Hyppää pääsisältöön

François Couperin

 • Periodimusisoinnin tunnelmallisin nurkkaus

  30.06.2020 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Cembalisti Jean Rondeau ja luutisti Thomas Dunford ystävineen edustavat ranskalaisen periodimusiikin kolmekymppistä sukupolvea, jolla rohkeutta ja taitoa riittää. Mutta niin riittää myös tunnetta, todistaa joukon uutuuslevy Barricades, joka sisältää ranskalaisen barokin koskettavinta antia sovituksina, joita ei huomaa sovituksiksi.

 • Cembalisti Elina Mustosen lennokas lintulevy

  09.10.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Cembalisti Elina Mustonen tunnetaan esityksistä, joissa hän käyttää näyttelijänkoulutustaan monitaiteisen konserttikokonaisuuden yhteenpunomiseen. Uudella levyllään Birds (Linnut) Mustonen joutuu keskittymään vain musiikkiin, mutta kokemus dramaturgiasta on vahvasti läsnä, ja levystä tulee enemmän kuin osiensa summa.

 • Yhdistetyt maut herkullisena kattauksena

  02.06.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Aurinkokuninkaan ajan ykkössäveltäjä Ranskassa, Jean-Baptiste Lully, nousee Parnassós-vuorelle François Couperinin teoksessa L’Apothéose de Lully. Sinne hänet noutaa itse Apollo, joka ensi työkseen tutustuttaa Lullyn italialaisen musiikin muusiin ja erityisesti Lullyn italialaiseen kollegaan, myös jumalten joukkoon nostettuun Arcangelo Corelliin. Apollo vakuuttaa Lullyn ja Corellin siitä, että musiikki täydellistyy vasta kun ranskalaiset ja italialaiset maut yhdistyvät.

 • 14.5. at 1 pm The Grand Tour / Baroque

  10.04.2015 RSO in English

  The Grand Tour themed chamber music festival with seven concerts. BUY TICKET

 • Uutta ja vanhaa cembalorunoutta

  07.04.2015 Klassinen

  Levyarvostelu.

  Musiikin tohtori, cembalisti Assi Karttunen levyttää melko harvoin mutta aina hyvin. Karttusen uutuus sisältää erikoisen mutta punnitun yhdistelmän: Francois Couperin koristeellinen tunnelmointi kohtaa modernin brittisäveltäjä Graham Lynchin (s. 1957) ajattoman, monitulkintaisen sävelkielen. Kohtaamisesta syntyy runollisen kevyt mutta merkityksiltään tiheä elämys.

 • Hyvin soitettuna Couperin menee suoraan sydämeen

  30.01.2015 Klassinen

  Puisevat esitykset ovat muokanneet ranskalaisen hovibarokin brändiä kehnoon suuntaan. Luulemme esimerkiksi Couperiniä ulkokultaiseksi, tylsäksi ja hienostelevaksi, koska saksalais-italialainen periodiperinne ei ole tavoittanut hänen musiikkinsa syvyyttä. Onneksi Gli Incogniti -yhtyeen uutuuslevy todistaa, että hyvin soitettuna Couperin on henkevää ja sielukasta musiikkia, joka menee nykykuulijankin sydämeen mutkittelematta.