Hyppää pääsisältöön

Edvard Grieg

 • Liiallinen kunnioitus johtaa sovinnaisille poluille

  17.03.2020 Klassinen

  Liiallinen kunnioitus johtaa sovinnaisille poluille

  Liiallinen kunnioitus johtaa sovinnaisille poluille

 • Pianistin tarinointia rauhallisesti ja liioittelematta

  21.10.2019 Klassinen

  Levyarvio

  Tällä vuosikymmenellä vuoden 2010 Kuningatar Elisabeth -pianokilvan voiton jälkeen paikkansa kysytyimpien konserttipianistien joukossa vakiinnuttanut Denis Kozhuhin on tänä syksynä ihastuttanut levyjulkaisuja seuraavia miellyttävästi soivalla ja hyvin soitetulla albumilla valikoimasta Felix Mendelssohnin Sanattomia lauluja ja Edvarg Griegin Lyyrisiä kappaleita. Se sopii olohuoneisiin mitä parhaiten, erityisesti nyt iltojen pimetessä kynttilänvalolle sopivasti lämpöä antamaan. Lyyrisyyden lisäksi minua kuulijana miellyttää myös Kozhuhin tapa tarinoida rauhallisesti ja liioittelematta.

 • Pianotaiteilija Ralf Gothóni eli lapsuutensa kovassa kurissa – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  02.05.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 2. toukokuuta!

  Ralf Gothóni oli innokas, herkkä pikkupoika, kun hänen isänsä havaitsi hänen suuren lahjakkuutensa ja ryhtyi kouluttamaan häntä. Ankaran isän kovassa kurissa Ralf ehti jo lopettaa pianonsoiton, kunnes 16-vuotiaana löysi pianon uudelleen, pääsi parhailla pisteillä Sibelius-Akatemiaan ja raivasi tiensä vapauteen.

 • Hannu Lintu & Yevgeny Sudbin

  04.04.2019 RSO in English

  Hannu Lintu, conductor Yevgeny Sudbin, piano BUY TICKET

 • Hannu Lintu & Jevgeni Sudbin

  29.03.2019 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Jevgeni Sudbin, piano OSTA LIPPU

 • Griegin, Chopinin tai Tschaikowskyn sävelet yhtyivät lintusten lauluun — työväenmusiikkimies Väinö Pesolan päiväkirja 1918

  09.06.2018 Klassinen

  Silminnäkijänä sisällissodan Helsingissä.

  Kesäkuun 9. päivänä kuoronjohtaja, maisteri Väinö Pesola on matkustanut kesäksi pois Helsingistä, mutta muistelee vielä kävelyretkeään Alppilaan.

 • Karun kaunis norjalaistyyli toimii kansanlaulusovituksissa

  11.02.2018 Klassinen

  Levyarvostelu

  Kansanlaulusovitukset ovat ikuisesti muotia kuoromusiikissa. Ne tarjoavat laulullisia melodioita, kansanomaisten värien yltäkylläisyyttä ja kirkkautta, sekä sovittajalle mahdollisuuden perinteen värittämiseen. Tämän hetken Suomessa kuorolaulun kansanmusiikkitrendi on vahva, muttei niin vahva, etteikö kannattaisi ottaa oppia vaikkapa Norjasta. Norjan tyttökuoron uusi levy edustaa ihastuttavan pelkistettyä ja levollista kansanlaulusovitusestetiikkaa, jonka soisi yleistyvän.

 • Upeasti soiva trumpettilevy Norjasta

  24.02.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Kun asialla on norjalainen 2L, soinnikasta lopputulosta sopii odottaa niinkin vaikeasta yhdistelmästä kuin pianosta ja trumpetista. Ja kun muusikkoina on luovan työstämisen duo trumpetisti Ole Edvard Antonsen ja pianisti Wolfgang Plagge, saadaan tylsän torvensoiton sijaan tuoreita, puhuttelevia versiointeja tutunpuoleisista kappaleista.

 • Eurooppa-konsertti Norjasta

  04.11.2016 Yle Teema

  Simon Rattle johti perinteisen konsertin

  Berliinin filharmonikot soittivat perinteisen vapunpäivän Eurooppa-konserttinsa 2016 Norjassa, Rørosin idyllisessä maailmanperintökaupungissa.

 • Lahden vesiurkuihin tulossa kolme uutta biisiä – ikä alkaa painaa soivaa suihkulähdettä

  20.05.2016 Yle Uutiset

  Lahden vesiurut täyttävät ensi vuonna kaksikymmentä vuotta. Ikääntyvät urut saavat tänä kesänä kolme uutta laulua ohjelmistoonsa. Lahtelaisilla on mahdollisuus ehdottaa uusia kappaleita.

 • Viuluromantiikkaa vuonojen maasta

  11.03.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Edvard Griegin kolme viulu-pianosonaattia ovat osoitus karakterikappaleistaan sekä näytelmämusiikistaan tunnetun säveltäjän kyvyistä perinteisempien saksalaisten muotojen parissa. Norjalaisväritystä ja persoonallista sävelkieltä kaihtamattomat teokset saavat oivallisen ehjät tulkinnat viulisti Franziska Pietschin ja Detlev Eisingerin viime vuonna julkaistulla levyllä.

 • Skandien rinteiltä—ja vähän Pohjanlahden rannoiltakin

  29.01.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Hannu Lintu vieraili viime vuoden maaliskuussa BBC:n skottilaisen sinfoniaorkesterin edessä, ja vierailu tallentui BBC Music -lehden lokakuun numerossa ilmestyneelle levylle. Ilmeikkäät tulkinnat Edvard Griegin Peer Gynt -musiikista sekä Wilhelm Stenhammarin Toisesta sinfoniasta kiinnittivät huomioni. Kyseessä on mahdollisuus myös pieneen vertailuun, sillä Lintu esitti samaisen Stenhammarin myös oman RSO:mme kanssa viime keväänä.

 • Sibeliuksen poluilla Helsingissä

  25.06.2015 Klassinen

  Kesällä voi tutustua Sibeliuksen Helsinkiin, Hämeenlinnaan..

  Helsingin kaupunginmuseon tutkija-tiedottaja Jere Jäppinen on toimittanut Sibeliuksen poluilla -oppaan ja hän on myös kerännyt oppaan Helsingin kohteet. Muina kohteina oppaassa ovat Hämeenlinna, Loviisa, Tuusula ja Järvenpää. Videolla Jere Jäppinen ja toimittaja Janne Koskinen tapaavat yllättäen ja hieman vastentahtoisesti Janne joutuu Sibeliuksen poluille.

 • Kesäkonsertti Schönbrunnista 2015

  05.05.2015 Yle Teema

  Wienin filharmonikot soittavat perinteisen ulkoilmakonsertin

  Wienin filharmonikot avaavat kesäkauden ulkokonsertilla Zubin Mehtan johdolla. Pianosolistina Rudolf Buchbinder. Ohjelmassa ovat mm. Jean Sibeliuksen Finlandia ja Edvard Griegin pianokonsertto.

 • Finnish president, Scandinavian royalty celebrate Sibelius and Nielsen

  21.04.2015 Yle News

  Tuesday’s concert is the climax of a 12-concert festival honouring Sibelius and Nielsen, the Nordic region’s best-known composers alongside Norway’s Edvard Grieg.

 • Friday series 10

  10.04.2015 RSO in English

  Sampo Haapamäki’s Motto is one of the season’s most talked-about premieres. BUY TICKET

 • RSO konsertoi RadiRo-festivaalilla Bukarestissa

  10.09.2014 RSO

  RSO soittaa Joshua Weilersteinin johdolla radio-orkestereiden kansainvälisen RadiRo-festivaalin avajaiskonsertissa, Bukarestissa 20.9.

 • Wednesday series 2

  22.04.2014 RSO in English

  Two globe-trotters – Peer Gynt and Till Eulenspiegel – join the RSO in concert.

 • Vierailukonsertti / RadiRo-festivaali, Bukarest

  11.04.2014 RSO

  RSO vierailee Joshua Weilersteinin johdolla radio-orkestereiden kansainvälisellä festivaalilla Bukarestissa. Solistina soittaa Beethoven-tulkinnoillaan mainetta niittänyt Jonathan Biss.

 • Keskiviikkosarja 2

  11.04.2014 RSO

  RSO esittelee konsertissaan kaksi maankiertäjää: Peer Gyntin ja Till Eulenspiegelin. Lisäksi ohjelmassa on Sibeliuksen Kevätlaulu ja Beethovenin neljäs pianokonsertto, jonka tulkitsee amerikkalaispianisti Jonathan Biss. Konsertin johtaa Joshua Weilerstein.

Sivut