Hyppää pääsisältöön

Ai Weiwei

 • Kiinalaistaiteilija Ai Weiwein studio jäi jyrän alle Pekingissä

  04.08.2018 Yle Uutiset

  Tunnetun kiinalaistaitelijan sekä yhteiskuntakriitikon Ai Weiwein studio on purettu Pekingissä perjantaina.

 • Kuraattori Veikko Halmetojalle taiteen katsominen on tärkeämpää kuin sen tekeminen

  08.06.2018 Elämä

  Taiteen katsominen on tärkeämpää kuin sen tekeminen.

  Mäntän kuvataideviikkojen kuraattori Veikko Halmetojan elämässä kuvataiteet ja kirjallisuus ovat kulkeneet lähes aina käsi kädessä. Kirjallisuutta hän opiskeli lukion jälkeen Tampereen yliopistossa ja Mäntässä hän osallistui kaikkina nuoruusvuosina kuvataideleireihin. Nykyiset roolit kuraattorina, galleristina ja kriitikkona elävät sulassa sovussa samassa henkilössä.

 • Stadionien rakentamisen suuret tuulet - Helsingin olympiastadionista voi yhä ottaa mallia maailmalla

  23.05.2016 Kulttuuri

  Helsingin olympiastadion ja urheilurakentamisen trendit

  Nyt on stadionien kesä. Rakenna minut -sarjassa arkkitehti Kimmo Lintula avaa ovet peruskorjattavalle Helsingin olympiastadionille ja kommentoi urheilupaikkarakentamisen trendejä stadionin lähiympäristössä ja maailmalla.

 • Kuinka myötäelää taiteellisesti oikein

  03.03.2016 Kulttuuri

  Keskustelu pakolaistaiteesta on kiihtynyt

  Keskustelu pakolaistaiteesta on kiihtynyt

 • Tehtävä aavikolla - suomalaisarkkitehdit mukana Ai Weiwein epäonnistuneessa projektissa

  01.02.2016 Kulttuuri

  Ordos 100 oli arkkitehtien Big Brother Sisä-Mongoliassa

  Arkkitehdit Matti Sanaksenaho ja Sami Rintala kertovat, millaista oli osallistua Ai Weiwein kuratoimaan arkkitehtien Big Brotheriin Sisä-Mongoliassa. Ordos 100 -hankkeesta ei syntynyt uutta kaupunginosaa autiomaahan vaan pienoismalli, joka on esillä Ai Weiwein näyttelyssä HAMIssa eli Helsingin taidemuseossa, sekä suomalaista videotaidetta.

 • Ai Weiwei exhibit re-opens Helsinki Art Museum

  24.09.2015 Yle News

  An exhibit by one of the contemporary art world’s most influential artists opens in Helsinki on Friday. The contemporary artist and political activist Ai Weiwei’s exhibit at the Helsinki Art Museum, HAM, will be his first in Finland.

 • Tapaus Ai Weiwei

  11.09.2015 Yle Teema

  Kiinan ehkä kuuluisimman taiteilijan henkilökuva

  Kiinan ehkä kuuluisin taiteilija ja ihmisoikeusaktivisti Ai Weiwei oli pitkään pidätettynä ja kotiarestissa, mutta hänen töitään oli esillä maailman museoissa. Kokemuksistaan huolimatta hän uskoo Kiinan vielä muuttuvan.

 • Ai Weiwei yllättää: ”Kiinan hallituksessa on paljon humaaneja ihmisiä”

  26.08.2015 Kulttuuri

  Ai Weiwei:”Kiinan hallituksessa on humaaneja ihmisiä"

  Kiinalaisen taiteilijan ja toisinajattelijan Ai Weiwein saksalaislehdelle antamat lausunnot pohdituttavat Kiinan tuntijoita. Mikä on saanut Kiinan hallituksen kiivaan kriitikon pehmentämään lausuntojaan? Miksi hän sai passinsa takaisin juuri nyt?

 • Helsinki festival celebrates China – without controversy

  13.08.2015 Yle News

  This year’s Helsinki Festival, which opened on 14 August, focuses on China. However most of the artists taking part are decidedly non-political and uncontroversial – unlike Ai Weiwei, whose provocative works will be in the spotlight in Helsinki beginning in September.

 • #arkkitehtuurimatka haamukaupunkiin

  07.04.2015 Kulttuuri

  Kuvataiteilija Tuomas A. Laitinen autioissa taloissa

  Tervetuloa matkalle kahteen haamukaupunkiin, tutustumaan niiden kupariseen verenkiertoon. Matkaoppaana on kuvataiteilija Tuomas A. Laitinen. Hänen johdattamaan pääsemme Sisä-Mongolian Ordokseen, jossa kansainvälisten arkkitehtien suunnittelemat uudet huvilat ja museot odottavat tyhjinä kiinalaisia asukkaita. Detroitissa kiehtoo autoteollisuukaupungin rauniosta irti revitty kupari. Nyt alkaa Rakenna minut -radio-ohjelmaan liittyvä sarja #arkkitehtuurimatka.