Hyppää pääsisältöön

Heath Ledger

 • Huippunäyttelijät loistavat pääsiäisenä Areenan laatuleffoissa

  27.03.2018 Ohjelmat

  Areenan kevään leffoissa nähdään liuta maailman leffatähtiä

  Pääsiäisen pyhiksi julkaistaan Areenaan kuusi melko tuoretta elokuvaa, jotka eivät ole mitään kertakäyttötavaraa. Yhteistä niille on taitavat ja menestyneet näyttelijät sekä pää- että sivurooleissa. Lisäksi tämän leffasatsin useimmissa elokuvissa useimmat roolit pohjautuvat todellisiin historiallisiin henkilöihin. Elokuvat ovat katsottavissa Areenassa 29.3. - 27.4.2018.

 • Heath Ledger teki näyttelijäntyötä äärirajoilla – dokumentti paljastaa, miten hän loi uuden, vertahyytävän Jokerin

  26.06.2017 Ohjelmat

  Heath Ledger teki näyttelijän työtä äärirajoilla

  Nuorena kuollut Heath Ledger oli sukupolvensa lahjakkaimpia näyttelijöitä. Hän teki yhden mieleenpainuvimmista rooleistaan elokuvassa Brokeback Mountain. Yön ritarista puolestaan muistetaan hänen vertahyytävä roolinsa Batmanin arkkivihollisena Jokerina.

 • Brokeback Mountain

  06.02.2017 Yle Teema

  Ang Leen draama lännenmiesten kielletystä rakkaudesta

  Kolmella Oscarilla palkittu elokuva Wyomingin ja Texasin lakeuksilta, kahden cowboyn kielletystä rakkaustarinasta, joka kestää läpi vuosien.

 • Kolumni: Kleopatra ei ollut kaunis – eikä sinunkaan tarvitse olla

  09.12.2016 Yle Uutiset

  Viihdeteollisuus tuputtaa erityisesti nuorille ihmiskuvaa, jossa arvostus ja ihailu yhdistetään pelkästään ulkonäköön. Esimerkiksi elokuvissa, jotka on dramatisoitu kirjoista, ihmiset ovat hyvin erinäköisiä kuin kirjoissa kuvataan. Miehet esiintyvät sixpackinsa kanssa ja naisten tehtävä on olla kaunis, kirjoittaa kolumnistimme Tommi Kinnunen.

 • Hetkinen – Mitä Hollywood-tähti tekee suomalaisen puiston havainnekuvassa?

  05.08.2016 Yle Uutiset

  Olet ehkä joskus kiinnittänyt huomiota havainnekuvissa käppäileviin hahmoihin. Joskus niiden joukosta saattaa löytyä todellisia yllätyksiä. Sellainen tuli vastaan Oulun uutta Kuusisaarta esittävästä havainnekuvasta.

 • Liian nuori kuolemaan

  19.12.2014 Yle Teema

  Historiasarja kertoo tähdistä, joiden elämä päättyi kesken loistavan uran. Keväällä 2015 nähdään sarjasta kolme uutta jaksoa.

 • Mitä mieltä olet Jukka Pojan kappaleesta Nynny vs. Pahis?

  24.11.2014 YleX
 • Katso kiinnostava dokumentti Heath Ledgeristä Yle Areenassa

  22.01.2014 YleX

  Yle Areenassa on katsottavissa mielenkiintoinen dokumentti Heath Ledgeristä.

 • Kolumni: Vanhuutta vastaan

  10.04.2013 Yle Uutiset

  Muotoilija Marianne Valola ei halua vain näyttää nuorelta, vaan myös tuntea itsensä nuoreksi. Valola miettii kolumnissaan muutamaa hehkeää ikinuorta ja tajuaa olevansa tavallinen. Onko se huono juttu?

 • Paloma Faith punk-elokuvan pääosaan

  12.02.2013 YleX

  Kyseessä on hänen ensimmäinen pääosakiinnityksensä. Punk-leffassa liftataan Sex Pistolsin keikalle.

 • Ohjaaja paljasti: Heath Ledger kieltäytyi ensin Batmanin roolista - päätyi Jokeriksi

  01.12.2012 YleX

  Ohjaaja Christopher Nolanin mukaan edesmennyt Heath Ledger ei alunperin olisi halunnut näytellä supersankarielokuvassa ollenkaan.

 • Haluaisitko sinä ajaa Indiana Jonesin autolla?

  09.05.2011 YleX

  Rahoissa kierivät elokuvafanit pääsevät pian ajamaan valkokankaalta tutuilla ajokeilla.

 • Tohtori Parnassoksen mystinen, mystinen maailma

  24.12.2009 Yle Uutiset

  The Imaginarium of Dr Parnassus on fantasiaseikkailu, jossa liikutaan nykypäivän Lontoossa sekä monien ihmisten mielikuvituksessa. Terry Gilliam on luonut jälleen omaperäisen fantasiamaailman, jonka henkilöt ovat vähemmän hyveellisiä.

 • Tähtihetki: The Imaginarium of Dr Parnassus

  18.12.2009 Yle Uutiset

  Anu Silfverbergin mielestä The Imaginarium of Dr Parnassus on hupsu elokuva - satu, jossa käsittämättömyyksiä ei selitellä. Lisäksi filmissä on hieno näyttelijäkaarti. Elokuvassa edesmennyt Heath Ledgerin teki viimeisen roolinsa. Tarmo Possun mukaan Terry Gilliamin elokuva tuntuu paikoin silkalta sekasotkulta, mutta osin fantasia lähtee niin hurjaan lentoon, että sen vuoksi on valmis antamaan paljon anteeksi.

 • Heath Ledgerin ohjaama musiikkivideo julkaistiin netissä

  30.10.2009 Yle Uutiset

  Edesmenneen näyttelijä Heath Ledgerin ohjaama musiikkivideo on julkaistu netissä. Hänen ohjaamansa räppäri No Fixed Adoben Cause An Effect -kappaleen videon uskotaan olevan näyttelijän viimeinen loppuunsaatettu luova työ, jonka hän teki ennen kuolemaansa.

 • Heath Ledgerin ohjaus julki MySpaceen

  05.08.2009 Yle Uutiset

  Edesmenneen näyttelijä Heath Ledgerin ohjaama musiikkivideo on julkaistu netissä MySpace-sivustolla. Palkittu näyttelijä ohjasi Modest Mouse -yhtyeelle animoidun, uransa toisen musiikkivideon.

 • Heath Ledgerin viimeinen elokuva esitettiin Cannesissa

  23.05.2009 Yle Uutiset

  Runsas vuosi sitten kuolleen näyttelijä Heath Ledgerin viimeiseksi jääneen elokuvan ensi-ilta on esitetty Cannesin kansainvälisillä filmijuhlilla. Australialainen Ledger ehti näytellä The Imaginarium of Doctor Parnassus -elokuvasta vain puolet.

 • Heath Ledgerin ohjaamat musiikkivideot julki

  18.03.2009 Yle Uutiset

  Kaksi edesmeenneen näyttelijä Heath Ledgerin ohjaamaa musiikkivideota aiotaan julkaista. Ledger ehti ohjata videot ennen kuin kuoli tammikuussa 2008.

 • Slummien miljonäärin tuotanto hieno selviytymistarina

  23.02.2009 Yle Uutiset

  Elokuvakriitikko Juhani Nurmi pitää Slummien miljonäärin saamaa parhaan elokuvan Oscaria hyvin ansaittuna. Vaikka kyseessä olikin ennakkosuosikki tavoitelluimman elokuva-alan palkinnon saajaksi, kyseessä ei ollut millään tapaa tyypillinen Oscar-voittajaelokuva.

 • Slummien miljonääri loisti Oscar-gaalassa

  23.02.2009 Yle Uutiset

  Parhaan elokuvan Oscar-palkinnon vei Slummien miljonääri. Kymmenen Oscar-ehdokkaan elokuva palkittiin myös mm. parhaasta ohjauksesta, kuvauksesta ja musiikista. Elokuva palkittiin kaikkiaan kahdeksassa kategoriassa.

Sivut