Hyppää pääsisältöön

Pascal Dusapin

 • Vaskikvintettien aatelia

  07.10.2019 Klassinen

  Levyarvio

  Ensemble Schwerpunkt on nuori, nyt ensilevynsä julkaissut vaskikvintetti, joka on asettanut tavoitteekseen olla ei vähempää kuin vaskikvintettien Arditti: he haluavat luoda vertailukohdan sille millainen uuden musiikin yhtye voi parhaimmillaan olla. Nimikkolevyllään Schwerpunkt lunastaa sekä omia odotuksiaan että ensiluokkaisen nykymusiikkiensemblen statuksensa: kaikki levyn teokset ovat kiinnostavaa nykymusiikkia ja Schwerpunktin tulkinnat suvereeneja ja hengästyttävän taiturillisia.

 • Capucon soittaa modernismista kaunista

  13.02.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Olen usein sanonut tai antanut ymmärtää, että nykymusiikki ei kuulosta laisinkaan pahalta, jos sen esittää niin kuin on tarkoitus. Uusien tekniikoiden ja tyylien aito omaksuminen vaatii paljon työtä, mutta se työ saa nykymusiikin kuulostamaan musiikilta. Tämä tuli jälleen mieleen tähtiviulisti Renaud Capuconin uutuuslevyllä. Wolfgang Rihmin, Pascal Dusapinin ja Bruno Mantovanin konsertot kumpuavat läheltä keskieurooppalaisen modernismin pimeää ydintä, mutta Capucon soittaa ne kuin Mozartin konsertot - musikaalisesti, puhtaasti ja tyylin tuntien.

 • Helsingin kaupunginorkesteri Musiikkitalossa pe 6.2.

  08.01.2015 Klassinen

  Joht. John Storgårds ja Barbara Hannigan, sol. John Storgårds, viulu, ja Barbara Hannigan, sopraano. Ohjelmassa Henri Dutilleuxin, Louis Chiappettan, Pascal Dusapinin ja Hans Abrahamsenin teoksia.