Hyppää pääsisältöön

Sofija Gubaidulina

 • Vaskikvintettien aatelia

  07.10.2019 Klassinen

  Levyarvio

  Ensemble Schwerpunkt on nuori, nyt ensilevynsä julkaissut vaskikvintetti, joka on asettanut tavoitteekseen olla ei vähempää kuin vaskikvintettien Arditti: he haluavat luoda vertailukohdan sille millainen uuden musiikin yhtye voi parhaimmillaan olla. Nimikkolevyllään Schwerpunkt lunastaa sekä omia odotuksiaan että ensiluokkaisen nykymusiikkiensemblen statuksensa: kaikki levyn teokset ovat kiinnostavaa nykymusiikkia ja Schwerpunktin tulkinnat suvereeneja ja hengästyttävän taiturillisia.

 • Onnistunutta aluepolitiikkaa musiikilla!

  27.11.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Pohjois-Ruotsissa Piitimen kunnassa on reilut 20 000 asukasta, mutta kas ihmettä, sikäläisen Teknisen yliopiston musiikkipuolen alaisuuteen on rakennettu akustiikaltaan hieno konserttisali Studio Acusticum, ja sinne poikkeuksellisen suuret urut. Mikä parasta, Kempe-säätiön lahjoitusvaroin luodut puitteet eivät ole jääneet jouten, vaan niillä riittää käyttöä. Todisteeksi Studio Acusticum julkaisee säännöllisesti levyjä, ja ainakin Erik Westberg -lauluyhtyeen ja urkuri Helena Holmlundin tuore levy osoittaa, että alueellinen musiikkipolitiikka voi onnistua tuottamaan maailmanluokan laatua siellä, missä muuten ei olisi kuin iso joki.

 • Herkkä ja hauras ylistys liikuttaa

  11.12.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Modernin musiikin merkkiteoksiin lukeutuva Sofia Gubaidulinan Sonnengesang sai kantaesityksessä itsensä Mstislav Rostropovichin liikuttumaan kyyneliin. Sonnengesang on kuin yksi laajamittainen, dramaturgisesti ehyt rituaali Franciscus Assisilaisen kaikkia luotuja ylistävään tekstiin, ja se vaatii esittäjiltään resonoivaa, lämmintä ilmaisua, kuitenkin liiallista heittäytymistä välttäen. Pohjois-Saksan radion kuoron uutukaisella teos saa kaikin puolin verrattoman tulkinnan.

 • Helsingin kaupunginorkesterin konsertti to 10.11. klo 19

  11.08.2016 Klassinen

  Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa kuullaan Sofia Gubaidulinan teokset The rider on the white horse ja viulukonsertto Offertorium sekä Felix Mendelssohnin sinfonia nro 5 ”Uskonpuhdistus”. Viulukonserton solistina soittaa Vadim Repin ja orkesteria johtaa kapellimestari Andres Mustonen.

 • Perjantaisarja 8 / 2012

  02.03.2011 RSO