroopan vanhimmista yhä toimivista rock-klubeista. Sen lavalla ovat esiintyneet kaikki maamme huippubändit.

 • Vesa-Matti Loiri: Sisältäni portin löysin

  16.06.2010 Elävä arkisto

  Sisältäni portin löysin on Pekka Strengin tunnetuin kappale.

  "Sisältäni portin löysin" on Pekka Strengin tuotannon tunnetuin ja versioiduin kappale. Vesa-Matti Loiri esitti sen Provinssirock-debyytissään kesällä 2009.

 • Tähtihetki: Magneettimies

  16.10.2009 Yle Uutiset

  Pekka Strengin elämästä ja taiteesta kertova Magneettimies on kaunis ja soljuu luontevasti, sanoo Tarmo Poussu. Anu Silfverbergin mielestä elokuva on yhtä aikaa sekä intensiivinen että levollinen.

 • Pekka Streng hurmasi lapsuudessaan myrskyläläiset

  04.09.2009 Yle Uutiset

  Myrskylässä lapsuutensa viettänyt Pekka Streng vaikutti merkittävästi suomalaisen progressiivisen rockin kehitykseen. Vaikka hän kuoli vain 26-vuotiaana, elää hänen perintönsä edelleen.

 • Tavastialla konsertoitiin Pekka Strengin kunniaksi

  04.02.2009 Yle Uutiset

  Helsingissä Tavastia-klubilla järjestettiin keskiviikkona Pekka Strengin tribuuttikonsertti. Joukko maamme eturivin muusikoita nousi lavalle kunnioittamaan edesmenneen musiikillisen lahjakkuuden Pekka Strengin tuotantoa.

 • Tasavallan Presidentti: Struggling for Freedom

  16.10.2007 Elävä arkisto

  Harvinaisessa tallenteessa laulajana Frank Robson.

  Suomalaisen progen keskeinen nimi Tasavallan Presidentti nähdään outojen psykedelisten kameraefektien lomassa vuonna 1970. Harvinaisessa televisiotallenteessa laulusolistin virkaa toimittaa bändin alkuperäinen vokalisti Frank Robson.