Hyppää pääsisältöön

Viktor Klimenko

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  10.01.2019 Elävä arkisto

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Kultaisella 60-luvulla iskelmätähdet mainostivat ja kansa opetteli tuhlaamaan

  02.11.2017 Yle Teema

  Niukkuuden ja raadannan vuosien jälkeen alkoi vaurastuminen

  Niukkuuden ja raadannan vuosien jälkeen alkoi vaurastuminen

 • Sodanjälkeinen Suomi - jälleenrakennuksesta 90-luvun lamaan

  26.10.2017 Yle Teema

  Sotakorvausten ja jälleenrakentamisen jättiurakka

  Sotakorvausten ja jälleenrakentamisen jättiurakka

 • Lahjapaketti: Kaikki Palmut

  16.12.2016 Yle Teema

  Kaikki neljä Palmu-elokuvaa tapaninpäivän paketissa

  Tapaninpäivän lahjapaketissa Suomen elokuvahistorian paras komediallinen dekkarisarja. Kaikki Palmut, olkaa hyvä. Lisäksi Pentti Siimes muistelee Palmujen kuvauksia.

 • Yhteinen sävel

  06.06.2016 Yle Teema

  Sarja Suomen ja Neuvostoliiton yhteisestä musiikista

  Yhteinen sävel on tunteikas musiikkimatka naapurusten lähimenneisyyteen, kuusiosainen dokumenttisarja, joka kertoo Suomen ja Neuvostoliiton rinnakkaiselon kepeydestä ja kipeydestä kevyen musiikin keinoin.

 • Vodkaa, komisario Palmu

  25.05.2016 Yle Teema

  Palmun viimeinen juttu on ulkopoliittisesti arkaluontoinen

  Kotikutoinen komisario kohtaa uuden ajan haasteet kansainvälisessä agenttitarinassa. Mukana myös mm. Mauno Koivisto ja Eino S. Repo.

 • Varhainen Iltatähti oli koko perheen kriittinen musiikkiohjelma

  28.12.2015 Elävä arkisto

  Aikansa keskeisin pop- ja rocksarja aloitti vuonna 1973.

  1970-luvun keskeisin pop- ja rockohjelma Iltatähti oli alkujaan omistettu aivan kaikelle kevyelle musiikille Hurriganesista lehmänkellonkalisteluun. Hyvän ja huonon musiikin raja oli tekijöille kuitenkin kirkas, eikä se jäänyt yleisöllekään epäselväksi. Aloitusvuoden 1973 ohjelmissa ovat mukana mm. Hector, Katri Helena, Danny, Badding, Tasavallan Presidentti ja Sammy Babitzin.

 • Helsinkiläiset makasiiniraunioista: Sauna tai purkutuomio

  13.07.2015 Yle Uutiset

  VR:n makasiiniraunioiden kohtaloa on vatvottu jo pitkään. Ylen kyselyssä makasiineille löydettiin mitä erilaisimpia käyttötarkoituksia. Miltä kuulostaisi maailmanpyörä, konttiasunto tai amfiteatteri?

 • Euroviisukarsinnoissa yhdistettiin maailmaa 1970-luvulla

  21.04.2015 Elävä arkisto

  Suomen euroviisukarsinnat vuosilta 1973-1979

  Suomen euroviisukarsinnoissa kuultiin paljon rauhaa ja eurooppalaisuutta korostavia lauluja 1970-luvulla. Vuosikymmenen loppupuolella samoissa karsinnoissa etsittiin maamme edustajaa myös Interviisuihin.

 • Pikku-Penan isot kiireet

  11.09.2012 Yle Uutiset

  Pentti ”Pikku-Pena” Nyholm on kiireinen mies. Jouluun mennessä hän järjestää useita hyväntekeväisyystilaisuuksia.

 • Mitä kuuluu Viktor Klimenkolle?

  02.05.2012 Yle Uutiset

  Laulajan tie on käynyt suomalaisen keskitysvankileirin kautta levylaulajaksi ja Suomen euroviisuedustajaksi. Värikäs kasakkahahmo vaihtui 80-luvulla hengellisen musiikin lähettilääksi, jolle Pohjois-Koreakaan ei ole vieras paikka.

 • Savusauna on alkuperäistä suomalaista designia

  30.01.2012 Yle Uutiset

  Sauna ja saunominen kiinnostaa taas. Kaupunkien yleiset saunat elävät renessanssia ja uusia suunnitellaan. Sauna kelpaa nyt myös dokumenttielokuvan aiheeksi ja ehkä pian myös design-tuotteeksi.

 • Kirkkopuistossa soi jazzien yhteydessä

  13.07.2011 Yle Uutiset

  Hengellisen musiikin tapahtuma Kirkkopuistossa Soi alkaa keskiviikkona Porissa. Tapahtuma tarjoaa Keski-Porin kirkkopuistossa jazzkadun lähistöllä hyvin monenlaista hengellistä musiikkia. Kirkkopuistossa on mahdollisuus myös henkilökohtaiseen keskusteluun ja rukouspalveluun.

 • Ihmisiä heinäkuussa 1966

  01.07.2011 Elävä arkisto

  Heinäkuu on suomalaisille loma- ja matkakuu. Toimittaja Yrjö Länsipuro kohtaa Suomen suvessa vuonna 1966 niin hengenpelastajia, pop-managereita kuin myös kesän joutilaisuudesta kaiken irti ottavia mökkeilijöitäkin.

 • Valtakunnan virallinen kasakka, Viktor Klimenko

  12.10.2010 Elävä arkisto

  Klimenko teki vuonna 2008 uuden aluevaltauksen.

  Saarnaajana ja hengellisenä laulajana tutuksi tullut Viktor Klimenko teki vuonna 2008 uuden aluevaltauksen esiintyessään AJ Annilan kauhuelokuvassa Sauna.

 • Saunassa voi pysähtyä

  29.05.2010 Yle Uutiset

  Sauna on melko itsestään selvä osa suomalaista kulttuuria. Sauna-aktiivi Markku Seppänen kuitenkin kehottaa kiinnittämään huomiota saunomisen laatuun. Sauna on harvoja keskittymisen ja hiljentymisen paikkoja.

 • Helge Herala Jatkoajassa

  02.03.2010 Elävä arkisto

  Helge Heralan koominen lahjakkuus tuli hyvin tunnetuksi monien tv-roolien kautta. Vuonna 1967 Herala nauratti Jatkoajan katsojia Mai-Britt Heljon ja Kaarlo Juurelan kanssa.

 • Saunakylä, Riihilahti ja Nyrölä sisukisaan

  18.09.2009 Yle Uutiset

  Keski-Suomen Vuoden kylä 2009 finalistit on valittu. Tittelistä kisaavat Jyväskylän Nyrölä, Äänekosken Riihilahti ja Kivijärven Saunakylä. Maakunnan vuoden kylä ratkeaa 24.10. kylätoimintapäivässä.

 • Sauna kisaa Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta

  27.08.2009 Yle Uutiset

  Suomen ehdokas tämän vuoden Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi on AJ Annilan ohjaama Sauna. Nuorten tekijäryhmän tunnelmallinen kauhuelokuva on suomalaisen tuotantotalon Bronson Clubin ensimmäinen pitkä elokuva.

 • Yhteinen sävel -bonuksia: Alla venäläisen kuun

  13.08.2009 Elävä arkisto

  Venäläisemigranttien uusi polvi nousi esiin 1960-luvulla.

  1960-luvun mittaan Suomen kevyessä musiikissa nousi esiin venäläisemigranttien uusi polvi. Heihin kuuluivat mm. Viktor Klimenko ja Kirka. Elävä arkisto tarjoaa lisämateriaalia Yhteinen sävel -dokumenttisarjaan.

Sivut