Hyppää pääsisältöön

Eero Koivistoinen

 • Taiteen valtionpalkinnoilla muistettiin kustannustoimittajaa, suomentajaa ja "epätapahtumaa"

  24.11.2017 Yle Uutiset

  14 000 euron suuruisia palkintoja jaettiin perjantaina useiden taiteenalojen edustajille.

 • Euroopan vanhimpiin kuuluva Pori Jazz alkoi pienistä jamisessioista

  13.07.2017 Yle Teema

  Arkistopaketissa 10-vuotisohjelma 1975 ja UMO lavalla 1976

  Pori Jazz -festivaali kuuluu Euroopan vanhimpiin rytmimusiikin tapahtumiin. Pienistä jamisessioista alkunsa saanutta festaria on järjestetty joka kesä jo vuodesta 1966 alkaen.

 • Marssishow rytmitti Haminan perjantaita – Katso kuvakavalkadi tapahtumasta

  05.08.2016 Yle Uutiset

  Hamina Bastionissa raikasi perjantaina iltapäivällä rytmikäs sotilasmusiikki, kun soittokunnat aina Kiinasta Euroopan maihin esittelivät taitojaan.

 • Luova liekki palaa yhä kuumana – Suomen virallinen jazzari Eero Koivistoinen 70 vuotta

  15.03.2016 Musiikki

  Svart Records juhlistaa saksofonistia upealla tavalla

  Suomijazzin veteraani laittaa tänä vuonna ison vaihteen silmään julkaisemalla kymmenen albumillista musiikkia. Kyseessä ei ole pelkkästään retrospektiivi, sillä usempi täysin uusikin julkaisu on tiedossa. Eero Koivistoinen juhli 2016 tammikuussa 70-vuotissyntymäpäiviään. Juhlallisuuksien myötä myös Ylen jazztuotannot mullistuvat äänitysstudioiden siirtyessä uusiin tiloihin. Jazzklubin haastattelussa Eero Koivistoinen muistelee vaiheitaan M1-studiossa. Mukana möys ainutlaatuisia studiossa äänitettyjä kappaleita Ylen arkistoista.

 • Jazz tarvitsee keikkapaikkoja ympäri maata – klubiverkosto viritteillä

  30.12.2015 Yle Uutiset

  Suomeen on tarkoitus luoda toimiva ja pysyvä jazzmusiikin klubiverkosto. Jazz Finland LIVE -hanke tuo rahoitusta ensi vuonna kahdeksalle taholle eri puolille maata.

 • Varhainen Iltatähti oli koko perheen kriittinen musiikkiohjelma

  28.12.2015 Elävä arkisto

  Aikansa keskeisin pop- ja rocksarja aloitti vuonna 1973.

  1970-luvun keskeisin pop- ja rockohjelma Iltatähti oli alkujaan omistettu aivan kaikelle kevyelle musiikille Hurriganesista lehmänkellonkalisteluun. Hyvän ja huonon musiikin raja oli tekijöille kuitenkin kirkas, eikä se jäänyt yleisöllekään epäselväksi. Aloitusvuoden 1973 ohjelmissa ovat mukana mm. Hector, Katri Helena, Danny, Badding, Tasavallan Presidentti ja Sammy Babitzin.

 • Rakkaudesta Loveen - Asa

  02.10.2015 Musiikki

  Räppäri Asa kasasi soittolistan Love Recordsin aarteista.

  Räppäri Asa kasasi soittolistan Love Recordsin helmistä. Legendaarisen levy-yhtiön julkaisuihin mies perehtyi tarkoin tuoreinta Love-albumia tehdessään: levyn jokaisessa biisissä sämplätään alun perin Love Recordsin julkaisemaa musiikkia. "Kun tein tätä soittolistaa ja avasin taas Love Recordsin katalogin, huomasin että siellä on edelleen levyjä, joita en ole koskaan kuullut.”

 • Entusiastit synnyttivät jazzfestivaalin Kokemäenjoen suistoon

  15.07.2015 Elävä arkisto

  Pori Jazzin 50 vuotta tiivistettynä 50 osan radiosarjaksi

  Kun Pori Jazz pidettiin 50. kerran vuonna 2015, Pertti Pitkonen päätti juhlistaa merkkipäivää 50-osaisella radiosarjalla. Ohjelmasarja 50 x Pori Jazz tarjoaa 50 erilaista näkökulmaa menneisiin vuosikymmeniin ja hieman tulevaankin. Elävän arkiston koosteessa nähdään lisäksi tv-välähdyksiä Porin varhaisesta festarihistoriasta.

 • YleX Ensinäyttö: Asan Vesipisaroita ammentaa estetiikkaa Etelä-Afrikasta

  29.05.2015 YleX

  Vesipisaroita on Asan syksyllä ilmestyvän Love-albumin toinen sinkku. Kappaleen musiikkivideo nähdään YleX:ssä ensinäytössä.

 • 1960- ja 70-lukujen erilaiset äänet: Aulikki Oksanen, Harri Saksala, Eero Koivistoinen ja Sakari Kukko

  07.05.2015 Elävä arkisto

  1960- ja 70-luvulla suomalaisen musiikin rajat venyivät

  1960-luvun lopussa ja 70-luvulla suomalainen kevyt musiikki mullistui täysin. Perinteisen iskelmän ja käännöskappaleiden rinnalle syntyi suomalainen rock, toisesta suunnasta taistolainen laululiike venytti rajoja. Myös jazz, kansanmusiikki ja jopa maailman musiikki sotkivat pakkaa. Aulikki Oksanen, Harri Saksala, Eero Koivistoinen ja Sakari Kukko tekivät musiikkiaan myllerrysten keskellä.

 • UMO ja säveltäjien uusi musiikki

  20.02.2015 Elävä arkisto

  Uuden Musiikin Orkesteri UMO on nimensä mukaisesti ollut instrumentti useiden säveltäjien uudelle musiikille. Kainuun Jazz Kevät 1985 -tapahtumassa UMO esitti Eero Koivistoisen sävellyksiä. Ohessa nähdään UMO tulkitsemassa myös mm. Otto Donnerin, Heikki Sarmannon, Jarmo Savolaisen ja Erik Lindströmin sävellyksiä.

 • UMO svengaa pikkujoulutunnelmissa

  15.12.2014 Elävä arkisto

  Jouluista jazzia 80-luvun Pikkujoulusvengit-tv-lähetyksissä

  Uuden Musiikin Orkesteri UMO loi joulunalustunnelmaa Pikkujoulusvengit-tv-lähetyksissä 1980-luvulla. Ohjelmissa kuullaan jouluista jazzia hilpeissä tunnelmissa ja solisteina vierailevat mm. Vesa-Matti Loiri ja nuoret Kuusiston veljekset.

 • Ville, Valle ja kumppanit toivat 1970-luvun lastenmusaan popjazzin svengiä

  29.10.2013 Elävä arkisto

  Jazzmuusikko Eero Koivistoinen sävelsi Kirsi Kunnaksen runot

  Jazzmuusikko Eero Koivistoinen teki vuonna 1971 albumillisen Kirsi Kunnaksen runoihin sävellettyjä lastenlauluja. Ville ja Valle, Jussin talo ja monet muut Muusa ja Ruusa -levyn kappaleet ovat eläneet läpi vuosikymmenten eri esittäjien laulamina.

 • Kymi Sinfonietta konsertoi Itämeren asialla

  13.11.2012 Yle Uutiset

  Itämerestä kertova Baltic Sea Blues saa kantaesityksensä keskiviikkona Kotkassa. Konsertti on osa kampanjaa, jossa eri järjestöt ja yritykset sitoutuvat tekoihin Itämeren suojelemiseksi.

 • Kalevi Louhivuori UMO:n kykykisan paras

  02.11.2012 Yle Uutiset

  Jyväskyläläislähtöinen muusikko Jorma Kalevi Louhivuori voitti eilen jazzorkesteri UMO:n järjestämän solistikilpailun. Kisan finaalissa oli mukana kuusi instrumentalistia ja laulajaa.

 • Carola ja UMO

  22.03.2011 Elävä arkisto

  Carolan ja UMOn yhteistyön hedelmiä

  Carola vetäytyi keikkaelämästä 1970-luvun puolivälissä, mutta palasi seuraavalla vuosikymmenelle aika ajoin jazzkeikoille muun muassa UMOn solistina. Tämän yhteistyön hedelmiä tallentui myös radionauhoille.

 • Blues Section livenä

  15.11.2010 Elävä arkisto

  Blues Section Kulttuuritalon jazzkonsertissa 1967.

  Blues Section oli edistyksellisen popmusiikin pioneeriyhtye Suomessa. Yleisradion harvinainen tallenne esittelee bändin livenä Kulttuuritalon jazzkonsertissa 1967.

 • Höyrypanimolla soi pohjoismainen jazz

  04.08.2010 Yle Uutiset

  Jazzharrastajat ovat jälleen kokoontuneet Kotka Jazz Campille Metsolan vanhalle Höyrypanimolle. Viikon mittaisen leirin teemana on tänä vuonna pohjoismainen jazz.

 • Kirmot käynnissä Saarijärvellä

  12.07.2010 Yle Uutiset

  Musiikkitapahtuma Kirmot alkoi maanantai-iltana Saarijärvellä kymmenettä kertaa. Avajaiskonsertissa kirkossa esiintyivät Johanna Iivanainen ja Olli Ahvenlahti ja Eero Koivistoinen.

 • Reino Laine ja Pentti Mutikainen uudet Suomen Jazzlegendat

  25.05.2010 Yle Uutiset

  Pitkän linjan muusikot, rumpali Reino "Reiska" Laine ja basisti Pentti Mutikainen ovat uudet Suomen Jazzlegendat numerot 19 ja 20. Heidän palkitsemisensa tapahtuu Imatra Big Band festivaaleilla heinäkuun alussa.

Sivut