Hyppää pääsisältöön

videopelimusiikki

 • Maailma paranee pelaamalla - Puheen Aamun peliviikon käynnisti sisäministeri Maria Ohisalo

  19.02.2020 Yle Puhe

  Puheen Aamun peliviikko - retropelejä ja asiaa pelaamisesta

  Suomessa arvellaan olevan yli puoli miljoonaa pelikonsolin omistajaa. Peleistä on tullut viihdettä, jotka yhdistävät sukupolvia saman perheen sisällä. Kaikki pelaavat. Helmikuun viimeisellä viikolla Puheen Aamussa klo 7-10 puhutaan pelaamisesta ja pelataan retropelejä. Viikko huipentuu perjantaina 28. helmikuuta Puheen pelipäivään.

 • Klasarin kasvateista tuli pelimusiikin sanansaattajia – Game Music Collective on kasattu pelimusiikin ehdoilla

  24.05.2018 Kulttuuricocktail

  GMC ei yritä houkutella uutta yleisöä klasarin pariin.

  Vaikka pelimusiikkia on tehty jo vuosikymmeniä, livenä sitä kuullaan harvoin. Pelimusiikkiin erikoistuvia ammattiorkestereita on maailmanlaajuisesti vain kourallinen. Game Music Collective haluaa olla suunnannäyttäjä pelimusiikin esittämisessä ja toimia uuden populaarikulttuurin ilmiön eturintamassa.

 • Äärirajoille asti! Avaruusromua 10.12.2017

  07.12.2017 Musiikki

  Avaruusromussa matkataan retrohengessä.

  Osa kaikkein parhaasta taiteesta on tehty rajoitusten puitteissa. Usein kaikkein rohkein ja vaikuttavin elektroninen musiikki on syntynyt artistien käyttäessä saatavilla ollutta tekniikkaa sen äärirajoille asti. Tällaisia ajatuksia esittävät japanilaista videopelimusiikkia esittelevän kokoelman toimittajat. Tuntuu siltä, että he ovat oikeassa. Samat ajatukset pätevät musiikkiin laajemminkin. Avaruusromussa matkataan retrohengessä. Yllätyksiä Japanista, Suomesta, Yhdysvalloista, Ranskasta ja Saksasta. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Slush - Pelimusiikkikonsertti - Video Game Music Concert

  18.09.2015 Klassinen

  Tapiola Sinfonietta, joht. Santtu-Matias Rouvali.