Hyppää pääsisältöön

Teemu Mäki

 • Taidejärjestö MUUn 30 vuotta kestänyt taival on ollut jotakin ihan muuta: "MUU ei ole enää mikään oudokki"

  05.06.2018 Yle Uutiset

  MUU ry profiloitunut marginaalisemman taiteen, kuten performanssin ja mediataiteen lipunkantajana.

 • Pakolaiskeskusteluja - radiofoninen dokumentti

  02.02.2017 Draama

  Miten radiofoninen dokumentti syntyy?

  Pakolaiskeskusteluja on radiofoninen dokumentti. Teemu Mäki ja Max Savikangas kertovat, miten heidän teoksensa syntyi ja mistä aineisto siihen on kerätty.

 • Kissantappovideon ruumiinavaus

  04.12.2015 Kulttuuricocktail

  Kissantappovideon historia

  Jos pitäisi valita suomalaisten kulttuurikiistojen ykkönen kautta aikojen, kärkipaikan veisi Teemu Mäen kissantappovideo. Sen tarina on lähes yhtä häiritsevä kuin itse teoksen sisältö. KulttuuriCocktailin toimittaja kävi katsomassa kissantappovideon Kansallisgallerian arkistokokoelmien tiloissa ja kertoo, miksi teos pitäisi päästää pannasta.

 • Noora Dadun Palestiina

  05.06.2015 Kulttuuri

  Minun Palestiinani on kipeä ja omakohtainen tarina.

  Minun Palestiinani on kipeä ja omakohtainen tarina.

 • Taiteilijapiireissä pöyristellään Joensuun teatterinjohtajan potkuja

  29.04.2015 Yle Uutiset

  Muun muassa teatteriohjaajat Mikko Roiha ja Teemu Mäki ovat ottaneet kantaa Vihtori Rämän johtajasopimuksen päättämiseen. Rämä on nyt työtön.

 • Kangasalla osoitettiin mieltä kohutaitelijan vierailua vastaan – Yle seurasi

  07.03.2015 Yle Uutiset

  Taiteilija Teemu Mäen osallistumista Kangasalla järjestettävään taideseminaariin on vastustettu voimakkaasti sosiaalisessa mediassa. Poliisi valvoi Kangasala-talon luona järjestettävää mielenilmausta.

 • "Aina ei tarvita sanoja" – pojat ilmaisevat itseään elektronisen musiikin ja parkourin avulla

  04.03.2015 Yle Uutiset

  Kangasalla järjestettävä Jätkien juttuja -tapahtumakokonaisuus keskittyy nuorten miesten hyvinvoinnin tukemiseen taiteen keinoin. Tapa ilmaista omia ajatuksia voi löytyä vaikkapa elektronisesta musiikista.

 • Hulluus ja yhteiskunta

  27.02.2015 Yle Teema

  Teema esittää Teemu Mäen ja Harri Virtasen teoksen viattomista uhreista, murhaajista ja selityksiä etsivästä filosofista. Teemu Mäen kuunnelmaan tekemä audiovideo kilpailee Tampereen elokuvajuhlilla.

 • Teemu Mäki, Charlie Hebdo ja Ilmarinen

  25.02.2015 Kulttuurin välikysymys

  Onko provosoiminen tarpeen, taiteen nimissä tai muista syistä? Mistä tiedämme, että taiteilijat rikkovat tabuja vain perustellusti? Pitääkö yhteiskunnan suojella provokaattoreita? Minä en tiedä, mutta onneksi joku itseäni pätevämpi on ratkaissut ongelmat. Minä olen Charlie -näyttelyn kohtalo on ennakkotapaus: kirjastot eivät pysty toteuttamaan tehtäväänsä yksityisissä tiloissa, kirjoittaa Taide 2015 -kampanjan koordinaattori Jan Liesaho.

 • Taidetapahtuma joutui vihamielisen arvostelun kohteeksi – Teemu Mäkeä ei haluttu Kangasalle

  19.02.2015 Yle Uutiset

  Kangasalla järjestettävä taidetapahtuma on joutunut vihamielisen arvostelun kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Arvostelusta huolimatta kuvataiteilija Teemu Mäki tulee luennoimaan hiljattain valmistuneeseen Kangasala-taloon.

 • Sibelius kuuli värit

  23.01.2015 Kulttuuri

  Sibelius kuuli eri värit: C-duuri oli punainen ja F-duuri vihreä. Nykytaiteilijat Teemu Mäki ja Antti Auvinen kertovat, mitä aistiherkkyys merkitsee tämän päivän taiteilijoille?

 • Missä on taiteen paikka arkkitehtien Guggenheimissa?

  23.10.2014 Kulttuuri

  Kaikki 1715 kilpailuehdotusta Guggenheim Helsinki -museoksi ovat nyt nähtävissä netissä. Ota kantaa: kumpi voittaa Guggenheimin arkkitehtuurikilpailussa; talo vai taide?

 • 10 kirjaa, jotka muuttivat maailmaa

  24.04.2014 Elävä arkisto

  Tunnetut suomalaiset kertovat teoksista, jotka vaikuttivat.

  Toimittaja Timo Harakka keskustelee asiantuntijavieraansa Anna Kortelaisen ja tunnettujen suomalaisten kanssa teoksista, joista kukin muutti omalla tavallaan maailmaa.

 • Suomalainen korruptio - olematonta vai vaikeasti havaittavaa?

  21.09.2012 Elävä arkisto

  Onko Suomessa piilokorruptiota?

  Onko Suomi maailman vähiten korruptoitunut maa, kuten International Transparency -järjestö on todennut? Vai onko suomalainen korruptio niin läpinäkyvää, että se on läsnä kaikkialla hienojakoisesti kuin happi, kysyy lääkäri ja kirjailija Juhani Seppänen.

 • Professori Teemu Mäki Voimassa: Guggenheim talousvaikeuksissa

  17.02.2012 Yle Uutiset

  Aalto-yliopiston kuvataiteen professori ja taiteilija Teemu Mäki kritisoi amerikkalaista Guggenheim-säätiötä tuoreessa Voima-lehden kolumnissaan. Mäen mukaan talousvaikeuksiin ajautunut Guggenheim tarvitsee Helsingin kaltaisia kumppaneita.

 • Taiteilijat vaativat taiteen asiantuntemusta Frameen

  21.04.2011 Yle Uutiset

  Suomen taiteilijaseura ja joukko nimekkäitä taiteilijoita ottavat kantaa Frame-säätiön muodostamiseen. Taiteilijat vaativat, että uudistuvan kuvataiteen näyttelyvaihtokeskuksen hallinnossa on sekä taiteilijoiden että taiteen välittäjien edustajia. Opetus- ja kulttuuriministeriö on ehdottanut hallintoon esimerkiksi kuntia.

 • Teemu Mäki nosti kissan pöydälle

  28.02.2011 Elävä arkisto

  Mäki tuli tunnetuksi videosta, jonka esitys kiellettiin.

  Taiteilija Teemu Mäen tunnetuin teos on puolituntinen video, jota juuri kukaan ei ole nähnyt ja jonka esittäminen on kielletty.

 • Moraali ja syyllisyys keskiössä Lapualla

  28.08.2010 Yle Uutiset

  Moraalin ja syyllisyyden ydinkysymykset ovat keskiössä lauantaina Lapualla järjestettävillä filosofiapäivillä. Mukana ovat muun muassa teologian tohtori Pauli Annala, taiteen tohtori Teemu Mäki ja professori Simo Knuuttila.

 • Giger kiinnosti Tampereella

  06.04.2010 Yle Uutiset

  Tampereen taidemuseon Giger-näyttely keräsi lähes 20 000 kävijää. Sveitsiläisen surrealistin teokset olivat esillä runsaat kaksi kuukautta.

 • Ylistaron palokunta etsii auttamishaluisia lisämiehiä

  12.02.2010 Yle Uutiset

  Ylistaron paloasemalla on vain kaksi vakituista työntekijää. Loput hälytyksiin lähtevistä sammuttajista ovat ns. puolivakinaista henkilökuntaa. Nyt haussa on muutama hyväkuntoinen auttaja lisää.

Sivut