Hyppää pääsisältöön

Perttu Kivilaakso

 • Miljoonasade esiintyy yhdessä kaupunginorkesterin kanssa

  02.12.2019 Yle Uutiset

  Joensuun kaupunginorkesterin kevätohjelma on värikäs.

 • Musiikin moniosaaja, säveltäjä ja kapellimestari Jaakko Kuusisto – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  17.01.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 17. tammikuuta!

  Tammikuun 17. päivänä syntynyt säveltäjä, kapellimestari ja viulisti Jaakko Kuusisto (s. 1974) on jo pelkästään titteileidenkin perusteella monipuolinen muusikko. Monipuolisen muusikon työn ohella hän on osallistunut moniin hallinnollisiin asiantuntijatehtäviin.

 • Iitin musiikkijuhlilla uusien kantaesitysten lisäksi Junnu Vainio -konsertti ja Linda Lampenius

  03.01.2019 Yle Uutiset

  Kolmen säveltäjän uutuusteokset on omistettu festivaalin taiteelliselle johtajalle Laura Mikkolalle.

 • Tutustu Paulon sellokilpailun historiaan ja suomalaiskilpailijoihin

  12.10.2018 Kansainvälinen Paulon sellokilpailu 2018

  Tuhti paketti Paulon sellokilpailutietoutta.

  Vuonna 1991 ensimmäistä kertaa järjestetty Kansainvälinen Paulon sellokilpailu on vakiinnuttanut paikkansa maailman tärkeimpien sellokilpailujen joukossa. Nyt kuudetta kertaa järjestettävään kilpailuun on osallistunut lukuisa määrä lahjakkaita sellistejä. Moni heistä luo hienoa kansainvälistä uraa konserttilavoilla ja toimii tärkeissä opetustehtävissä.

 • Soittimia, jotka elävät nyt orkesterin herran elämää

  10.11.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Joskus on vaarassa unohtua, että säveltäjäpotrettilevyt voivat olla kiinteälle esittäjistölleen aivan samanlaista mannaa kuin mitä ovat kaikista suurimman kansifontin saavalle nimelle, säveltäjälle. Jyväskylä Sinfonia nauttii nykyään nuoren taiteellisen johtajansa Ville Matvejeffin visioista ja uusimmalla levyllään ennen kaikkea Olli Virtaperkon mukaansatempaavuudesta.

 • Video: Ultra Bra -laulajan uusi sävellys antaa sellolle sähköä – inspiraationa Frank Zappa

  11.08.2016 Yle Uutiset

  Olli Virtaperko oli yksi Ultra Bra -yhtyeen laulusolisteista, mutta nykyään hän ravistelee sävellyksillään konservatiivista klassisen musiikin maailmaa. Turun musiikkijuhlien avajaiskonsertissa kuullaan Virtaperkon konsertto vahvistetulle sellolle ja orkesterille. Solistina on sellometalliyhtye Apocalypticasta tuttu Perttu Kivilaakso.

 • Ketkä ovat äänessä? Esittelyssä Klassinen Suomi -radiosarjassa kuultavat musiikin ammattilaiset

  10.03.2016 Klassinen Suomi

  Radiosarja kuullaan Yle Radio 1:ssä maanantaisin klo 11.00.

  Klassinen Suomi -radiosarja tarjoaa radiomaailmaan sovitettuja vaihtoehtoja ja täydennyksiä television kuvamaailmalle. Sarjan kymmenen osaa jakavat kansallisen musiikkikulttuurin eri osiin kuin taidemusiikissa on totuttu. Tv-sarjan aiheista kerrotaan radiossa eri tarinat eri tempolla kuin televisiossa. Radiosarjan on toimittanut Kare Eskola ja kuulokuvallisuudesta vastaa äänisuunnittelija Pentti Männikkö.

 • Osa 1: Pikkujättiläinen – Tarinoita kuvalla ja äänellä

  29.02.2016 Klassinen Suomi

  Radiossa tarina pitää kertoa toisin.

  Kare Eskolan blogi: Pikkujättiläisen kanssa hakkasimme äänisuunnittelija Pentti Männikön kanssa päätämme kaiuttimiin todella pitkään.

 • Indigo is unabashedly beautiful

  29.01.2016 Klassinen

  Perru Kivilaakso and Eicca Toppinen on their opera

  Perttu Kivilaakso and Eicca Toppinen claim to have composed the most beautiful opera since Puccini’s Turandot. Mattias Mattila of Yle News spoke to the artists behind Indigo days before the January 22nd premiere.

 • Riikan vlogi: Muutama valmistava kysymys Indigo-oopperaa varten

  28.01.2016 Klassinen

  Riikka Holopainen tapasi Indigo-oopperan tekijöitä.

  Toimittaja Riika Holopainen ei ollut Kantapöydän juontovuorossa keskiviikkona 27.1.2016, mutta hän halusi tulla Musiikkitalolle tapaamaan Indigo-oopperan ohjaajaa Vilppu Kiljusta, kapellimestari Jaakko Kuusistoa ja oopperan toista säveltäjää, Apocalyptican Perttu Kivilaaksoa. Kantapöytä oli juuri alkamassa, mutta Riikka ehti kysyä muutaman tärkeähkön kysymyksen.

 • Koelaulusta päärooliin

  22.01.2016 Klassinen

  Tutustu Indigon pääroolin laulajaan, tenori Markus Nykäseen.

  Uusi ooppera, uudet oopperasäveltäjät - ja uusi kasvo. Ainakin itselleni metalliooppera Indigon tenori Markus Nykänen on uusi kasvo. On hän sitä ehkä aika monelle muullekin, sillä ensi-iltansa 22.1.2016 saava Indigo on hänen debyyttinsä Kansallisoopperassa.

 • Riikan vlogi: Missäs ne pitkätukkapojat on?

  15.01.2016 Klassinen

  Riikka tutustuu Kansallisoopperan Indigoon.

  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi Indigo-oopperan rakastavaiset tenori Markus Nykäsen ja sopraano Marjukka Tepposen. Riikalle tuli yllätyksenä se, ettei Apocalyptican Perttu ja Eicca olleetkaan paikalla, mutta sen sijaan hän pääsi kysymään, kuka tämä suomalaiselle yleisölle hieman vieraampi Markus Nykänen on.

 • Indigo - Live Webcast from Finnish National Opera 30.1.2016

  31.12.2015 Klassinen

  Suomen kansallisoopperan orkesteri, joht. Jaakko Kuusisto. Rooleissa Markus Nykänen, Marjukka Tepponen, Mari Palo, Christian Juslin, Jaakko Kortekangas, Päivi Nisula, Koit Soasepp ja Petri Bäckström. Sävellys Perttu Kivilaakso ja Eicca Toppinen. Libretto Sami Parkkinen. Musiikin editointi, sovitus ja orkestrointi Jaakko Kuusisto. Ohjaus Vilppu Kiljunen. Lavastus Sampo Pyhälä. Puvut Kalle Kuusela. Valaistus Jussi Kamunen. Koreografia Reija Wäre. Äänisuunnittelu Antti Murto. Videosuunnittelu Sampo Pyhälä.

 • Katso suoratoistot Musiikkitalosta ja Kansallisoopperasta keväällä 2016

  31.12.2015 Klassinen

  RSOta, HKOta & Kansallisoopperaa - tutustu tarjontaan!

  Keväällä 2016 Musiikkitalon orkesterikonserttien lisäksi yle.fi/klassinen tarjoaa kuvalliset suoratoistot Lappeenrannan laulukilpailuista 3.-6.1.2016 sekä Suomen Kansallisoopperan kevään uutuusteoksen, Perttu Kivilaakson ja Eicca Toppisen metallinhohtoisen Indigo-oopperan 30.1. Osa tuotannoista nähdään suorana myös Yle Teemalla ja kaikki konsertit kuullaan Yle Radio 1:ssä.

 • Indigo Teemalla tammikuussa

  17.08.2015 Yle Teema

  Apocalyptica-sellistien ooppera suorana kotikatsomoihin

  Ylen ja Suomen Kansallisoopperan yhteistyötaltiointi vuodelle 2016 on varmistunut. Yle Teema esittää suorana lähetyksenä 30. tammikuuta rock-ooppera Indigon.

 • Virolahdelle uusi musiikkifestivaali kesällä

  01.04.2014 Yle Uutiset

  Kaakon Kamarimusiikki -festivaali tarjoaa kuulijoilleen klassista musiikkia. Festivaali pyrkii irtautumaan jäykästä konserttikäytännöstä. Päätähti on Apocalypticasta tuttu sellisti Perttu Kivilaakso.

 • Perttu Kivilaakso soittaa, itkee ja hymyilee musiikkijuhlavieraat onnellisiksi

  14.06.2013 Yle Uutiset

  Apocalyptican solisti, sellisti Perttu Kivilaakso on kokenut uudenlaisen elämyksen. Oma metallirock-yhtye on ollut tauolla, mutta kesän aluksi elämyksiä onkin tarjonnut Iitin kirkonkylä musiikkijuhlineen.

 • Eläydy Wagnerin Valkyyriaan Perttu Kivilaakson, Lilli Paasikiven ja Jussi Karjalaisen seurassa

  15.05.2013 Klassinen

  Et ole Wagnerisi kanssa yksin!

  Et ole Wagnerisi kanssa yksin! Samalla, kun Teema lähettää METin suurtuotannon, Wagnerin Nibelungin sormuksen neljänä iltana 21.-25.toukokuuta, voit yle.fi/klassisen kautta seurata ja vaihtaa ajatuksia muiden oopperafanien kanssa. Jokaista iltaa isännöi tai emännöi oikea wagneriaani.Valkyyria-asiantuntija Jussi Karjalainen on kutsunut Apocalyptican sellistin ja Kansallisoopperan tulevan taiteellisen johtajan luokseen katsomaan Yle Teemalta ja yle.fi/klassinen -sivustolta nähtävää Valkyyriaa keskiviikkona 22.5. Perttu ja Lilli virittelevät keskustelua chatissä ja voit osallistua keskusteluun osoitteessa yle.fi/klassinen/live

 • Studio B Live: Apocalyptica

  01.03.2010 Elävä arkisto

  Apocalyptica keikalla YLEX:n Studio B:ssä lokakuussa 2007. Bändin esittämä kappale I’m Not Jesus nousi vuonna 2008 Yhdysvaltojen rock-radioiden Top 10 -listoille.

 • Apocalyptican esiintyminen Metallican konsertissa peruuntui

  04.06.2007 Yle Uutiset

  Apocalyptican esiintyminen Metallican lämmittelijänä Olympiastadionilla 15.7. on peruuntunut. Yhtyeen Perttu Kivilaakso satutti sormensa ollessaan Yhdysvalloissa valokuvaussessiossa. Sellistille tämän kaltainen tapaturma vaikuttaa olennaisesti soittoon ja lääkäri määräsi hänet kolmen kuukauden soittokieltoon.