Hyppää pääsisältöön

Maarit Hurmerinta

 • Isovanhemmuus on Maarit ja Sami Hurmerinnalle mieluista – kolmesta lastenlapsesta nuorin sai nimen viikonloppuna

  28.11.2019 Yle Uutiset

  Hoitoapua muusikkopari tarjoaa mielellään, vaikka heillä on itselläänkin on vielä paljon esiintymisiä.

 • Suomalaisessa musiikissa soi apeus – kesäbiiseissäkin varaudutaan jo syksyyn

  25.09.2019 Yle Uutiset

  Menetys, kaipuu ja luopuminen ovat ikuisia laulun aiheita. Lue, miten Juicen Syksyn sävel ja Miljoonasateen Marraskuu syntyivät.

 • Mikko Kuustosen Q-klubi oli bluesin, suomirokin ja eksoottisten rytmien sulatusuuni

  01.11.2017 Elävä arkisto

  Kolmetoistaosainen musiikkisarja vuodelta 1991.

  Vuonna 1991 esitetty Q-klubi oli laulaja Mikko Kuustosen ensimmäinen pitkäaikaisempi juontopesti Ylen ohjelmasarjoissa. Yleisradion live-rocktaltioiden perinnettä jatkanut sarja kuvattiin Tampereen Tullikamarin klubilla. Vieraina ohjelmissa nähtiin Suomen tunnetuimpia rokkareita Juice Leskisestä Sielun Veljiin sekä ulkomaalaisia muusikkohuippuja. Vakiobändinä toimi Kuustosen Q.Stone-bluesorkesteri.

 • Groovymeisseli toi televisioon soulia ja klubitunnelmaa

  02.10.2017 Elävä arkisto

  Groovymeisseli-ohjelmaa tehtiin vuosina -96 ja -97

  Groovymeisseli-ohjelmaa tehtiin vuosina -96 ja -97

 • Q ja tähdet -sarjassa Mikko Kuustosen vieraat esiintyivät intiimisti ja avoimesti

  31.01.2017 Elävä arkisto

  Syksystä 1992 kevääseen 1993 esitetty musiikkiohjelmasarja.

  Ysäri-Suomen suosikkipitkätukan Mikko Kuustosen juontamaa ohjelmaa esitettiin vuoden 1992 syksystä kevääseen 1993. Musiikkiohjelmasarja toi esille kansakunnan tunnetuimpia taiteiljoita, poikkeuksellisissa puitteissa. Ohjelmassa korostettiin intiimiä tunnelmaa ja akustista tulkintaa. Perinteisten haastatteluiden sijaan annettiin tilaa vakavallekin keskustelulle. Artikkeliin on koottu sarjan syyskauden kaikki jaksot.

 • Muistatko nämä 10 herkkupalaa viisukarsinnoista? Danny ninjana, jättiglittertukka ja yhden miehen mielenosoitus

  27.01.2017 Yle Uutiset

  Suomen vuoden 2017 euroviisuedustaja ratkeaa lauantai-iltana Uuden Musiikin Kilpailussa. Ennen finaalia on hyvä muistella millaisia esityksiä takavuosien karsinnoissa on ollut tarjolla.

 • Lahjapaketti: Love Records

  16.12.2016 Yle Teema

  50-vuotisjuhlavuoden paketillinen helmiä

  Love Recordsin 50-vuotisjuhlan kunniaksi pakettiin on pantu dokumentti Atte Blomista sekä arkistoaarteita, joissa esiintyvät mm. Wigwam, Maarit, Hurriganes, Agit Prop, Kristiina Halkola ja Kaseva.

 • Yksi yö vei Mirkalta puolison - mies sairastui aivokalvontulehdukseen ja päätyi hoitokotiin

  02.12.2016 Marja Hintikka Live

  MHL yllätti yh-äidin Maarit ja Sami Hurmerinnan kanssa.

  Mirka Saarelan elämä mullistui pari vuotta sitten, kun hänen avomiehensä, Hiski, sairastui aivokalvontulehdukseen. Yhden yön aikana Mirka menetti sekä rakkaan puolison että kahden pienen lapsensa isän raastavimmalla mahdollisella tavalla. Hiski jäi henkiin, mutta vammautui pahasti.

 • Proge ja fuusiomusa tahdittivat Iltatähden ennätysvuotta 1976

  18.10.2016 Elävä arkisto

  Suosikkisarja tarjosi vastapainoa "kauppamiesten tavaralle".

  TV2:n Iltatähti-musiikkiohjelmalla oli vuonna 1976 enemmän lähetyksiä kuin koskaan muulloin. Se koki musiikkipoliittiseksi tehtäväkseen nostaa esiin kunnianhimoisia kokeiluja vastapainoksi "kauppamiesten tavaralle". Jälkipolville säilyneisiin arkistoaarteisiin kuuluvat mm. Sorvali–Hurmerinta Bandin, Nono Söderbergin, Royalsin, Piirpauken, Steeleye Spanin, Chicago Overcoatin ja Kontravirtasen esiintymiset.

 • 18.10. Teeman Elävä arkisto: Maaritin harvinainen nauhoitus julki Love Recordsin 50-vuotisjuhlan kunniaksi

  17.10.2016 Yle Teema

  Love Records oli suomalaisen popularimusiikin kulmakivi

  ”Love Recordsin panos suomalaisessa populaarimusiikissa on mittaamattoman arvokas.” Näin toteaa muusikko Maarit Hurmerinta tuoreessa Arkistovieraana-haastattelussa. Nyt lokakuussa tulee kuluneeksi 50 vuotta levy-yhtiö Love Recordsin perustamisesta. Teema tarjoaa musiikillisen muistoretken Love Recordsin aikaan ja arvomaailmaan, jossa musiikki meni kaupallisen menestyksen edelle.

 • Iltatähden kolmas vuosi oli hyvä vuosi suomirockille ja juurimusalle

  17.03.2016 Elävä arkisto

  Harvinaisuuksia vuoden 1975 Iltatähtien työnauhoilta.

  Vuonna 1975 Iltatähti-ohjelma tarjoili "rytmimusiikin rautaisannoksia" parhaimmillaan jopa kahdesti kuussa. Folk ja country raikasivat runsaasti, ja Suomen eri kolkkien rock-elämää esiteltiin. Jäljelle jääneiden nauhojen herkkuja ovat mm. Hurriganes, Wigwam, Maarit, Vanha Isäntä, Virtanen, Dr. Feelgood, Loudon Wainwright III ja Professori Pitkätukka.

 • Iltatähti tuikki poptaivaalla 10 vuotta

  05.01.2016 Elävä arkisto

  Iltatähden kymmenen vuotta

  Iltatähti oli Suomen suosituimpia kevyen musiikin tv-ohjelmia kautta kymmenvuotisen uransa. Elävän arkiston megapläjäys Iltatähden taipaleesta alkaa kesäkuusta 1973 ja päättyy kevääseen 1983.

 • Poliittinen satiiri ja musiikkiohjelmat kruunasivat Elävän arkiston vuoden 2015

  28.12.2015 Blogit

  Vuotta kuljettivat eteenpäin isot musiikkiohjelmajulkaisut

  Vuosi 2015 on melkein loppuun kulunut. Hyvää uutta vuotta vaan siis kaikille! Elävälle arkistolle 2015 oli musiikkiohjelmien vuosi. Keväällä julkaisimme valtavat paketit maratonkatsottavaa euroviisufaneille, kesällä runsaasti kasarimusiikista innostuville ja syksymme täyttyi 1990-luvun myydyimmistä levyistä. Toimme uutuutena nähtäväksenne myös kokonaisia elokuvia, kun Areenassa julkaistiin joukko vanhoja Fennada-filmejä. Eniten teitä verkkokansaa kiinnosti kuitenkin poliittinen satiiri.

 • Linnan juhlista tuli Suomen tärkein mediatapahtuma

  03.12.2015 Elävä arkisto

  Linnan juhlat vetää koko kansan tv:n ääreen.

  Televisiokamerat päästettiin itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentinlinnaan mukaan 1950-luvulla, mutta radio oli ollut paikalla jo aiemmin. Ensimmäiset suorat lähetykset Linnan juhlista nähtiin jo heti tv-toiminnan alkuvuosina, mutta suora lähetys vakiinnutti paikkansa itsenäisyyspäivän illassa vasta 1980-luvulla. 2000-luvulla Linnan juhlat keräsi tv:n ääreen jopa pari miljoonaa suomalaista.

 • Maarit sai musiikin valtionpalkinnon

  26.11.2015 Yle Uutiset

  Pitkän uran tehnyt Maarit Hurmerinta on palkittu musiikin valtionpalkinnolla. 13 500 euron valtionpalkinto jaettiin myös teatterin, sirkuksen ja tanssin vaikuttajille.

 • Valokeilassa Atte Blom

  28.09.2015 Yle Teema

  Ainutlaatuinen henkilökuva Love Recordsin perustajasta.

  Suomirockin suuri taustavaikuttaja on kerrankin itse valokeilassa. Atte Blomin kanssa ovat työskennelleet muun muassa Juice Leskinen, Rauli Badding Somerjoki, Leevi & The Leavings, Tasavallan Presidentti, Wigwam ja Hurriganes. Dokumentissa haastateltavina ovat Dave Lindholm, Mato Valtonen, Kaj Chydenius, Aki Kaurismäki, Maarit Hurmerinta, Pelle Miljoona, Andy McCoy, Tuomari Nurmio, Herra Ylppö ja Jouni Hynynen.

 • Tämä on rakkain iskelmäinhokki

  08.07.2015 Yle Uutiset

  Hanna Ekolan hitti "Villihevosia" on suomalaisten mielestä ärsyttävin iskelmä. "Villihevosia" sai reilut 16 prosenttia Ylen leikkimielisen kyselyn äänistä. Myös "Mahtava peräsin ja pulleat purjeet" sekä "Sukkula Venukseen" aiheuttivat monissa väristyksiä.

 • 10 X Kulttuuriministeri

  17.06.2015 Kulttuuri

  10 X Kulttuuriministeri

  10 X Kulttuuriministeri

 • Maarit: Mätämakee

  05.06.2015 Elävä arkisto

  Maarit kilpaili vuoden 1975 euroviisukarsinnassa

  Maarit kilpaili vuoden 1975 euroviisukarsinnassa Seppo Paakkunaisen sävellyksellä Mätämakee.

 • Suomalaisen kevyen musiikin vahvoja naisia

  29.04.2015 Elävä arkisto

  Suomalaisen kevyen musiikin vahvoja naisia 1970-90 -luvuilta

  Suomalaisten naisten nousu suomirockin eturiviin näkyi selvästi tehdessäni neljä, eri vuosikymmeniä käsitellyttä sarjaa. Vielä 1970-luvulla naiset rockmuusikkoina olivat harvinaisuuksia, 1980-luvulla heitä oli jo enemmän, ja vuosituhannen lopun lähestyessä naiset olivat nousseet miesten rinnalle tasaveroisiksi tekijöiksi.

Sivut