Hyppää pääsisältöön

UMO Jazz Orchestra

 • Euroopan vanhimpiin kuuluva Pori Jazz alkoi pienistä jamisessioista

  13.07.2017 Yle Teema
  Pori Jazz -festivaali kuuluu Euroopan vanhimpiin rytmimusiikin tapahtumiin. Pienistä jamisessioista alkunsa saanutta festaria on järjestetty joka kesä jo vuodesta 1966 alkaen.
 • Kerkko Koskinen hakeutuu hankaliin tilanteisiin – vähän liian vaikea on juuri sopiva

  18.06.2017 Yle Uutiset
  Kulttuurivieras, muusikko-säveltäjä Kerkko Koskinen nauttii, kun työt ovat uusia ja tarpeeksi haastavia. Nyt hän säveltää ensimmäistä kertaa sinfoniaorkesterille.
 • Pornolaulut saavat esittäjätkin punastumaan – Pahojen poikien lauluissa roiskitaan kunnolla

  29.04.2017 Yle Uutiset
  Jazzorkesteri UMO on herättänyt Juha "Watt" Vainion ronskit kappaleet henkiin vapun kunniaksi.
 • Luova liekki palaa yhä kuumana – Suomen virallinen jazzari Eero Koivistoinen 70 vuotta

  15.03.2016 Musiikki
  Suomijazzin veteraani laittaa tänä vuonna ison vaihteen silmään julkaisemalla kymmenen albumillista musiikkia. Kyseessä ei ole pelkkästään retrospektiivi, sillä usempi täysin uusikin julkaisu on tiedossa. Eero Koivistoinen juhli 2016 tammikuussa 70-vuotissyntymäpäiviään. Juhlallisuuksien myötä myös Ylen jazztuotannot mullistuvat äänitysstudioiden siirtyessä uusiin tiloihin. Jazzklubin haastattelussa Eero Koivistoinen muistelee vaiheitaan M1-studiossa. Mukana möys ainutlaatuisia studiossa äänitettyjä kappaleita Ylen arkistoista.
 • Yle Live: Laura Mvula, UMO & HKO uudenvuodenaattona Teemalla

  18.12.2015 Musiikki
  HKO, UMO ja brittiläinen hurmaava souldiiva Laura Mvula ja Metropole Orkestin ylikapellimestari Jules Buckley konsertoivat Musiikkitalossa 27.10.2015. Tunnelmalliset soul-balladit ovat saaneet sinfonisen käsittelyn ja koko konsertti on katsottavissa Yle Teemalla uudenvuoden aattona.
 • 12.1. Teeman Elävä arkisto: Jazzlegenda Eero Koivistoinen 70 vuotta

  16.11.2015 Yle Teema
  Jazz-legenda, saksofonivirtuoosi Eero Koivistoinen 70 vuotta – Pori Jazzeilla Eero Koivistoinen Quintet vuonna 1976
 • Laura Mvula, UMO ja HKO Musiikkitalossa

  27.10.2015 Yle Teema
  Kovassa nousukiidossa oleva laulaja-lauluntekijä Laura Mvula saapuu ensivierailulle Suomeen. Brittiläinen Mvula nähdään 40. juhlavuottaan viettävän UMOn ja Helsingin kaupunginorkesterin solistivieraana. Konsertti nähdään Teemalla uudenvuodenaattona.
 • Juice - ihmisen puolella

  19.10.2015 Musiikki
  Pekka Laine: "Koskettavimmat laulunsa Juice Leskinen teki silloin kun hän oli hauraimmillaan ja henkilökohtaisimmillaan. Hän osasi rakentaa sillan yksityisestä yleispätevään." Katso läpileikkaus Juice Leskisen laulujen filosofiasta.
 • Nämä Juicen kappaleet kuullaan UMOn Nenäpäivä-konsertissa

  19.10.2015 Musiikki
  UMO, Nenäpäivä ja Yle starttaavat torstaina 22.10. Nenäpäivä 2015 -kampanjoinnin Tribuutti Juicelle -konsertilla, joka nähdään suorana TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuullaan samaan aikaan Radio Suomessa.
 • Mikä on Juice-nimesi?

  08.10.2015 Musiikki
  Oletko miettinyt, mikä on Juice-nimesi? Suuri nimigeneraattori on nyt julkaistu. Testin avulla saat Juice-nimesi näppärästi selville.
 • Musiikki on luotava aina uudelleen - Avaruusromua 13.9.2015

  11.09.2015 Musiikki
  ”Musiikki oli luotava aina uudelleen – aivan niin kuin ihmisten täytyi aina rakentaa uusia taloja – niin että se vastasi uutta elämäntapaa, uutta henkistä tilannetta”. Näin kirjoittaa Nikolaus Harnoncourt kirjassaan Puhuva musiikki. Hän puhuu menneiden aikojen musiikista ja sanoo, että tuolloin musiikki muutti ihmistä: kuulijaa, mutta myös esittäjää. Avaruusromussa pohditaan musiikin esittämistä ja muusikon tehtävää. Puhutaan elävästä kontaktista kuulijaan, ja tuon kontaktin tärkeydestä. Musiikkia esittävät Jimi Tenor & UMO, Ryuichi Sakamoto, Corey Fuller, Tomoyoshi Date & Taylor Deupree, Esa Ruoho sekä Voices From The Lake. Toimittajana Jukka Mikkola.
 • Yle Live toukokuussa: Jazzia ja stadionrokkia

  30.04.2015 Musiikki
  Toukokuussa tarjolla suuren maailman paisuttelua brittiläisten Musen ja Depeche Moden toimesta. Intiimimpää tunnelmointia luvassa Ylen M1-studiossa taltioiduissa sessioissa, joissa tällä kertaa Timo Kiiskinen sekä UMO vieraanaan jenkkilaulaja Gregory Porter. Eksoottisen lisän kuukauden livetarjontaan tuo näyttelijä-muusikko Hugh Laurie, joka esiintyy Queen Mary -laivalla.
 • Jazzlegenda Gregory Porter: "Laula vain asioista jotka ymmärrät"

  24.04.2015 Kulttuuri
  Maailmankuulu jazzlaulaja Gregory Porter konsertoi ja levytti Helsingissä UMO:n kanssa. Strada tapasi Porterin, joka korostaa äidin ja kirkkogospelin vaikutusta uraansa.
 • Jazz-laulaja Gregory Porter: Suomalainen kansanmusiikki on kuin bluesia

  25.03.2015 Yle Uutiset
  Grammy-palkittu jazz-muusikko vierailee parhaillaan Suomessa UMO:n ja Ylen vieraana.
 • Uuden Musiikin Orkesteri UMO sai alkunsa rakkaudesta jazziin

  20.02.2015 Elävä arkisto
  Uuden Musiikin Orkesterin UMOn perustaminen vuonna 1975 oli merkkipaalu suomalaiselle jazzille, sillä siihen saakka Suomi-jazz oli sinnitellyt vailla virallisia tunnustuksia. UMO ponnisti osin Radion viihdeorkesterin riveistä ja alkuvuosina kumpikin orkesteri soitti vielä rinta rinnan. Osa-aikaisena big bandinä toimineesta UMOsta tuli kokopäiväinen ammattilaisorkesteri vuonna 1984.
 • UMO ja säveltäjien uusi musiikki

  20.02.2015 Elävä arkisto
  Uuden Musiikin Orkesteri UMO on nimensä mukaisesti ollut instrumentti useiden säveltäjien uudelle musiikille. Kainuun Jazz Kevät 1985 -tapahtumassa UMO esitti Eero Koivistoisen sävellyksiä. Ohessa nähdään UMO tulkitsemassa myös mm. Otto Donnerin, Heikki Sarmannon, Jarmo Savolaisen ja Erik Lindströmin sävellyksiä.
 • Club For Five ja UMO avasivat tuttuihin tangoihin uuden kuuntelukulman

  19.02.2015 Elävä arkisto
  Club For Five -lauluyhtyeen ja UMOn tangokonsertissa tarjoillaan Unto Monosen ja Toivo Kärjen ikivihreitä tangoja uusina ja yllättävinä versioina. Musiikkiesitysten lisäksi kuullaan Club For Fiven jäsenten ajatuksia kappaleiden treenaamisesta ja itse esityksestä. Suuri viihdespektaakkeli taltioitiin Helsingin Musiikkitalossa syyskuussa 2011.
 • Olipa kerran UMO-orkesteri, Satu-täti Sopanen ja Sorin Sirkus

  12.02.2015 Elävä arkisto
  Satu Sopanen ja UMO kuljettivat taikapeitolla yleisön musiikin maailmaan Tampereella elokuussa 2005 järjestetyssä konsertissa. Lavalla nähtiin myös Sorin Sirkuksen nuoria taitureita musiikin ja huikeiden sirkustemppujen pyörteissä. Hyväntuulinen Olipa kerran orkesteri -nimeä kantanut ilmaiskonsertti oli osa Kulttuuri identiteetin rakentajana -hanketta.
 • Känkkäränkkäpäivä kirkastui Mikko Alatalon ja UMOn konsertissa

  30.01.2015 Elävä arkisto
  Mikko Alatalo ja Uuden Musiikin Orkesteri UMO musisoivat Känkkäränkkä-konsertissa Lasten juhlaviikkoilla Helsingissä 1987. Itäkeskuksen Monitoimitalon lavalla nähtiin myös Timo Taikuri ja laulun Känkkäränkkä-noitakin kujeilemassa.
 • Swingin kuningas Benny Goodman innoitti UMOn ja Antti Sarpilan konserttia

  29.01.2015 Elävä arkisto
  Uuden Musiikin Orkesteri UMO ja Antti Sarpila konsertoivat Tampere-talolla marraskuussa 1992. Konsertti oli kunnianosoitus swingin kuninkaalle, klarinetisti Benny Goodmanille.

Sivut