Hyppää pääsisältöön

Albert Järvinen

 • Last Call! Remu & Hurriganesin viimeinen keikka

  03.05.2019 Yle Teema

  ”Kun mä päätän, että Hurriganesia ei enää ole, sitä ei ole."

  ”Kun mä päätän, että Hurriganesia ei enää ole, sitä ei ole." Remu & Hurriganesin tarina päättyi viimeiseen keikkaan tammikuussa 2018.

 • Remu Aaltonen jättää keikkalavat: "En edelleenkään ymmärrä Hurriganesin suosiota"

  15.08.2017 Yle Uutiset

  Suomen legendaarisimpiin rokkareihin kuuluva Remu tekee jäähyväiskiertueen syksyllä. Juttu on julkaistu elokuussa 2017.

 • Hector ja Freeman tarjosivat Tuubin täydeltä kasarirockia

  17.07.2017 Elävä arkisto

  1980-luvun alun rocksarja oli aikanaan lajinsa ainoa Ylessä.

  Syksyllä 1979 käynnistynyt Tuubi oli alkuvaiheissaan Ylen ainoa rockpainoitteinen tv-sarja. Ensimmäisinä vuosina sitä juonsivat Heikki "Hector" Harma ja Leo "Freeman" Friman. Tuubi tallensi mm. Kauko Röyhkän, Hassisen Koneen, Jimi Suménin ja Tommi Läntisen varhaiset esiintymiset.

 • Proge ja fuusiomusa tahdittivat Iltatähden ennätysvuotta 1976

  18.10.2016 Elävä arkisto

  Suosikkisarja tarjosi vastapainoa "kauppamiesten tavaralle".

  TV2:n Iltatähti-musiikkiohjelmalla oli vuonna 1976 enemmän lähetyksiä kuin koskaan muulloin. Se koki musiikkipoliittiseksi tehtäväkseen nostaa esiin kunnianhimoisia kokeiluja vastapainoksi "kauppamiesten tavaralle". Jälkipolville säilyneisiin arkistoaarteisiin kuuluvat mm. Sorvali–Hurmerinta Bandin, Nono Söderbergin, Royalsin, Piirpauken, Steeleye Spanin, Chicago Overcoatin ja Kontravirtasen esiintymiset.

 • Vuonna 1974 Iltatähti vaihtoi väriin ja Mikko Alataloon

  08.02.2016 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelmalöytöjä Ylen arkistoista.

  Ylen kevyen musiikin lippulaiva Iltatähti aloitti vuonna 1974 värilähetykset. Ohjelman toinen lähetyskausi oli muutenkin myllerrysten aikaa, kun juontaja vaihtui muutaman kuukauden välein. Vain pieni osa nyt julkaistavasta materiaalista on esitetty tv-uusintoina. Kaikkea siitä ei koskaan ole nähty värillisenä Suomen televisiossa.

 • "Asialliset hommat hoidettiin, muuten oltiin kuin Ellun kanat"

  05.04.2015 Yle Uutiset

  Royals-yhtyeen basisti Pave Maijanen muistelee, ettei yhtään keikkaa munittu sen enempää Albert Järvisen kuin muidenkaan alkoholin käytön takia.

 • Devil Virtanen on Suomi-rokin legendojen luottokitaristi

  21.02.2014 Yle Uutiset

  Pekka "Devil" Virtanen ei ole kaikkien tuntema rock-sankari, vaikka takana onkin 30 vuoden ura Suomen tunnetuimmissa bändeissä. Matkan varrella hän on keikkaillut muun muassa Sleepy Sleepersin ja Irwinin kanssa.

 • I-Klubi oli klubien isä Tampereella

  11.05.2011 Yle Uutiset

  Insinööriksi opiskeltiin ennen vanhaan Tampereella TEKU:ssa. Insinööriopiskelijat pitivät myös klubia. Se tuli tunnetuksi muillekin kuin inssikoulukkaille. Tuo I-Klubi toimi Tampereella monessakin paikassa, viimeksi entisen elokuvateatteri Ilveksen tiloissa.

 • Albert Järvisen elämäkerta avaa ristiriitaista persoonaa

  05.10.2010 Yle Uutiset

  Suomen kaikkien aikojen parhaaksi kitaristiksi tituleeratusta Pekka "Albert" Johannes Järvisestä julkaistiin tiistaina elämäkerta. Tunnetuksi Järvinen tuli Hurriganesin kitaristina.

 • Ex-vaimo muistelee kitaralegenda Albert Järvistä

  28.09.2010 Elävä arkisto

  Edesmenneen Hurriganes-kitaristi Albert Järvisen ex-vaimo Airi "Aikku" Järvinen muistelee muusikkomiestään ja kritisoi Hurriganes-yhtyeen alkuvaiheista kertovan Ganes-elokuvan miehestä antamaa kuvaa.

 • Albert Järvisestä yli 500-sivuinen muistelujärkäle

  26.09.2010 Yle Uutiset

  Legendaarisesta Hurriganesin kitarasankarista Albert Järvisestä julkaistaan kohta 530-sivuinen elämänkertateos. Kirjan tekijät kirjoittivat teosta alkuun toisistaan tietämättä.

 • Suomalaisia rock-klassikkoja F-H

  01.09.2010 Elävä arkisto

  Rock-Suomi metsästi suomirockin olennaisinta levytystä 2010.

  Ylen Rock-Suomi metsästi syksyllä 2010 olennaisinta kotimaista rock-levytystä. Elävä arkisto kokosi ehdokasbiisejä katsottaviksi ja kuunneltaviksi.

 • Rumban tunnetusta Nisse M -juorupalstasta tehty kirja

  30.10.2008 Yle Uutiset

  Rumba-lehdessä 25 vuotta ilmestynyt muusikkoväen oma juorupalsta on koottu kirjaksi. Nisse M -palstalla on paljastettu rokkareiden toilailuja lavojen ulkopuolella - sekä irvailtu niille.

 • Albert Järvinen Band

  25.09.2007 Elävä arkisto

  Hurriganes-kitaristi teki 1980-luvun lopussa comebackia.

  Legendaarinen Hurriganes-kitaristi teki 1980-luvun lopussa comebackia Albert Järvinen Bandin kera. Stratocaster soi Tampereen Tullikamarilla keväällä 1989.

 • Suomalaista rockia tarkastellaan artistien nahkavaatteiden kautta

  10.09.2007 Yle Uutiset

  Satakunnassa Ulvilassa sijaitsevaan Friitalan nahkamuseoon avattu uusin näyttely Nahka on Rock. Se tarkastelee suomalaista rockia artisteilta lainattujen nahkavaatteiden ja muun oheismateriaalin kautta.

 • Hurriganesin kitaristista dvd-kokoelma

  09.07.2007 Yle Uutiset

  Rockbändi Hurriganesissa suursuosioon nousseen kitaristin Albert Järvisen urasta on tehty dvd-kokoelma. Järvinen (1950 - 1991) osallistui uransa aikana useisiin levytysprojekteihin ja eri yhtyeiden toimintaan.

 • Hurriganes: Get On

  22.03.2007 Elävä arkisto

  Suomalaisen rock and rollin klassikko livenä 1974.

  Pikajunan nopeudella etenevä kaahausnumero vakiinnutti Hurriganesin aseman suomalaisen rock and rollin ehdottomana peruspilarina.

 • Hurriganes: It Ain´t What You Do

  22.03.2007 Elävä arkisto

  1975 filosofinen elämänohje esitettiin tv-yleisölle.

  It Ain´t What You Do oli Hurriganesin oma sävellys, jossa oli heti klassikon aineksia. Keväällä 1975 filosofinen elämänohje esitettiin pohjoismaiselle tv-yleisölle.

 • Hurriganes: Roadrunner

  22.03.2007 Elävä arkisto

  Roadrunner-albumin nimiraita livenä Tavastia-klubilla.

  Remu Aaltonen, Albert Järvinen ja Cisse Häkkinen esittävät Roadrunner-albumin nimiraidan Tavastia-klubilla, ja instrumentit saavat kelpo kyytiä.

 • "Enemmän Teksasii!"

  22.03.2007 Elävä arkisto

  Hurriganesilta kysellään, ovatko yhtyeen musiikkiapuraha-asiat kunnossa. Iltatähdessä paljastuu myös bändin nimen kirjoitustavan salaisuus.

Sivut