Hyppää pääsisältöön

Jimi Hendrix

 • Woodstock-festivaalin 50-vuotisjuhla lysähti kasaan – festivaali vaihtoi paikkaa ja muotoa ja lopulta peruttiin

  01.08.2019 Yle Uutiset

  Legendaarisen rockfestivaalin kunniaksi aiottu tapahtuma jouduttiin perumaan lopullisesti. Alkuperäinen festivaali oli 1960-luvun hippiliikkeen huipentuma. Esiintyjinä nähtiin muun muassa Jimi Hendrix, Janis Joplin ja Santana.

 • Jimi Hendrix, Janis Joplin ja Billie Holiday elävät – ja kuolevat – 1990-luvun radiodraamoissa

  24.07.2019 Elävä arkisto

  Kuunnelmia seksistä, huumeista ja rock'n'rollista

  Kesän 2019 radiohitti on musiikkidraama Kikasta ja kesällä 2018 kaiuttimia kulutti puolestaan Gösta Sundqvistin tarina. Osattiin sitä kuitenkin ja tietenkin ennenkin: 1990-luvun alkuvuosina Radiomafiassa kuultiin Timo Kanervan käsikirjoittamia musiikkidraamoja yhdysvaltalaisista musiikkilegendoista.

 • Rakkauden kesä, ikuisesti — psykedeelinen musiikki elää ja voi hyvin

  24.08.2017 Musiikki

  Psykedeelinen musiikki elää nykyään rehevää kukoistuskautta.

  Psykedeelinen musiikki elää nykyään rehevää kukoistuskautta. Tämän päivän psykedelia ei ole retroilevaa eskapismia, vaan yhteisöllisyyttä, tapa ymmärtää maailmaa ja jopa muuttaa sitä. Suomalaisista nykyartisteista esimerkiksi Death Hawksin, K-X-P:n, Oranssi Pazuzun ja Litku Klemetin musiikissa kuuluu psykedelian vaikutus.

 • Jimi Hendrixin Helsingin-keikka räjäytti muusikoiden tajunnan 50 vuotta sitten – "Haavi auki katteltiin, että ei tollaista ole olemassakaan!"

  20.05.2017 Yle Uutiset

  Afrotukkainen ja sirkusvaatteisiin pukeutunut kitarasankari oli erikoinen näky vuoden 1967 Helsingissä. Myös musiikki oli kuin ulkoavaruudesta, muistavat Atte Blom, Hasse Walli, Harri Saksala ja monet muut Kulttuuritalon konsertin nähneet.

 • Yle ei jyrännytkään Hendrixin konsertin kuvanauhaa – mutta...

  19.05.2017 Blogit

  Huhut Helsingin-nauhoituksista ovat velloneet vuosikymmeniä.

  Huhut Jimi Hendrixin vuoden 1967 Helsingin-vierailun nauhoituksista ovat velloneet vuosikymmeniä. Tässä setvitään, mitkä myyteistä voi kumota, todeta mahdollisiksi tai vahvistaa.

 • "Villi mies" Hendrix järisytti yleisöä ja kypsytti yleläiset Helsingissä 1967

  19.05.2017 Elävä arkisto

  Jimi Hendrix konsertoi Suomessa 22.5.1967

  Kitaralegenda Jimi Hendrix kävi ainoan kerran Suomessa 22. toukokuuta 1967. Tapaus on jäänyt suomalaiseen rocktajuntaan tarunhohtoisimpana yksittäisenä konserttivierailuna. Elävä arkisto kokosi siitä muisteluja vuosikymmenten varrelta.

 • Fender Stratocaster vai Gibson Les Paul? Testaa sähkökitaratietosi!

  19.05.2017 Kulttuuricocktail

  Montako kitaraa tunnistat?

  Kulttuuricocktailin kitaraviikon kunniaksi haluamme ilahduttaa ja ahdistaa teitä helpolta näyttävällä kysymyssarjalla. Lähes kaikki varmasti tietävät Fenderin mutta entäs Danelectro tai Epiphone tai Schecter? Oletko kitaratietäjä vai enemmänkin nokkahuilunsoittaja?

 • Jimi Hendrix: Electric Church

  12.01.2017 Yle Teema

  Ennennäkemätön filmi Jimistä lavalla heinäkuussa 1970

  Atlanta International Pop Festival järjestettiin heinäkuussa 1970. Päätähti Jimi Hendrix kuoli kaksi kuukautta myöhemmin. Esitys taltioitiin, mutta filmi jäi vuosikymmeniksi varastoon. Tässä se nyt on!

 • Juha Hurme: So long, Leonard

  23.11.2016 Kulttuuricocktail

  Leonard Cohen oli ääri-individualistiksi.

  Cohen testamenttasi meille vuosikymmen vuosikymmeneltä madaltuvalla ja puhtaammin nuottiin osuvalla äänellään väkevän uskon tähän kieroon ja hurjaan maailmaan sekä ihmisenä olemiseen.

 • 18.10. Teeman Elävä arkisto: Maaritin harvinainen nauhoitus julki Love Recordsin 50-vuotisjuhlan kunniaksi

  17.10.2016 Yle Teema

  Love Records oli suomalaisen popularimusiikin kulmakivi

  ”Love Recordsin panos suomalaisessa populaarimusiikissa on mittaamattoman arvokas.” Näin toteaa muusikko Maarit Hurmerinta tuoreessa Arkistovieraana-haastattelussa. Nyt lokakuussa tulee kuluneeksi 50 vuotta levy-yhtiö Love Recordsin perustamisesta. Teema tarjoaa musiikillisen muistoretken Love Recordsin aikaan ja arvomaailmaan, jossa musiikki meni kaupallisen menestyksen edelle.

 • Kun kitara soi...

  24.07.2016 Klassinen

  Kitaran historiaa ja Iiron musaluokan lämmittelyä

  ...ei itkeä saa, laulaa Eppu Normaali. Mutta juuri kitarasta on tullut suosituin kansan tuntojen tulkki ympäri maailman viimeisen vuosisadan aikana. Millainen on kitaran historia ja ketkä sen hienoimpia taitajia? Kitaran lyhyt historia saattelee Iiron musiikkiluokalle ottamaan selvää kitarasta alan suomalaisten huippujen avustuksella.

 • Video: Hendrixin "Hey Joe" sai yli 7000 kitaristia kokoontumaan puolalaiseen kaupunkiin

  01.05.2016 Yle Uutiset

  Puolan Wroclawissa rikottiin Guinnessin ennätys kitaralegendan tunnetuksi tekemän kappaleen yhteissoitossa jo neljättätoista kertaa.

 • Angelique Kidjo, sankarini

  04.01.2016 Musiikki

  Hevigimmalle kolahti afro.

  Miten sattumanvaraista onkaan musiikillinen matka! Vaikka pitelisi kädessään kompassia, joka ohjaa valintoja - niin levyostoksia, radioaseman valintaa kuin konserttikokemuksiakin - voi yksi satunnainen harha-askel muuttaa suunnan loppuelämäksi.

 • Rockstopin kolmas vuosi

  02.11.2015 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelmasarjan kolmas kausi vuosilta 1989–1990.

  Musiikkiohjelmasarjan kolmannella kaudella vuosina 1989–1990 nähtiin peräti 21 ohjelmaa. Erikoisimmat jaksot olivat hard rock -yhtye Skid Row'lle räätälöity yleisötoivejakso sekä tunnin mittainen videoteatteri ranskalaislaulaja Édith Piafin elämästä. Heli Nevakare jatkoi tuttuun tyyliinsä sarjan juontajana, toimittajana ja välillä ohjaajanakin. Hän myös näytteli nimiroolin Piafin elämänkertajaksossa.

 • Biisibattle: Fire

  10.07.2015 YleX

  Maailma on pullollaan samannimisiä biisejä. Jani Hellemaa asettaa joka lähetyksessään kaksi samannimistä biisiä vastakkain. Mutta vain toinen soitetaan. Kumpi on valintasi?

 • Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin

  06.05.2015 Yle Teema

  Dokumenttielokuva kitaristineron elämästä.

  Perusteellinen muotokuva amerikkalaisen kitaralegendan lyhyestä elämästä, häikäisevästä urasta ja yhä jatkuvasta vaikutuksesta. Mukana on runsaasti musiikkia ja arkistojen aarteita sekä aiemmin esittämätöntä kuvamateriaalia muun muassa Hendrixin perheen kotiarkistoista.

 • Kuopion VB-keskukseen huikea kesänäyttely: esillä ainutkertaisia kuvia Lennonista, Rollareista ja Bowiesta

  11.03.2015 Yle Uutiset

  A Groovy Kind of Life -näyttelyn kuvista osa tulee julki ensimmäistä kertaa. Valokuvakeskuksen näyttelyn kuvat ovat peräisin kuuluisan lontoolaisen keräilijän Mark Haywardin arkistoista.

 • Näkökulma: Olen tentaattorinne tänään

  21.02.2015 Yle Uutiset

  Olen viikon haastatellut kymmeniä eduskuntavaaliehdokkaita, ja kuunnellut päälle kymmeniä kollegoiden tekemiä haastatteluja. Haastattelut ovat melkoinen urakka, sillä jokaisen haastattelun pitää olla henkilökohtainen mutta tasapuolinen, kirjoittaa toimittaja Antti Seppälä.

 • Kitaravirtuoosin cover ylitse muiden Yle Uutisten kyselyssä

  11.11.2014 Yle Uutiset

  Pyysimme yleisöä nimeämään parhaat cover-kappaleet. Vastauksia tuli yli sata, kiitos niistä! Energiset voimabiisit soivat lenkkipoluilla hittien ja klassikoiden seassa.

 • Outkast-tähti pääosassa Jimi Hendrix -leffassa − katso traileri

  05.07.2014 YleX

  Outkastista tuttu Andre 3000 esittää Jimi Hendrixiä syyskuussa Yhdysvalloissa elokuvateattereihin tulevassa elokuvassa.

Sivut