Hyppää pääsisältöön

James Dean

 • Mennyt maailma

  24.03.2016 Kulttuuri

  Poika tapaa pojan - ja pojan siskon.

  Kaunosieluinen nuorukainen muuttaa Oxfordiin opiskelemaan ja tutustuu nallekarhua kanniskelevaan aristokraattiin. Pian paluuta ei enää ole. Mennyt maailma (Brideshead Revisited, 1981) on sykäyttävä sarjaklassikko.

 • Ylen ohjelmapäällikköjen jouluterveiset

  17.12.2015 Ohjelmat

  Paketoimme suomalaisille monipuolisen jouluohjelmiston.

  Olemme paketoineet täällä Pasilassa monipuolisen jouluohjelmiston suomalaisille, tervetuloa Ylen television ja Areenan jouluohjelmistojen pariin!

 • Jättiläisen jäljillä – Teemalauantaissa muistellaan Hollywood-eeposta ja James Deania

  16.12.2015 Yle Teema

  Erkoispitkä Teemalauantai 11.3. alkaa jo kello 20.

  Teemalauantai 11.3. kuluu Jättiläisen jäljillä. George Stevensin suurelokuvan jälkeen nähtävässä tv-dokumentissa muistellaan elokuvan kuvauksia pienessä Marfan kaupungissa Texasissa. Texasin karjasuvuista, öljypohatoista, rakkauksista ja roturistiriidoista kertovan eepoksen pääosissa ovat Elizabeth Taylor, Rock Hudson ja James Dean. Ilta on muuten toiveuusinta, mutta Jättiläinen esitetään nyt ensi kertaa HD-kopiona. Ilta alkaa klo 20.

 • Amerikan ääni kertoo 12 tähden tarinan Marilynistä Madonnaan

  09.06.2015 Kulttuuri

  Radiosarja tähteydestä, Amerikasta ja populaarikulttuurista

  Pekka Laineen 12-osainen radiosarja kertoo myyttisistä tähtihahmoista, amerikkalaisuudesta ja siitä miten yksilöhistorian säikeet kietoutuvat Amerikan ääneksi. Päähenkilöinä mm. Marilyn, Madonna, Elvis, Frank Sinatra, Clint Eastwood, Bob Dylan ja Michael Jackson.

 • Grace herättää henkiin sukupolvien takaisen voimakappaleen

  13.04.2015 YleX

  You Don’t Own Me on muistutus 60-luvulta tämän päivän nuorille, vahvoille naisille.

 • Yhdysvaltoihin suunnitellaan farkkufestivaalia

  02.10.2014 Yle Uutiset

  Viranomaiset ovat järjestämässä kolmipäiväistä farkkufestivaalia Nevadan Renoon. Tapahtuman tarkoituksena on juhlistaa sinisten housujen kulttuurihistoriaa.

 • Näyttelijä Julie Harris on kuollut

  25.08.2013 Yle Uutiset

  Harris näytteli urallaan niin näyttämöllä, televisiossa kuin elokuvissa.

 • Kolumni: Vanhuutta vastaan

  10.04.2013 Yle Uutiset

  Muotoilija Marianne Valola ei halua vain näyttää nuorelta, vaan myös tuntea itsensä nuoreksi. Valola miettii kolumnissaan muutamaa hehkeää ikinuorta ja tajuaa olevansa tavallinen. Onko se huono juttu?

 • Teemu Muurimäen muotivinkit kevääseen: Isoja röyhelöitä, mustavalkoista, kukkia

  20.03.2013 Yle Uutiset

  Maailman muotitaloissa työskennellyt huippusuunnittelija Teemu Muurimäki palaa kymmenen vuoden jälkeen takaisin Suomeen.

 • Peter von Bagh tuli Oulussa ihan filmihulluksi

  03.11.2011 Elävä arkisto

  Hulluus puhkesi kohtalokkaasti.

  Kun Eedenistä itään -filmin liikuttavassa kohtauksessa käytettiin kallellaan olevaa kameraa, 13-vuotias Peter von Bagh arveli: "Tämä on varmaan elokuvataidetta." Samassa joku pieraisi kuuluvasti taaempana parvella. Ylevyys ja rahvaanomaisuus yhdistyivät upeasti, ja filmihulluus puhkesi kohtalokkaasti.

 • James Deanin syntymästä 80 vuotta

  08.02.2011 Yle Uutiset

  Tiistaina tulee kuluneeksi 80 vuotta elokuvanäyttelijä James Deanin syntymästä. Valkokankaan legendoihin kuuluva Dean syntyi 8. helmikuuta 1931. Hänen lupaava valkokangasuransa katkesi, kun hän kuoli auto-onnettomuudessa vain 24-vuotiaana.

 • Suomalaissyntyinen elokuvatähti Maila Nurmi kuoli

  12.01.2008 Yle Uutiset

  Suomalaissyntyinen amerikkalainen elokuvatähti Maila Nurmi on kuollut 86 vuoden ikäisenä. Hänen menehtymisestään kerrotaan muun muassa tähden virallisilla Internet-sivuilla.

 • Pop 30.9.2005

  01.10.2005 Yle Uutiset