Hyppää pääsisältöön

Viron filharmoninen kamarikuoro

 • Dessy luottaa pienten asioiden suuruuksiin

  16.04.2019 Klassinen

  Dessy luottaa pienten asioiden suuruuksiin

  Dessy luottaa pienten asioiden suuruuksiin

 • Hillittyä virolaista ilmaisua

  09.04.2019 Klassinen

  Hillittyä virolaista ilmaisua

  Hillittyä virolaista ilmaisua

 • Tunnelmallisen pehmeää kumpuilua

  21.04.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Vuonna 1969 syntynyt virolainen Tõnu Kõrvits on yksi Pohjois-Euroopan tuotteliaimpia ja menestyneimpiä säveltäjiä. Kõrvits tuottaa vaivattomasti jokseenkin mielikuvituksellisia ja kiehtovia teoksia, joiden sopuisia sointeja hän sopivasti maustaa jazzahtavilla tai elokuvamusiikista tutuilla dissonansseilla ja efekteillä. Niin myös uutuusteoksessa Moorland Elegies sekakuorolle ja jousiorkesterille, jonka tekstinä Kõrvits käyttää tarkoin valittuja Emily Brontën runoja.

 • Uuskeskiaikaista mystiikkaa Virosta

  18.02.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Virolainen säveltäjä Galina Grigorjeva kuuluu mystisten minimalistien koulukuntaan, jolle tyypillistä on yksinkertaisen sointuisa sävelkieli sekä musiikin hengellisyys tai henkisyys. Grigorjeva on noussut sen verran suosituksi, että kuoromestari Paul Hillier joukkoineen on löytänyt hänet myös Ondine-yhtiön uutuuslevylle. Sen myötä selviää, että Grigorjevalla on koulukunnan lisäksi oma ilmaisunsa.

 • Kahden ajan pluralismit

  12.11.2015 Klassinen

  Levy-arvio

  Ovelasta inspiroitumisesta ja fiksusta äärimmäisten asioiden yhteensovittamisesta syntyy hyvä ECM-levy. Carlo Gesualdo on isossa kuvassa säveltäjä, jonka merkitystä pohtiessa rationaalisuus unohtuu helposti. Aikalaisemme Brett Dean ja Erkki-Sven Tüür ovat muovanneet renessanssitekijän perinnöstä sillanrakennusta ja saaneet laadukasta virolaismuusikoiden työtä kaiken koristeeksi.