Hyppää pääsisältöön

Pink Floyd

 • Avaruusromua 29 vuotta: Onko tämä muka rockia?

  28.05.2019 Kulttuuri

  Ne kaikki oudot äänet...

  Minulta on aina silloin tällöin kysytty mikä oli se, joka sai minut innostumaan kokeellisesta ja elektronisesta musiikista. Olen aina vastannut jotakuinkin samoin: kyllä se oli rock-musiikki. Se oli kokeellinen rock-musiikki. Ne kaikki oudot äänet, joita äänilevyiltä alkoi kuulua 1960-luvun puolivälin jälkeen. Noin kymmenen vuoden kypsässä iässä kuulin jotakin hyvin kiinnostavaa. Se oli yhtye, joka vielä pari vuotta aiemmin oli laulanut She loves you, All My Loving ja muuta sen suuntaista. Sitten kaiuttimista alkoi yhtäkkiä kuulua jotakin outoa. Ja tässä nyt ollaan. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Poikkeuksellisen lahjakkuuden lisäksi Hawking oli tunnettu vauhdikkaasta pyörätuoliajelusta, huumorintajusta ja esiintymisistä Simpsoneissa

  14.03.2018 Yle Uutiset

  Moni on oppinut tuntemaan Stephen Hawkingin viihteen kautta.

 • Rakkauden kesä, ikuisesti — psykedeelinen musiikki elää ja voi hyvin

  24.08.2017 Musiikki

  Psykedeelinen musiikki elää nykyään rehevää kukoistuskautta.

  Psykedeelinen musiikki elää nykyään rehevää kukoistuskautta. Tämän päivän psykedelia ei ole retroilevaa eskapismia, vaan yhteisöllisyyttä, tapa ymmärtää maailmaa ja jopa muuttaa sitä. Suomalaisista nykyartisteista esimerkiksi Death Hawksin, K-X-P:n, Oranssi Pazuzun ja Litku Klemetin musiikissa kuuluu psykedelian vaikutus.

 • Radioheadin Tel Avivin -keikka nosti myrskyn – Israel on rockbändeille vaikea rasti

  27.04.2017 Yle Uutiset

  Joukko tunnettuja kulttuurivaikuttajia on vedonnut Radiohead-yhtyeeseen, että se peruisi konserttinsa Israelissa. Israel-boikottia verrataan Etelä-Afrikan apartheidin vastaiseen kampanjaan 1980-luvulla.

 • Rolling Stones, The Who, Bob Dylan, Roger Waters ja Paul McCartney vihjaavat yhteisesiintymisestä

  03.05.2016 Yle Uutiset

  Yhteisesiintymisestä on huhuttu jo kauan, mutta nyt juoruille on saatu vahvaa pontta. The Rolling Stones, The Who, Roger Waters, Bob Dylan ja Paul McCartney ovat julkaisseet lähes samanaikaisesti sosiaalisessa mediassa videot, jotka päättyvät sanaan lokakuu.

 • Kaikkien aikojen parhaat progelevyt - kerro omat suosikkisi

  14.01.2016 Kulttuuricocktail

  Progressiivisen rockin helmet

  Monimutkaisempaa, virtuoottisempaa, spektaakkelimaisempaa, vaihtelevampaa! KulttuuriCocktail keräsi eri progediggareiden suosikkialbumilistoja progressiivisen rockin genrestä. Mukaan otettiin myös helsinkiläisen levykaupan lista halutuimmista progekiekoista. Lisää omat suosikkisi perusteluineen keskustelupalstalle!

 • Disco Demolition Night — päivä, jona disko yritettiin tuhota

  27.11.2015 Kulttuuri

  Elokuvasta tuli diskon kaupallisen menestyksen huippukohta.

  1977 ensi-iltansa saanut Saturday Night Fever — lauantai-illan huumaa oli diskomusiikin kaupallisen menestyksen huippukohta. Se johti vastareaktioon ja liikkeeseen, jolla oli vain yksi tavoite: diskona tunnetun musiikillisen taudin tuhoaminen.

 • Henkilöauto vai Minimoog?

  01.07.2015 Musiikki

  Esa Kotilaisen Ajatuslapsi-albumi on klassikko.

  Se maksoi 6100 Suomen markkaa. Siitä lähti ennenkuulumattomia ääniä. Se oli elektroninen soitin, jollaista Suomessa ei ollut vielä kenelläkään. Sen hinnalla olisi saanut henkilöauton, mutta Esa Kotilainen halusi tuo oudon soittimen. Hän halusi Minimoogin. Esa Kotilaisen albumi Ajatuslapsi on Avaruusromun kuukauden valinta heinäkuussa 2015.

 • Lysergihapon dietyyliamidia! Avaruusromua 21.6.2015

  19.06.2015 Musiikki

  MIllaista musiikkia tehtiin LSD:n 70-vuotisjuhlan kunniaksi?

  Se on väritöntä, hajutonta ja mautonta. Se on puolisynteettinen psykedeeli. Se tuottaa muutoksia aistihavaintoihin. Se saa aikaan epätavallisia ajatuskulkuja ja hengellisen kaltaisia kokemuksia. Sveitsiläinen kemisti Albert Hofmann keksi aineen sattumalta, lääketehtaan laboratoriossa vuonna 1943. Se sai nimekseen LSD. Ohjelma on toiveuusinta vuodelta 2013. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Vieläkö muistat Hittimittarin? – Alueraadissa paljon tuttuja nimiä

  15.06.2015 Yle Uutiset

  Musiikkiohjelma Hittimittarin kaikki jaksot ovat nähtävillä Ylen Elävässä arkistossa. Ohjelmaa lähetettiin vuosina 1984–1988, Pohjois-Suomen alueraati pääsi arvioimaan Kajaanissa musiikkikappaleita vuonna 1987.

 • Astu sisään Abbey Roadille: Google tarjoaa virtuaalikierroksen legendaarisessa studiossa

  15.04.2015 YleX

  Interaktiivisessa palvelussa pääsee leikkimään studion miksauspöydällä ja kuuntelemaan Jay-Z:n muistoja Abbey Roadilta

 • Yhä suositummat vinyylilevyt saivat oman listansa Britanniassa

  13.04.2015 Yle Uutiset

  Vinyyliä myydään Britanniassa enemmän kuin 20 vuoteen. Ensimmäisellä virallisella albumilistalla on useita vinyylin kultakauden suosikkeja.

 • Rockin klassikkolevyt: Wish You Were Here

  02.04.2015 Yle Teema

  Tv-dokumentti Pink Floydin menestysalbumin teosta.

  Tv-dokumentti Pink Floydin Wish You Were Here -albumin (1975) teosta ja merkityksestä. Mukana Roger Waters, Dave Gilmour, Nick Mason ja postuumisti myös Richard Wright.

 • Tavikset stadionilla -konsertti kokoaa kehitysvammaiset Olympiastadionille

  06.03.2015 Yle Uutiset

  Huhtikuun lopulla Helsingissä järjestetään hyväntekeväisyystapahtuma, jossa kehitysvammaiset pääsevät soittamaan samalle estradille, jolla muun muassa Pink Floyd, Bruce Springsteen ja Metallicakin ovat soittaneet.

 • Ainon blogi 12.1.

  29.01.2015 Musiikki

  Vaan miten kokee musiikin keskellä aavaa merimies?

 • Blueslegenda myi sielunsa paholaiselle

  09.01.2015 Kulttuuri

  Legendaarinen bluesmies Robert Johnson on aiheena Ranskassa juuri ilmestyneessä upeassa sarjakuva-albumissa nimeltä Love in Vain. Tarinan mukaan tämä kitaravirtuoosi hankki lahjakkuutensa myymällä sielunsa paholaiselle.

 • Areenarock on häränpyllyä heittäneen viihdekulttuurin kirkkain tähti

  12.12.2014 Yle Uutiset

  Suuruudenhullun rockteatterin kehityskaari peilaa viihdekulttuurissa tapahtunutta valtavaa muutosta. Musiikista on nettijakelun myötä tullut käyntikortti kalliiden konserttielämysten kaupitteluun. Tulevaisuudessa yleisö voi osallistua esitykseen kännykällään – muutenkin kuin heiluttelemalla luuria sytkärin korvikkeena.

 • Weirdship

  09.12.2014 YleX

  KYLLÄ! Olemme olemassa! -Dr. El

 • Stephen Hawking Pink Floydin uuden albumin tähti

  08.10.2014 Yle Uutiset

  Maailman tunnetuin kosmologi ei esiinny ensimmäistä kertaa rock-levyllä.

 • Assi Ilona

  08.10.2014 YleX

  Assi on 1985 syntynyt Lahtelaistyttö, joka on vuodesta 2005 tehnyt omaa musiikkia artistinimellä Assi Ilona. Syksyllä 2013 hän päätti alkaa itse toteuttamaan omaa unelmaansa, joten tällä hetkellä työn alla on omakustannelevy. Ensisingle "Onnellinen" julkaistaan loppuvuodesta 2014 Spotifyssa ja iTunesissa. Samoihin aikoihin ilmestyy myös musiikkivideo kappaleesta. Assi Ilonaa on vaikea laittaa mihinkään tiettyyn kategoriaan. Esikuvia ovat mm. Rihanna ja Lily Allen, mutta toisaalta hän kuuntelee kaikkea Pink Floydista Slipknottiin, joten musiikkimaku mistä ammentaa on laaja.

Sivut