Hyppää pääsisältöön

Pyrstötiainen

 • Bongaa Yle Luonnon livekamerasta lintulaudan juhlijat!

  20.02.2019 Luonto

  Seuraa lintulaudan elämää livenä.

  Yle Luonnon livekamerassa voit seurata lintujen elämää, vaikka ikkunanäkymääsi ei sulostuttaisikaan lintulaudan kuhina. Klikkaamalla videota pääset seuraamaan lintujen mehuhetkeä Raaseporiin. Bongaa erilaiset juhlijat!

 • Mikä on Suomen söpöin tai notkein eläin, millä on upeimmat kulmakarvat – Äänestä!

  01.03.2018 Luonto

  Äänestä Yle Luonnon Instagram-kuvista ujoin ja notkein eläin

  Pussailevia oravia, krapulaisen näköisiä pöllöjä, puun takana piilottelevia karhuja – Suomen luonnossa elää uskomattoman upeita eläimiä! Nyt saat valita Yle Luonnon Instagramiin jätetyistä kuvista ujoimman, notkeimman ja tyylikkäimmän eläimen.

 • Kevätaamun laulajia: Pyrstötiainen

  18.04.2017 Luonto

  Useimpina vuosina pyrstötiaiset talvehtivat pesimäseuduilla.

  Pyrstötiaisen palleromainen ruumis on tuskin sinitiaisen kokoluokkaa, mutta pyrstö huomiota herättävän pitkä (7–9 cm). Pää ja alapuoli ovat vitivalkoiset, ja selkä on musta. Hartioilla on punaruskeaa, kupeilla vaaleanpunertavaa. Nuorella poski ja niska ovat tummat. Pyrstötiaisen huomaa yleensä jatkuvasta ääntelystä, jossa ”tsert-tsrreet-tsät…” -särinät ja hätäiset ”tii-tii-tii…” -tiititykset vuorottelevat.

 • Kuka lintulaudallani ruokailee: Pyrstötiainen

  04.11.2016 Luonto

  Useimpina vuosina pyrstötiaiset talvehtivat pesimäseuduilla.

  Pyrstötiaisen palleromainen ruumis on tuskin sinitiaisen kokoluokkaa, mutta pyrstö huomiota herättävän pitkä (7–9 cm). Pää ja alapuoli ovat vitivalkoiset, ja selkä on musta. Hartioilla on punaruskeaa, kupeilla vaaleanpunertavaa. Nuorella poski ja niska ovat tummat.

 • Tiaiset, monen pihapiirin piristys

  27.09.2012 Oppiminen

  Tiaiset, monen pihapiirin piristys

  Tiaiset tunnetaan terhakkaina varpuslintuina. Varsinkin tali- ja sinitiainen ovat ympäri vuoden monen pihapiirin piristys. Hömö-, kuusi- ja töyhtötiainen puolestaan ovat enemmänkin metsätiaisia.