Hyppää pääsisältöön

Marko Ylönen

 • Marko Ylösen varmaa Bachia

  30.09.2019 Klassinen

  Marko Ylösen varmaa Bachia

  Marko Ylösen varmaa Bachia

 • Nuori kapellimestarikomeetta Klaus Mäkelä – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  17.01.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 17. tammikuuta!

  Tammikuun 17. päivänä syntynyt Klaus Mäkelä on huippulahjakas nuori kapellimestarikomeetta. Hän aloitti kapellimestariopinnot Jorma Panulan johdolla 12-vuotiaana ja kiitää nyt johtamassa eri puolilla maailmaa ennen kuin aloittaa Oslon filharmonikkojen ylikapellimestarina 2020.

 • Nordgren tiivistyy unenomaisessa muistolevyssä

  15.01.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri ja Juha Kangas vaikuttivat säveltäjä Pehr Henrik Nordgrenin uraan merkittävästi. Nordgrenin kuoleman jälkeenkin suhde on tuottanut lukuisia levyjä, joiden intensiteetti kertoo ainutlaatuisesta yhteydestä. Sarjan viimeisin levy sisältää Nordgrenin kolmannen sellokonserton, konserton alttoviululle ja kontrabassolle sekä nimikappaleena As in a dream (Kuin unessa).

 • Senja Rummukainen (FIN) | Paulon sellokilpailu 2018

  02.10.2018 Kansainvälinen Paulon sellokilpailu 2018

  Seuraa kansainvälinen kisa alusta loppuun 15.-25. lokakuuta.

  Senja Rummukainen opiskelee Berliinin Taideyliopistossa Jens-Peter Maintzin johdolla. Hän voitti Turun sellokilpailun 2014 ja oli yksi kolmesta finalistista Guilhermina Suggia Prize -sellokilpailussa Portugalissa 2015.

 • Nordgrenin voimallista kamarimusiikkia

  16.04.2018 Klassinen

  Nordgrenin voimallista kamarimusiikkia

  Nordgrenin voimallista kamarimusiikkia

 • Edward Gardner debytoi RSO:n kapellimestarina

  21.09.2017 RSO

  RSO esittää 29.9. Ravelia, Zimmermannia ja Adès'n teoksia.

  Englannin kansallisoopperan pitkäaikainen musiikillinen johtaja ja Bergenin filharmonikkojen nykyinen ylikapellimestari Edward Gardner johtaa RSO:a 29.9. Musiikkitalossa.

 • 29.9. Perjantaisarja 2

  28.03.2017 RSO

  Edward Gardner, kapellimestari Marko Ylönen, sello Maurice Ravel: Tombeau de Couperin Bernd Alois Zimmermann: Canto di Speranza Thomas Adès: Three Studies from Couperin Maurice Ravel: Daphnis & Chloé, balettisarja nro 2 Myöhäisillan kamarimusiikki: Maurice Ravel: Jousikvartetto OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 29.9. klo 19.

 • Markus Stenz johtaa RSO:n konsertin 14.10.

  28.09.2016 RSO

  Stenz johtaa RSO:n konsertin 14.10.

  Jukka-Pekka Saraste on joutunut perhesyistä perumaan esiintymisensä RSO:n konsertissa 14.10. Hänen tilallaan johtaa arvostettu saksalainen kapellimestari Markus Stenz. Konsertin ohjelma säilyy ennallaan – Stenzin johdolla kuullaan Anton Brucknerin 5. sinfonia ja Dmitri Šostakovitšin toinen sellokonsertto, jonka solistina esiintyy Marko Ylönen.

 • Osa 6: Onko sello Suomen ääni?

  11.04.2016 Klassinen Suomi

  Dokumenttisarja pursuaa sellistejä. Keitä he ovat?

  Kvartetteja, junioriorkestereita, hikisiä soittotuntiprässejä ja kilpailubroilerien tehotuotantoa. Mistä Klassisen Suomen jaksoissakin pyörivät lukuisat sellistit ovat perimmiltään kotoisin?

 • 14.10. Perjantaisarja 3

  04.04.2016 RSO

  Marko Ylönen on suomalaisessa kulttuuriperimässä sellosankari, joka levyin ja konsertein jatkuvasti laajentaa tuntemustamme aikamme sellomusiikista ja avaa uusia kuulokulmia moderneihin klassikoihin. Šostakovitšin konsertto ammentaa ihmiselon pimeistä puolista, mutta Brucknerin sinfonian myötä valo voittaa. Markus Stenz, kapellimestari Marko Ylönen, sello Dmitri Šostakovitš: Sellokonsertto nro 2 Anton Bruckner: Sinfonia nro 5 Myöhäisillan kamarimusiikki: Dmitri Šostakovitš: Jousikvartetto nro 9 LOPPUUNMYYTY Katsele ja kuuntele suora lähetys 14.10. klo 19 alkaen.

 • Ketkä ovat äänessä? Esittelyssä Klassinen Suomi -radiosarjassa kuultavat musiikin ammattilaiset

  10.03.2016 Klassinen Suomi

  Radiosarja kuullaan Yle Radio 1:ssä maanantaisin klo 11.00.

  Klassinen Suomi -radiosarja tarjoaa radiomaailmaan sovitettuja vaihtoehtoja ja täydennyksiä television kuvamaailmalle. Sarjan kymmenen osaa jakavat kansallisen musiikkikulttuurin eri osiin kuin taidemusiikissa on totuttu. Tv-sarjan aiheista kerrotaan radiossa eri tarinat eri tempolla kuin televisiossa. Radiosarjan on toimittanut Kare Eskola ja kuulokuvallisuudesta vastaa äänisuunnittelija Pentti Männikkö.

 • Kuuntele Klassinen Suomi -jaksojen musiikkia!

  09.03.2016 Klassinen Suomi

  Klassinen Suomi soi Spotify-listoilla.

  Klassinen Suomi soi myös Spotify-listoilla. Tähän artikkeliin päivitetään viikoittain musiikkia Klassinen Suomi -sarjan hengessä. Kuuntele ja nauti!

 • Pizzastipendi yllätti sellisti Klaus Mäkelän

  24.02.2015 Klassinen

  Sellisti Klaus Mäkelä sai pizzastipendin opettajaltaan.

  Helsingin Saksalaisen koulun musiikinopettaja Joonas Ruppel halusi myöntää 10 euron pizzastipendin entiselle oppilaalleen sellisti-kapellimestari Klaus Mäkelälle.

 • Kantapöydän jatkoilla isä ja poika, säveltäjä Tapani Länsiö ja musiikkitoimittaja Jaani Länsiö

  11.02.2014 Klassinen

  Tapani Länsiö tunnetaan paitsi säveltäjänä ja kuoronjohtajana, myös monien radio-ohjelmien tekijänä. Isä-Länsiö kuvaa poikaansa, musiikkitoimittaja Jaani Länsiötä sanoilla reilu, luotettava ja fiksu. Poika puolestaan kuvaa isäänsä sanoilla nokkela, impulsiivinen ja voimakastahtoinen. Mitä muuta näistä taiteilijapersoonista selviää Kantapöydässä, esimerkiksi enneagrammi-persoonallisuustestin kautta? Kahvia ovat kaatamassa toimittajat Inari Nuutero ja Janne Koskinen. - Katso suorana yle.fi/klassinen ke 5.3. klo 15.30 ja kuuntele Yle Radio 1 pe 7.3. klo 14. - Tapani Länsiön uuden sinfonian kantaesitys, Ylen tilaus, kuullaan RSOn perjantaikonsertissa 7.3.2014

 • Kantapöydän jatkoilla sellistiystävykset Jukka Rautasalo ja Marko Ylönen

  06.02.2014 Klassinen

  Inari Nuuteron ja Vesa Kytöojan seurassa Kantapöydän jatkoilla keskiviikkona 12. helmikuuta tavataan sellistiystävykset Marko Ylönen ja Jukka Rautasalo. - Katso suorana yle.fi/klassinen ke 12.2. klo 15.30 ja kuuntele Yle Radio 1 pe 14.2. klo 14.

 • Wednesday series 10 / Pehr Henrik Nordgren 70 years

  16.04.2013 RSO in English
 • Viuluviikari-ilmiö innoitti tv-katsojatkin musiikin maailmaan

  06.08.2009 Elävä arkisto

  Koko ohjelmasarja katsottavissa Areenassa

  Opetusohjelmiemme kirkkaimpia klassikoita on Viuluviikarit musiikkimaassa, missä katsoja sai aitiopaikalta seurata lasten musikaalista kehitystä. Huippusuositun sarjan taustalta löytyi Géza Szilvayn uraauurtava työ musiikkikasvattajana: tv-julkisuus toi näkyväksi metodin, jolla hänen viuluopppilaansa edistyivät ilmiömäisellä vauhdilla.