Hyppää pääsisältöön

Circle

 • Fantasiaa, scifiä, steampunkia ja näköisfiguureja – Eero Okkonen osaa rakentaa legoista mitä vain

  06.11.2018 Kulttuuricocktail

  Kulttibändi Circle legoina!

  Arkkitehtiopiskelija Eero Okkonen on kehittänyt legorakentamisesta taidetta. Okkonen pakertaa mielellään karikatyyrejä muun muassa Terry Pratchettin ja Hayao Miyazakin fantasiamaailmoista tai scifistä ja steampunkista. Tuore taidonnäyte on valokuvien pohjalta loihdittu hämmästyttävä figuurisarja kulttibändi Circlestä. KulttuuriCocktail kävi seuraamassa Lego-Speden valmistumista.

 • Takarivissä viihtyvä eturivin muusikko – Tomi Leppäsen maailmassa vähemmän on enemmän

  01.11.2018 Kulttuuricocktail

  Tomi Leppänen ei ole tottunut pitämään meteliä itsestään.

  Tomi Leppänen ei ole tottunut pitämään meteliä itsestään. Hänen ei tarvitse, sillä hänen riisutut mutta sitäkin näyttävämmät otteensa rumpalina ja graafisena suunnittelijana pitävät huolen siitä, että hänet tullaan hakemaan kotoa töihin. Kuka tahansa ei Leppästä kuitenkaan saa. Hän on pitkien suhteiden mies, joka soittaa kaikista mieluiten tuttujen ihmisten kanssa esimerkiksi Aavikossa, Circlessä ja K-X-P:ssä. Tuttaviksi pyrkiviä riittää, sillä maailma ei vielä tunne ihmistä, joka ei pitäisi Tomi Leppäsestä.

 • Viiden pennin progressiivista rockia - Circle: Termostaatti

  19.12.2017 Musiikki

  Katso yhden kameraoton live

  Circle ei halunnut tietää ennen Termostaatti-biisin tallennushetkeä kuvaussuunnitelmista mitään. Jussi Lehtisalon sanoin: “Haluamme alistua tahtoonne ja olemme valmiit häpäisemään itsemme”. Vastaavasti kuvausryhmä kuuli kappaleen ensimmäisen kerran soundcheckissä, koska bändi sävelsi sen edeltävänä iltana. Termostaatti saa ensiesityksensä tässä yhden kameraoton livessä.

 • Maailman paras rockbändi? Opas kulttibändi Circlen maailmaan

  05.05.2017 Kulttuuricocktail

  Circleä aloittelijoille!

  Circleä aloittelijoille! Mika Rättö ja Jussi Lehtisalo opastavat vuonna 1991 perustetun Circle-yhtyeen maailmaan. Avantgardistinen rock-kokoonpano on seikkaillut kokeellisen musiikin käymättömillä korpimailla 26 vuotta, ja albumeita on kertynyt kymmenittäin.

 • KulttuuriCocktailin dokumenttisarja alkaa Yle Teemalla: valtavirran ulkopuolelta tulee perinteiden haastajia

  11.04.2017 Kulttuuricocktail

  KulttuuriCocktailin dokumenttisarja Yle Teemalla

  KulttuuriCocktailin uusi dokumenttisarja esittelee luovuuden erilaisia ulottuvuuksia neljästä eri näkökulmasta. Dokumentit esitetään Yle teemalla 25.4. alkaen.

 • Circle-laulaja Mika Rättö muuttui samuraiksi - "Olen kuin moottorisaha"

  10.10.2016 Kulttuuricocktail

  Circle-yhtyeen laulaja Mika Rättö ohjasi elokuvan

  Samurai Rauni Reposaarelaisen ohjaaja ja pääosanäyttelijä Mika Rättö on kulttuuripersoona, joka voisi yksin vastata keskikokoisen kaupungin luovasta pääomasta. Säveltäjä, rocklaulaja, taidemaalari ja kirjailija Rättö kertoo olevansa kuin moottorisaha, joka jyrää eteenpäin.

 • Janne Westerlund ja muutoksen välttämättömyys

  27.01.2016 Musiikki

  Tarvitseeko maailma enää yhtäkään uutta laulua?

  Circlestä, Plain Ridesta, Pharaoh Overlordista ja soolourastaan tuttu Janne Westerlund ei ole yhden muotin mies. Yhtenä hetkenä hän tykittelee heviriffejä verkkosukkahousuissa ja vaaleanpunaisissa minishortseissa, toisena nousee lavalle pelkkä banjo seuranaan. Kriitikoiden suopeudesta huolimatta Westerlund sanoo usein miettivänsä, tarvitseeko maailma enää yhtäkään uutta laulua.