Hyppää pääsisältöön

Agit Prop

 • Agit Prop -yhtyeestä tunnettu Pekka Aarnio on kuollut

  14.05.2019 Yle Uutiset

  Aarniolla oli myös merkittävä tuottajan ura.

 • "Yhtenäistä kansaa ei voi koskaan voittaa" – Chilen kansainvälinen solidaarisuusliike alkoi Helsingistä 1973

  30.04.2019 Elävä arkisto

  Suomessa reagoitiin voimakkaasti Chilen verisiin tapahtumiin

  Presidentti Salvador Allenden hallituksen väkivaltaiseen kaatamiseen reagoitiin voimakkaasti pohjoismaissa ja etenkin Suomessa. Chilen vallankaappaus 11.9.1973 järkytti suuresti ja sai suomalaiset osoittamaan tukeaan Chilen kansalle välittömästi. Suomalaisten aktiivisuuden ansiosta kansainvälinen solidaarisuusliike järjestäytyi Helsingissä jo syyskuun lopussa 1973. Artikkeliin on koottu televisio- ja radioreportaaseja vallankaappauksen jälkeisien kuukausien ajalta.

 • Lauluyhtye Agit-Propin laulaja Martti Launis on kuollut

  27.10.2018 Yle Uutiset

  Yhtye ilmoitti suru-uutisen Facebook-sivuillaan.

 • Työväenmusiikin perinnettä jatkavat nyt räppärit ja punkkarit: "Kantaa ottavaa laulua on ollut kaikkina aikoina, vaikka aiheet muuttuvat"

  29.07.2018 Yle Uutiset

  Valkeakosken Työväen musiikkitapahtuma houkuttelee nimekkäillä esiintyjillä niitä, joita poliittinen sisältö ei kiinnosta. Työväenmusiikki ei kuitenkaan ole koskaan ollut pelkkää julistavaa paatosta.

 • Lauluja Utopiasta – Agit Propin tarina

  15.12.2017 Yle Teema

  Peter von Baghin viimeinen ohjaus kertoo laululiikkeestä.

  Peter von Baghin viimeiseksi jäänyt ohjaustyö kertoo poliittisen laululiikkeen tunnetuimmasta edustajasta Agit Propista ja lauluyhtyeen musiikista kuudella vuosikymmenellä. Dokumentin viimeisteli Jouko Aaltonen.

 • Lahjapaketti: Love Records

  16.12.2016 Yle Teema

  50-vuotisjuhlavuoden paketillinen helmiä

  Love Recordsin 50-vuotisjuhlan kunniaksi pakettiin on pantu dokumentti Atte Blomista sekä arkistoaarteita, joissa esiintyvät mm. Wigwam, Maarit, Hurriganes, Agit Prop, Kristiina Halkola ja Kaseva.

 • Taistolaislauluista terrorismiin – Missä vaiheessa ääriliike tarttuu aseisiin?

  07.02.2016 Kulttuuricocktail

  Vallankumousta toteutettiin Suomessa lauluin Saksassa asein

  Länsi-saksalainen terroristiryhmä Punainen armeijakunta teki pommi-iskuja ja panttivankikaappauksia 70- ja 80-luvuilla. Se tavoitteli iskuillaan kommunistista vallankumousta, ja uskotteli voivansa herättää tavaratalojen pommittamisella Saksan liittotasavallan työläiset kansannousuun. Pankit ja suurkonsernit - kapitalismin syntipukit olivat vasemmistoterrorin kohteita. Samaa riistoa vastaan taisteltiin myös Suomessa. Oliko vain sattumaa, että Suomessa ei menty taistelulauluja pidemmälle?

 • Lovesta Johannaan - Elävän arkiston helmiä

  02.10.2015 Musiikki

  Elävän arkiston kätköistä löytyy todellisia rock-aarteita.

  Valokeilassa Atte Blom -dokumentin innoittamina kasasimme Blomin luotsaamien levy-yhtiöiden, Love Recordsin ja Johannan, artisteista koostuvan kokonaisuuden Elävästä arkistosta löytyvän materiaalin avulla. Tarjolla todellisia aarteita jokaiselle suomalaisesta pop- ja rockmusiikista kiinnostuneelle.

 • Poliittisen laululiikkeen kiihkeydestä syntyi kirja

  22.07.2015 Yle Uutiset

  1970-luku oli työväen musiikin kulta-aikaa. Jyrkkyys ja sanomisen voimakas palo kuuluvat tänä päivänä rap-musiikissa.

 • Sodankylän 30. elokuvajuhlat alkavat kotimaisilla ensi-illoilla

  09.06.2015 Yle Uutiset

  Sodankylä elokuvajuhlien avajaispäivänä muistellaan edesmennyttä Peter von Baghia. Elokuvateatteri Lapinsuussa nähdään keskiviikkona kattava otos von Baghin lyhytelokuvia ja materiaalia kesken jääneestä Agit Prop -elokuvasta.

 • Suomalaisten protestilaulujen viisitoista valiota

  28.04.2015 Musiikki

  Tutustu protestilauluihin eri vuosikymmeniltä!

  Orjuus, sota, ihmis- ja kansalaisoikeudet, naisten ja vähemmistöjen asema, seksuaalinen tasa-arvo ja ympäristön tila. Näistä aiheensa ovat löytäneet myös räppärit Asa ja Paleface. Uusista virtauksista huolimatta monet jopa 50 vuotta vanhat protestilaulut ovat edelleen yhtä ajankohtaisia kuin syntyessään. Tutustu viidentoista väläyksen listaan eri vuosikymmeniltä!

 • Otso Kantokorpi: Rajan retoriikkaa

  07.05.2014 Kulttuuri

  Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti Otso Kantokorpi on varma, että totuutta vääristellään joka taholla ohjelmallisesti ja järjestelmällisesti.

 • Liisa Tavi: Euroviisut oli kamala kokemus

  25.09.2012 Yle Uutiset

  Julkisuudesta vetäytynyt laulaja-lauluntekijä Liisa Tavi luokittelee itsensä humanistiksi, joka toivoo suomalaisille nykyistä kiireettömämpää elämää. Tavi myös kehottaa ihmisiä arvojensa tarkistamiseen.

 • Mitä kuuluu Liisa Taville, aikansa kukkaistytölle?

  24.09.2012 Yle Uutiset

  Laulaja-lauluntekijä Liisa Tavi heitti aikanaan jäähyväiset aseille ja ilmaisi kiitoksensa elämälle. Mitä Taville kuuluu nyt - tule mukaan Facebook-keskusteluun tiistaina 25.9. kello 10-11.

 • Mitä? Mistä lapset tulevat?

  01.06.2011 Elävä arkisto

  Lasten seksivalistusohjelma 1970-luvulta

  Seksistä puhuttiin yksityiskohtaisen tarkasti 1970-luvun lastenohjelmassa. Marikki Liila ja Jussi Helminen keskustelevat lasten kanssa siitä, mistä ja miten lapset tulevat. Ohjelmassa haastatellaan myös rakastunutta paria Sinikka Sokkaa ja Timo Kallista.

 • Nine-musikaali etsii kadonnutta luovuutta

  24.01.2011 Yle Uutiset

  Imatralla lauantaina kantaesityksensä saava Nine-musikaali nähdään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Luovuutensa kadottaneesta elokuvaohjaajasta kertova musikaali tuo vierailevina tähtinä Karelia-salin lavalle 16 naista ja yhden miehen.

 • Kaj Chydenius ja Agit Prop palaavat Berliiniin

  16.10.2009 Yle Uutiset

  Suomen poliittinen laululiike herää henkiin, kun 70-vuotispäiväänsä viettävä Kaj Chydenius ja Agit Prop -kvartetti konsertoivat Berliinissä perjantaina. Chydenius ja Agit Prop olivat suuria nimiä Suomen 1960- ja 1970-lukujen poliittisessa laululiikkeessä, joka sai vaikutteita saksalaisten säveltäjien ja runoilijoiden teoksista.

 • Chydeniuksen veljekset modernisoivat isänsä klassikkokappaleita

  14.10.2009 Yle Uutiset

  Säveltäjä Kaj Chydeniuksen pojat Kalle ja Jussi ovat julkaisseet levyn, jolla he tulkitsevat isänsä tunnetuimpia kappaleita. Näin he onnittelevat tällä viikolla 70 vuotta täyttävää Kaj Chydeniusta. Uusi sukupolvi on modernisoinut sävellyksiä itselleen sopiviksi.

 • Sokka Piafina tamperelaisnäyttämöllä

  25.09.2009 Yle Uutiset

  Näyttelijä, laulaja Sinikka Sokka on Edith Piaf musiikkiteatteri Palatsin musikaalissa. Ranskalaistähden elämästä kertova musikaali Edith! saa ensi-iltansa Tampereella helmikuussa.

 • Tasavuosia täyttävä Kaj Chydenius tekee lastenoopperoita

  10.03.2009 Yle Uutiset

  Kaj Chydenius tuo monille ensimmäisenä mieleen taistolaisuuden, Agit Propin ja poliittiset laulut. Mielikuvat on nyt kuitenkin syytä päivittää. 2000-luvun Chydenius yhdistyy puoluepolitiikan sijasta satuoopperoihin.

Sivut