Hyppää pääsisältöön

Charles Dickens

 • 12-vuotias koulutyttö sukeltaa orpopojan rooliin – Rantasalmen Oliver-musikaali luo toivoa paremmasta maailmasta

  10.03.2017 Yle Uutiset
  Rantasalmen pikku kunnassa valmistaudutaan isoon koitokseen: lavalle on tulossa Oliver-musikaali. Pääosaa esittää 12-vuotias Enni Kettunen, joka suhtautuu tähteyteensä hyvin tyynesti.
 • Suuret toiveet

  28.02.2017 Yle Teema
  Mike Newellin ohjaama Charles Dickens -filmatisointi orpopojasta ja hänet herraspiireihin auttavasta salaisesta hyväntekijästä.
 • Yle vastaa: Tieto Pressiklubin ohjelmistomuutoksesta ei tavoittanut kaikkia

  09.02.2017 Yleisradio
  Yle kertoi jo marraskuussa 2016 Charles Dickens-sarjan lähetysajat
 • Charles Dickensin ihmemaa

  11.11.2016 Yle TV1
  Uusi sarja vie viktoriaaniseen aikaan, jossa monet tutut Dickensin romaanihenkilöt ovat päätyneet samaan tarinaan.
 • Mennyt maailma

  24.03.2016 Kulttuuri
  Kaunosieluinen nuorukainen muuttaa Oxfordiin opiskelemaan ja tutustuu nallekarhua kanniskelevaan aristokraattiin. Pian paluuta ei enää ole. Mennyt maailma (Brideshead Revisited, 1981) on sykäyttävä sarjaklassikko.
 • Niukkuutta jaossa teattereille – ministerin lämpimät sanat eivät lämmitä

  14.10.2015 Yle Uutiset
  Ammattiteattereissa taiteillaan tiukkenevien resurssien kanssa. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) korostaa, että kulttuuri on yksi nykyhallituksen kärkihankkeista, mutta teatterinjohtaja pitää ministerin kommenttia lapsellisena.
 • Suuria odotuksia

  18.12.2014 Yle Teema
  Charles Dickensin romaaniin perustuva kolmiosainen sarja orvon Pipin vaiheikkaasta elämästä. Dickensin romaanin modernissa tulkinnassa orpopoika Pip kohtaa sekä kauhun että ilonaiheita, joilla on arvaamattomia seurauksia.
 • Englantilainen joulu – Merry Christmas!

  05.12.2014 Oppiminen
  Englantilaisille tärkeintä joulussa on kiireetön yhdessä vietetty aika. Aattona pistäydytään markkinoilla tai pubissa joulusiiderillä ja joulupäivänä syödään tuhti kalkkuna-ateria. Englannissa joulua on juhlittu vuoden vaihteen tienoilla jo noin tuhat vuotta.
 • Rikoskirjailija Peter James kaveeraa poliisien kanssa

  26.09.2014 Kulttuuri
  Britannian suosituimpiin lukeutuva rikoskirjailija Peter James viettää paljon aikaa poliisien kanssa. Toveruus on varmasti vilpitöntä, mutta taustalla on myös hyötypointti. Kirjailija kerää materiaalia.
 • Suuria odotuksia

  15.09.2014 Tietoa ohjelmista
  Charles Dickensin syntymän 200-vuotisjuhlan kunniaksi BBC tuotti vuonna 2011 uuden komean version klassisesta pienen pojan kasvutarinasta, joka on tulvillaan dramatiikkaa, jännitystä, suuria tunteita, ihanteellisuutta ja pakkomielteisyyttä.
 • Pitääkö maalauksen olla aito?

  12.06.2014 Kulttuuri
  Tartt ei kirjoita pelkästään taiteen vaan myös ihmisen aitoudesta.
 • Edwin Droodin arvoitus

  04.06.2014 Yle TV1
  Charles Dickens ehti kirjoittaa vain puolet romaanistaan Edwin Droodin arvoitus. Romaanista muokattu sarja kertoo pakkomielteisestä rakkaudesta. TV1 perjantaisin 9.1. alkaen klo 22.50
 • Oliver liikuttaa lapsia ja aikuisia

  15.03.2013 Yle Uutiset
  Charles Dickensin klassikkotarina orpopojasta Oliver Twististä on saanut monia versioita teatterien lavoilla ja valkokankaalla vuosien varrella. Nyt Oliver ja joukko pohjalaisia lapsinäyttelijöitä päästetään valloilleen Vaasan kaupunginteatterissa.
 • Syksy tuo Kurjat ja Prinsessan Tampereen teatterilavoille

  13.03.2013 Yle Uutiset
  TTT:n ohjelmissa on mielisairaalaan sijoittuva Prinsessa-musikaali. Tampereen teatteri puolestaan tuo näyttämölle Vigtor Hugon Kurjat. Molemmissa teattereissa nähdään myös useita kantaesityksiä.
 • Jari Korkki: Hyvinvointivaltion kuolema

  24.10.2012 Yle Uutiset
  Vaaleja kun tässä käydään, joku on kuulemma taas tappamassa hyvinvointivaltion.
 • Charles Dickensin syntymästä 200 vuotta - juhlahumua kautta maailman

  07.02.2012 Yle Uutiset
  Englantilaiskirjailija Charles Dickensin syntymästä on kulunut tänään 7. helmikuuta 200 vuotta. Britanniassa kirjailijan juhlavuotta vietetään näyttävästi. Juhlatunnelmaa ja nostalgiaa on kiihdytetty televisio- ja radiosarjoilla, jotka pohjautuvat Dickensin teoksiin. Mukana myös dokumentteja ja keskustelutilaisuuksia.
 • Kansallisteatterin katsojamäärä kasvoi reippaasti

  04.01.2012 Yle Uutiset
  Kansallisteatteri kasvatti kävijämääräänsä huomattavasti viime vuonna. Edellisvuoteen verrattuna katsojia oli yli 50 000 enemmän. Helsingin kaupunginteatterin sen sijaan menetti katsojia.
 • Charles Dickensin juhlavuosi otti varaslähdön

  21.12.2011 Yle Uutiset
  Englantilaisen kirjailijan Charles Dickensin syntymästä tulee helmikuussa kuluneeksi 200 vuotta. Britit ovat aloittaneet juhlimisen hyvissä ajoin. Dickensiä koskevan kirjallisuuden tulva täyttää kirjakaupat, ja elokuva-arkisto ja BBC omistautuvat 1800-luvun kertojamestarin elokuville ja televisiosarjoille.
 • Nicholas Nickleby seikkailee Joensuussa

  08.02.2011 Yle Uutiset
  Joensuun kaupunginteatterin kevään ensimmäinen ensi-ilta on Charles Dickensin Nicholas Nicklebyn elämä ja seikkailut. Näytelmä on värikylläinen ja humoristinen 1830-luvun Englantiin sijoittuva melodraama.
 • Tolkien ja Dickens tekivät yhdessä fantasiaa

  12.08.2010 Yle Uutiset
  Britanniassa on ilmestynyt varsin erikoisena yhteistyönä syntynyt lasten fantasiakirja. Sen on kirjoittanut J.R.R. Tolkienin lapsenlapsi, ja äänikirjan lukee Charles Dickensin lapsenlapsenlapsenlapsi, kertoo sanomalehti Guardian.

Sivut