Hyppää pääsisältöön

Fanny ja Alexander

 • Fanny ja Alexander oli mestariohjaajan testamentti

  21.12.2018 Yle Teema

  Ingmar Bergmanin suurelokuva viisituntisena versiona.

  Ingmar Bergmanin suurelokuva viisituntisena versiona.

 • Teeman lahjapaketit 2018 – paketteja joka päivä aatosta loppiaiseen

  14.12.2018 Yle Teema

  Elokuvia, dokumentteja, musiikkia, joka päivä klo 12.

  Elokuvia, dokumentteja, musiikkia, joka päivä klo 12.

 • Ingmar Bergmanin taiteen ja tuotteliaisuuden salaisuudet: jatkuva ripuli, elatusvelvollisuudet ja seksi

  09.08.2018 Kulttuuricocktail

  Harva olisi selvinnyt Bergmanin vauhdissa

  Taiteilijadokumentit keskittyvät yleensä ylläpitämään romanttista neromyyttiä ja herkuttelemaan tragedioilla. Niitä tehdään ikään kuin kukaan ei jaksaisi kuulla neron teoksista mitään. Uusi Bergman-dokumentti Yksi vuosi, yksi elämä ei tee tästä poikkeusta. Saamme tietää että useamman naisen kanssa yhtä aikaa touhuavalla elokuvaohjaajalla oli ärtynyt suoli ja paha temperamentti. Mutta resepti toimii, sillä minäkin palasin kiinnostuneena hyllyssä pölyttyneen dvd-kokoelmani kimppuun ja innostuin lukemaan kolme ja puoli kirjaa Bergmanista.

 • Göteborgissa oli rakkautta ja komediaa!

  08.02.2016 Draama

  Tuottaja Anna-Maija Halonen bloggaa Göteborgista.

  Göteborgin filmifestivaaleilta bloggaa Yle Draaman tuottaja Anna-Maija Halonen. Mitä jäi sieltä käteen, rakkauden ja komedian lisäksi?

 • Lappeenrannan kaupunginteatterissa jälleen peruutus

  19.12.2014 Yle Uutiset

  Peter Panin perjantain esitys on peruttu sairaustapauksen vuoksi. Lauantaina näytelmä näillä näkymin esitetään.

 • Lappeenrannan kaupunginteatterissa peruutuksia

  18.12.2014 Yle Uutiset

  Lappeenrannan kaupunginteatteri joutuu perumaan loppuviikon esitykset Mielipuolen päiväkirja ja Fanny ja Alexander -näytelmistä.

 • Fanny ja Alexander Lappeenrannassa ensi-illassa

  10.09.2014 Yle Uutiset

  Ingmar Bergmanin rakastettu klassikko Fanny ja Alexander nähdään näyttämösovituksena Lappeenrannan kaupunginteatterissa. Ohjaaja Essi Räisäsen mukaan teatteriyhteisön hajoamisesta kertova näytelmä on ajankohtainen myös muutoksen kourissa pyörivässä Lappeenrannan teatterissa.

 • Kaupunginteatteri haalii vapaaehtoisia trailerin tekoon – Jukola-sali halutaan tänään täyteen

  14.05.2014 Yle Uutiset

  Lappeenrannan kaupunginteatterissa kuvataan tänään traileria syyskuussa ensi-iltansa saavaan Fanny ja Alexander -näytelmään. Teatteri toivoo, että kaikki kuvauksesta kiinnostuneet tulevat tänään täyttämään Jukolan-salin penkit.

 • Jörn Donner to run for European Parliament

  02.04.2014 Yle News

  Prolific Swedish-Finnish writer, film director, actor, producer and politician announced Wednesday morning that he will put his hat in the ring for a position in European Parliament.

 • Finnish comedy director wins ticket to Oscar gala

  16.01.2014 Yle News

  Director Selma Vilhunen has become the first Finnish filmmaker to be nominated for an Oscar award for a short film.

 • Elämää nähnyt nainen hakee piristystä kirjastosta

  26.08.2013 Yle Uutiset

  Elämää nähneitä naisia riittää, mutta saman sortin miehet ovat harvassa. Tämän kertovat valmiiksi kootut kirjakassit, joita Kokkolassa on voinut lainata loppukeväästä saakka. Kassien suosio on yllättänyt henkilökunnan ja antanut uutta potkua työhön.

 • Puumala ratkaisi Ramppikuumeen Teatterimyllyn eduksi

  01.07.2011 Yle Uutiset

  Viimeinen Puumalaa koskeva kysymys osoittautui ratkaisevaksi, kun Teatterimylly Savonlinnasta kukisti Kaartilankosken kesäteatterin Ramppikuumeessa perjantaina. Visa päättyi 8-7.

 • Classic Movies Educating Finnish Youth

  01.02.2011 Yle News

  Young people in Finland are getting an education in classic movies in accordance with French film pedagogy. Schools implementing the film education project IhmeFilmi (WonderFilm) hope to create to become a critically-minded audience for film among young people.

 • TTT:n näytelmillä suursuosio

  05.11.2010 Yle Uutiset

  Tampereen Työväen Teatterin Suuren näyttämön esitykset myyvät ennätysvauhtia. Musikaalien myyntiaste syksyllä on ollut lähes 100 prosenttia ja keväästäkin on myyty jo yli puolet.

 • Fanny ja Alexander -näytelmä saa kaksi tulkintaa

  01.11.2010 Yle Uutiset

  Ingmar Bergmanin Fanny ja Alexander -näytelmä saa suomenkielisen kantaesityksensä tällä viikolla Tampereella. Näytelmää esitetään parhaillaan ruotsinkielisenä myös Helsingin Svenska Teaternissa. Teattereiden samanaikaisia suurtuotantoja samasta näytelmästä nähdään Suomessa harvoin.

 • Fanny ja Alexander TTT:lle ja Svenskaniin

  22.03.2010 Yle Uutiset

  Ingmar Bergmanin kiitetty Fanny ja Alexander tulee Tampereen Työväen Teatteriin ensi syksynä. Elokuvana Fanny ja Alexander valmistui parikymmentä vuotta sitten, ja sai neljä Oscar-palkintoa.

 • Bergmanin Fanny ja Alexander siirtyy näyttämölle Tukholmassa

  01.08.2007 Yle Uutiset

  Ruotsin kansallisnäyttämö Dramaten tuottaa näytelmän Ingmar Bergmanin Oscar-palkitusta elokuvasta Fanny ja Alexander. Tämä on ensimmäinen kerta kun Ruotsissa nähdään näytelmädramatisointi ohjaajalegendan elokuvasta, kertoo Dagens Nyheter -lehti.

 • Ingmar Bergman 1918 - 2007

  31.07.2007 Yle Uutiset

  Ruotsalainen elokuvaohjaaja Ingmar Bergman kuoli maanantaina 30. heinäkuuta kotonaan Gotlannissa. Värikkäät 89 vuotta elänyt Bergman kuoli levollisesti, kertoo ohjaajan tytär Eva Bergman.

 • Elokuvaohjaaja Ingmar Bergman on kuollut

  30.07.2007 Yle Uutiset

  Ruotsalainen elokuvaohjaaja Ingmar Bergman on kuollut. 89-vuotias Bergman kuoli kotonaan Gotlannissa maanantaina aamulla. Kuolema tuli levollisesti, kertoi ohjaajan tytär Eva Bergman Ruotsin uutistoimistolle TT:lle.

 • Ruotsalainen elokuvaaja Sven Nykvist kuollut

  21.09.2006 Yle Uutiset

  Ruotsalainen elokuvaaja Sven Nykvist on kuollut. 83-vuotiaaksi elänyt Nykvist nousi maailmanmaineeseen ohjaaja Ingmar Bergmanin elokuvien kuvaajana 1960- ja 1970-luvuilla. Nykvistin ura jatkui menestyksekkäänä aina 1990-luvulle saakka.

Sivut