Hyppää pääsisältöön

Laila Kinnunen

 • Kuukauden suositut välitti Eilispäivän iskelmät ja maailmanhitit musiikkikuvaelmina

  08.11.2017 Elävä arkisto

  1960-luvun menestyskappaleet "esi-musiikkivideoina".

  Kuukauden suositut -ohjelmassa esitettiin 1960-luvun koti- ja ulkomaiset menestyskappaleet pieninä lavastettuina musiikkikuvaelmina. Näiden ”esi-musiikkivideoiden” rekvisiittana pyöri merimiehiä, piraatteja, tiskaavia aviomiehiä, rokokootanssijoita, jenginuoria ja mitä milloinkin. Ohjelmien vakiotähti oli laulaja Laila Kinnunen.

 • Pieni Pertunmaa riemuitsee omasta ministeristä – "Täällä Jari saa olla yksi meistä"

  27.04.2017 Yle Uutiset

  Tuore maa- ja metsätalousministeri on 1 800 asukkaan eteläsavolaiskunnan valtuuston puheenjohtaja ja tunnetun näytelmäkerhon puheenjohtaja sekä vakionäyttelijä.

 • 4 700 kappaletta levyttänyt rumpali Ilpo Kallio täyttää 80 vuotta

  04.02.2017 Yle Uutiset

  Ilpo Kallio on Suomen neljänneksi eniten levyttänyt muusikko. Suomalaisen iskelmän kirkkaimpien tähtien kanssa musisoinut Kallio muistaa Olavi Virran viimeisen keikan ja sen kuinka Marlon Brando pyysi häntä paukuille.

 • Nosteessa-bändi Karina: Tuntui eeppiseltä kuulla oma biisi ensimmäistä kertaa radiosta

  11.06.2016 YleX

  YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä kertaa Nosteessa on Karina.

 • Vanha keikkajuliste toi muistot pintaan: "Varmaan ne olisivat tähden minusta halunneet"

  11.08.2015 Yle Uutiset

  Nuoren laulajattaren kuva koristaa eläkeläisnaisen seinää. Kuvassa ei ole kuka tahansa vaan nainen itse.

 • Näkökulma: Iskelmälaulajan raju tilitys

  08.07.2015 Yle Uutiset

  Iskelmälaulajiin kohdistuu ylenpalttisia odotuksia, ja kaikki eivät pysty täyttämään niitä, kirjoittaa Ylen kulttuuritoimittaja Jonni Aromaa.

 • 1960-luvun jazzpesä Mäyränkolo ikuistui Ylen varhaiselle filmille

  20.05.2015 Elävä arkisto

  Musiikkifilmi legendaarisesta Old House -jazzklubista.

  Yleisradion ensimmäinen musiikkifilmi Jazzia vanhassa talossa kuvattiin Pekka Mäyrämäen isännöimässä Old House Jazz Clubissa eli ”Mäyränkolossa”. Pieni puutalohuoneisto Helsingin Punavuoressa oli 1960-luvun alussa suomalaisen jazzin keskeinen kohtauspaikka ja henkireikä.

 • Olavi Virta vaati soittajilta paljon – "sijaisbändi" testattiin tempoa vaihtelemalla

  27.02.2015 Yle Uutiset

  Olavi Virta oli aikalaisten kertomusten mukaan tarkka bändistään ja sen soittotaidoista. Kokkolalaismuusikon orkesteri päätyi kerran pikahälytyksellä säestämään maestroa, joka testasi porukan taidot heti ensimmäisessä valssissa.

 • Lazzarella, Suklaasydän ja Poika varjoiselta kujalta – Sanoittajalegenda Sauvo "Saukki" Puhtila on kuollut

  19.12.2014 Yle Uutiset

  Sauvo Puhtilan nimi löytyy yli 1 400 suomalaisen laulun takaa.

 • Laila Kinnusen tytär: Äidin kappaleiden esittäminen ei ollut musiikillinen itsemurha

  07.10.2014 Yle Uutiset

  Äidin legendaarinen maine on ollut Milana Misicille valtava haaste. Äidin kautta Misic on nähnyt julkisuuden puolet karun todellisina. Samalla äidin ura on selkeyttänyt omia valintoja ja vienyt Misicin lopulta äidin kappaleiden ääreen.

 • Parasta nyt: Lauantaileikit

  19.06.2014 Musiikki

  Juhannusiltana on kovat piipussa: seitsemän tuntia iskelmäelokuvia. Maratonin aloittaa Lauantaileikit, jossa kuullaan musiikkia Scandian katalogista á la Laila Kinnunen, Four Cats, Reijo Taipale, Ann Christine, Heikki Laurila, The Strangers, Eino Grön sekä Anja ja Anneli Koivisto. Elokuvan musiikillisessa johdossa oli legendaarinen Jaakko Salo. Yle Teema la 21.6. klo 21.00.

 • 21.6. Teemalauantai: Juhannustanssit

  06.06.2014 Yle Teema

  Hei mennään tanssimaan kun kutsuen kuohuu pyörteet sävelten! Juhannuslauantaita vietetään iki-ihanan kotimaisen iskelmäelokuvakimaran tahdissa. Melkein seitsemän tuntia kestävässä yöttömän yön musiikkipaketissa esitetään viisi elokuvaa, joissa esiintyvät 1950–60-lukujen vaihteen kirkkaimmat iskelmätähdet Laila Kinnusesta ja Eino Grönistä Brita Koivuseen ja Olavi Virtaan.

 • Viiden miljoonan kilometrin mies ei malta pysähtyä

  11.08.2013 Yle Uutiset

  Lyömäsoittaja Heikki Sihvonen on viidenkymmenen vuoden aikana säestänyt lähes kaikkia tunnettuja iskelmälaulajia Olavi Virrasta ja Laila Kinnusesta alkaen ja ehtinyt myös levyttää paljon musiikkia pornolauluista Ti-Ti Nalleen.

 • Iskelmä-Suomi: Kaupungin valot - Jazz on aina ollut iskelmässä

  24.02.2013 Musiikki

  Timo Santalan mielestä jazz on aina ollut läsnä iskelmässä. Esikuviltaan anglo-amerikkalainen ja länsieurooppalainen jazzvaikutteinen kaupunki-iskelmä ei lyhyitä valtakausia lukuun ottamatta ole ollut enemmistön ääni iskelmäkulttuurissa. Se on haastanut ja synnyttänyt uutta, pakottanut Iskelmä-Suomen kehittymään ja kuuntelemaan maailmaa. 4. osan päähenkilöt ovat Erik Lindström, Laila Kinnunen, Vieno Kekkonen, Kai Lind & Four Cats, Carola, Jaakko Salo, Rauno Lehtinen ja Seija Simola. Yle Teema po 17.10. klo 20.00.

 • Iskelmä-Suomella on vaalea ja tumma kuningatar

  08.02.2013 Elävä arkisto

  Katri Helena ja Paula Koivuniemi ovat Suomen kestotähtiä.

  Suomen mittakaavassa Katri Helena ja Paula Koivuniemi ovat malliesimerkkejä siitä, mitä vuosikymmenestä toiseen kantava kestotähteys on. Toinen iskelmän kuningattarista on tumma ja kohtalokas, toinen vaalea, heleä-ääninen naapurin tyttö.

 • Iskelmä-Suomi teki historiaa – Yle Teema takoi ennätyksensä

  05.02.2013 Yle Uutiset

  Parhaimmillaan suomalaisten, kovan kohtalon kokeneiden iskelmätähtien elämäntarinaa seurasi 553 000 silmäparia.

 • Kohtalon tähdet ovat iskelmä-Suomen ikisankareita

  01.02.2013 Elävä arkisto

  Elävän arkiston kooste taustoittaa Iskelmä-Suomi-sarjaa.

  Suomalainen iskelmäyleisö on erityisen kiintynyt tähtiin, joiden tarinassa on menestyksen ja kimalluksen vastavoimana vahvoja tummia sävyjä, lankeemusta ja kilvoittelua taiteilijaelämään kuuluvia kiusaajia vastaan. Elävän arkiston kooste taustoittaa Iskelmä-Suomi-sarjaa.

 • Viihteellistä maailmanloppua

  13.12.2012 Elävä arkisto

  Apokalypsi on inspiroinut myös populaarikulttuurin tekijöitä

  Apokalypsi, maailmanloppu ja tuomiopäivä ovat inspiroineet myös populaarikulttuurin tekijöitä. Aihe on koskettanut niin Muumeja kuin vogoneja, niin Alivaltiosihteeriä kuin Apocalypticaa, niin Michael Monroeta kuin Mikael Karvajalkaa.

 • Toimittaja Juha Ohtosen muistolle

  09.02.2012 Yle Uutiset

  Yle Turun toimittaja Juha Ohtonen on poissa. Monelle Turun Radion kuuntelijalle hyvin tuttu mies menehtyi 3. helmikuuta vakavan sairauden murtamana 53-vuotiaana. Viimeiset aikansa Juha Ohtonen sai viettää hänelle rakkaan merinäköalan äärellä Karina-kodissa Turun Hirvensalossa.

 • Beatles taipui Suomessa jopa humpaksi

  19.01.2012 Elävä arkisto

  Beatles-tulkintojen kirjo on loputon.

  Vuonna 1970 kuopattu The Beatles on kautta vuosikymmenten jaksanut innoittaa myös mitä erilaisimpia ja odottamattomimpia suomalaisartisteja. Beatles-biisejä on väännetty meillä niin jazzin, konserttimusiikin, torvisoiton kuin humpankin muottiin.

Sivut