Hyppää pääsisältöön

Sanna Salmenkallio

 • Näyttelijä Terhi Panula haluaa muuttaa maailmaa vahvoilla tarinoilla

  11.03.2018 Elämä

  Pakolaisiksi joutuneiden kollegeoiden elämät koskettavat

  Vahvat tarinat ovat muuttaneet näyttelijä Terhi Panulaa ja tarinoita kertomalla hän haluaa muuttaa maailmaa. Erityisesti Lähi-idän tarinat, ja sieltä pakoon lähteneiden taiteilija kollegoiden elämänkohtalot ovat viime vuosina koskettaneet häntä. Myös rakkaus Ranskaan, kieleen ja kulttuuriin, joka syntyi jo lapsena ranskalaisen koulun myötä, syvenee vuosi vuodelta.

 • Porttiteatterin vankien joulutarinoissa maassa ei ole rauha, eikä ihmisillä hyvä tahto

  11.12.2017 Kulttuuri

  Porttiteatterilaiset kertovat tarinoita elämänsä jouluista.

  Porttiteatteri on vankilasta vapautuvien teatteri. Joulutarinoita-esityksessä he kertovat kipeitä ja hilpeitä tosikertomuksia jouluista. Joulun ikionnellista kuvastoa vasten kipu iskee entistä kovemmin.

 • Ympärillä kaikki mahdolliset maailmat

  24.02.2016 Kulttuuri

  Paavo Westerbergin näytelmä entisestä lapsitähdestä.

  Paavo Westerbergin Kansallisteatteriin kirjoittama ja ohjaama näytelmä Mahdolliset maailmat lähtee liikkeelle Westerbergin omasta tarinasta. Eero Aho on kertakaikkisen hyvä roolissaan ohjaaja Antti Tähtisenä.

 • Vapaus alkoi ahdistaa

  03.11.2015 Klassinen

  Vapaus alkoi ahdistaa

  Olen tekemässä juttua säveltäjä-äänisuunnittelija Sanna Salmenkalliosta. Tarkoitus on kuvata hänen tavallista päiväänsä. Huomaan istuvani teatteriharjoituksissa, jossa päähenkilö on juuri vapautunut vankilasta.

 • Kaikki mitä ihmisestä voi sanoa

  18.09.2014 Kulttuuri

  Helsingissä nähdään peräkkäisinä päivinä kaksi uutta näkemystä Tšehovin Vanja-enosta. Kansallisteatterin tulkinta on kipeän tarkka kuvaus ihmisestä.