Hyppää pääsisältöön

Pekka Pohjola

 • Tapiolan kuoron isä Erkki Pohjola – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  04.01.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 4. tammikuuta.

  Tammikuun 4. päivänä syntynyt Erkki Pohjola ei ollut laulanut kuorossa eikä opiskellut kuoronjohtoa, kun hän perusti Tapiolan Yhteiskoulun kuoron 1963. Pohjolan johdolla Tapiolan kuorosta kasvoi kansainvälisen kuoromaailman tuntema vokaali-instrumentti.

 • Verneri Pohjola – oma ääni ja isän perintö

  07.06.2017 Yle Teema

  Dokumentin ensi-ilta Teemalla 17.6.

  Tv-dokumentti Verneri Pohjola – oma ääni ja isän perintö saa ensi-iltansa Teemalla 17.6. Dokumentin toimittaja Markus Partanen kirjoittaa dokumentin teosta ja trumpetistin muuttuneista suunnitelmista.

 • Saako biisin nimi johtaa harhaan?

  16.03.2017 Kulttuuri

  Mitä nimen pitäisi kertoa sävellyksestä?

  Cheek ja Elastinen joutuivat viime vuoden lopulla selittelemään yhteisen Sinuhe-biisinsä nimeä. Hämmennystä herätti, ettei Sinuhea mainita kappaleessa kertaakaan, eikä siinä liioin liikuta Egyptissä.

 • "Vasta nyt olin valmis tähän" – Verneri Pohjola soittaa Pekka Pohjolan musiikkia Viapori Jazzin konsertissa

  27.08.2016 Yle Uutiset

  Suomenlinnan Viapori Jazzin taiteellisen johtajan Jukka Perkon varovainen ehdotus Verneri Pohjolalle poiki konsertin, jossa poika Pohjola soittaa isä Pohjolaa. Yleisö pääsee todistamaan kahden vahvan muusikon ja kahden jazzsukupolven vuoropuhelua.

 • Rakkaudesta Loveen - Asa

  02.10.2015 Musiikki

  Räppäri Asa kasasi soittolistan Love Recordsin aarteista.

  Räppäri Asa kasasi soittolistan Love Recordsin helmistä. Legendaarisen levy-yhtiön julkaisuihin mies perehtyi tarkoin tuoreinta Love-albumia tehdessään: levyn jokaisessa biisissä sämplätään alun perin Love Recordsin julkaisemaa musiikkia. "Kun tein tätä soittolistaa ja avasin taas Love Recordsin katalogin, huomasin että siellä on edelleen levyjä, joita en ole koskaan kuullut.”

 • Jazzmuusikko Verneri Pohjola jätti paineilun: Kun yrittää megaparasta, siitä voi tulla vain vaisua

  28.04.2015 Yle Uutiset

  Trumpetisti Verneri Pohjola on oppinut elämään kovien odotusten kanssa. Artistin kolmatta omaa levyä odotettiin kolme vuotta. "Ei ole mitään järkeä tehdä levyä, joka ei huuda, että tee mut", sanoo muusikko kiitetystä Bullhorn-levystään.

 • Neljäs erä suomirockia: progelegendoja ja edesmenneitä suuruuksia - Tolonen, Silvennoinen, Pohjola, Sirkesalo ja Claude

  28.02.2014 Blogit

  Neljäs erä Elävän arkiston sarjaa.

  Neljännessa Suomirockin sensuroimaton historia sarjan osassa julkaisuun nostetaan kansainvälisestikin arvostetut progelengendat kitaristi Jukka Tolonen, basisti Pekka Pohjola, sekä alunperin taitavan kitaristina tunnetun, myöhempien aikojen Kummeli-suosikki Heikki Silvennoinen. Heidän seurakseen julkaisemme kahden 1980- ja 90-luvun laulusolistin, Smack-yhtyeen Clauden ja Aki Sirkesalon haastattelut.

 • Neljännet sensuroimattomat: Tolonen, Pohjola ja Silvennoinen sekä Sirkesalo ja Claude

  28.02.2014 Elävä arkisto

  Suomirockin sensuroimattoman historian neljänteen julkaisuun nousee legendoja: mestarikitaristi Jukka Tolonen ja Heikki Silvennoinen, bassovirtuoosi Pekka Pohjola sekä nuoremman polven laulajat Aki Sirkesalo ja Smack-yhtyeen solisti Claude. Heistä peräti kolme – Pohjola, Sirkesalo ja Claude – eivät ikävä kyllä ole enää joukossamme.

 • Liisankadun Popstudiossa poppi pärisi ja proge venyi ja venyi

  01.08.2013 Elävä arkisto

  Live-harvinaisuuksia 1970-luvulta.

  Erkki "Unde" Lehtolan ja Jake Nymanin isännöimä Popstudio-ohjelma rakentui kotimaisten pop- ja rock-yhtyeiden live-konserttien ympärille. Radio-ohjelma esitteli uusia, suurelle yleisölle tuntemattomampia bändejä, mutta sai vieraakseen myös 1970-luvun suurimpia yhtyeitä.

 • Kemin epäilys ei ole aivokalvontulehdus

  27.06.2012 Yle Uutiset

  Kaivolinnan päiväkodissa hoidossa ollut lapsi on saanut rajun yleistulehduksen.

 • Wigwam radiossa

  15.10.2010 Elävä arkisto

  Wigwam oli 1970-luvulla suomalaisen progerockin lipunkantaja. Yleisradio tallensi livenä sekä "vanhan" että "uuden" Wigwamin esiintymisiä.

 • Venehuoltamokiista käräjillä

  15.06.2010 Yle Uutiset

  Lappeenrannan satamapalveluiden järjestämiseen haetaan ratkaisua keskiviikkona. Lappeenrannan käräjäoikeudessa käsitellään kaupungin ja Venevalkama Oy:n yrittäjän välistä kiistaa.

 • Länsi-Pohjassa ei ole rotavirusepidemiaa

  05.03.2010 Yle Uutiset

  Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella ei ole merkkejä rotavirusepidemiasta. Keskussairaalan lastenosastolla on hoidettu alkuvuoden aikana viikottain yhdestä kolmeen lasta ripuli- ja oksennustaudin takia, mutta kaikissa tapauksissa kyse ei ole ollut rotaviruksesta, sanoo lastenosaston apulaisylilääkäri Panu-Pekka Pohjola.

 • Soile Isokoski – laulajaksi luotu

  02.08.2009 Elävä arkisto

  Maailman huippusopraanoiden eturiviin kuuluva laulajatar Soile Isokoski tunnetaan erityisesti lyyrisenä Mozart- ja Strauss-sopraanona. Tv-dokumentissa seurataan laulajattaren elämää oopperatalojen ja konserttilavojen solistina.

 • Jazz Pianist Jarmo Savolainen Dies at 48

  16.06.2009 Yle News

  One of Finland's leading jazz composers and teachers, Jarmo Savolainen, has died of a sudden illness in Helsinki.

 • Yleisö saa äänestää UMOn juhlalevyjen säveltäjät

  12.05.2009 Yle Uutiset

  Uuden musiikin orkesteri UMO järjestää yleisöäänestyksen tulevan viiden levyn sarjansa säveltäjistä. Levyt on tarkoitus julkaista ensi vuonna UMOn 35-vuotisjuhlan kunniaksi. Yleisö saa valita levyjen säveltäjät 13 suomalaisen jazzsäveltäjän joukosta.

 • Pekka Pohjola: Dancing in the Dark

  14.01.2009 Elävä arkisto

  Basistilegendan oma bändi TV1:n Rock-illassa 1981.

  Pekka Pohjola Group esiintyy television viihdetoimituksen Rock-illassa helmikuussa 1981. Dancing in the Dark julkaistiin albumilla Visitation kaksi vuotta aiemmin.

 • Finnish Bassist Pekka Pohjola Dies

  29.11.2008 Yle News

  One of Finland’s most renowned progressive rock composers and bass players, Pekka Pohjola, has died.

 • Pekka Pohjola kävi huipulla ja pohjalla

  28.11.2008 Elävä arkisto

  Beatles innosti viuluviikarin bassovirtuoosiksi.

  Kun Pekka Pohjola kuuli Beatlesia keskenkasvuisena viuluvirtuoosina, hän törmäsi ensi kertaa musiikkiin josta piti oikeasti.

 • Säveltäjä ja basisti Pekka Pohjola on kuollut

  27.11.2008 Yle Uutiset

  Säveltäjä ja basisti Pekka Pohjola on kuollut. Vuonna 1952 syntynyt Pohjola oli vuosikymmenien ajan yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista muusikoista ja säveltäjistä. Häntä pidettiin yleisesti yhtenä Suomen parhaimmista basisteista.

Sivut