Hyppää pääsisältöön

Edgar Rice Burroughs

 • Aleksis Kivi on maailman paras kirjailija - analysoimme 10 klassikkokirjaa matemaattisesti

  28.10.2017 Tiede

  Kivi, Dostojevski, Canth vai Austen?

  Kivi, Dostojevski, Canth vai Austen?

 • Kreegah bundolo! - Voiko eläin oppia kielen?

  29.11.2016 Kulttuuri

  Aristoteleen kantapää pohtii Tarzanin mahdollisuutta

  Eläimistä on moneksi, mutta voivatko ne todella oppia kielen? Entä olisiko Tarzanin tarina edes teoriassa mahdollinen?

 • Viidakon kuninkaan historia valkokankaalla on pitkä ja värikäs – "Minä Tarzan, sinä Jane"

  15.07.2016 Yle Uutiset

  Tarzan historia filmillä on miltei koko Hollywood-elokuvien historian mittainen. Ensimmäinen Tarzan-elokuva ilmestyi vuonna 1918 ja tuorein saa ensi-iltansa tänään perjantaina. Apinain kuninkaan elokuvaroolissa on nähty yhdeksäntoista miestä, mutta Tarzanin huudon alkuperä ei ole vieläkään selvillä.

 • Tarzan-tutkija nykymiehistä: "Miesparat"

  27.10.2014 Yle Uutiset

  Rintaa takovat ja lannevaatteisiin pukeutuvat miehet ovat edelleen lähellä miehisistä malleista väitelleen, maailman ainoan Tarzan-tohtorin Paula Havasten sydäntä. Hänen mielestään nyky-yhteiskunta vaatii miehiltä mahdottomia.

 • Rakastunut Tarzan ja hurmaavat apinat

  21.03.2014 Kulttuuri

  Hauskat ja hurjat gorillat ovat Kaupunginteatterin viihdyttävän Tarzan-musikaalin parasta antia.

 • Kaksi Tarzania eli jaettu tähteys

  17.03.2014 Yle Uutiset

  Tarzan apinoiden kuningas nousee Suomessa ensimmäistä kertaa näyttämön lavalle, kun Helsingin kaupunginteatterin suurmusikaali saa ensi-iltansa torstaina. Maailmalla jo pyörinyt esitys perustuu Disney-animaatioon. Suomessa musikaaliin on satsattu täysillä, muun muassa päärooleissa on harvinainen tasavertainen tuplamiehitys.

 • Tarzanin tarmolla Hämeenlinnan teatteri nousuun

  16.11.2013 Yle Uutiset

  Lapsena Kirsi-Kaisa Sinisalo oli leikeissä mielellään Tarzan, ei Jane. Kova huuto ratkaisi roolijaon. Hämeenlinnan teatterinjohtajana hän ei aio kuitenkaan turvautua huutamiseen johtamismetodina. Anopin runo on sen sijaan teatterin johdossa tullut läheiseksi: voi tätä hoppua, hoppua, hoppua, ei tule loppua.

 • Kehnosti menestynyt Mars-seikkailu tuo Disneylle jättitappiot

  20.03.2012 Yle Uutiset

  Marsiin sijoittuvan seikkailuelokuva John Carterin kehno menestys uhkaa tuoda tuotantoyhtiö Walt Disneylle jättitappiot. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että Disney odottaa John Carterin tuottavan 200 miljoonan dollarin eli lähes 160 miljoonan euron tappiot.

 • Fantasiakirjailijan perikunta älähti liian eroottisista kansikuvista

  20.02.2012 YleX

  Ryntäät kannessa suututtivat legendaarisen kirjailijan oikeuksien valvojat.

 • Munashortsit eivät ole hottia

  11.06.2010 Yle Uutiset

  D-shortsit ja caprit sen sijaan saavat naisten päät kääntymään. Näin väittää Lahden Radion terassifilosofi, betoniraudoittaja-kynäilijä Ilkka Manninen pikatutkimuksen perusteella. Tutkiva istuskelu on johtanut terassifilosofin myös siihen havaintoon, että naiset haluavat shortsien ulottuvan ainakin polveen saakka. Terassiajattelua luvassa koko kesän.

 • Tarzan karjahtelee suurnäyttelyssä Pariisissa

  16.06.2009 Yle Uutiset

  Tarzanin monet kasvot ovat aiheena Pariisissa auenneessa suuressa näyttelyssä, joka tarkastelee sankarin syntyä ja hänen edustamaansa myyttiä. Quai Branlyn museon Tarzan!-näyttelyn viesti on, että Edgar Rice Burroughs loi Tarzanin mutta häntä sarjakuvissa, elokuvissa ja muilla tavoin tulkinneet taiteilijat ovat tehneet hänestä länsieurooppalaisen populäärikutttuurin kollektiivihahmon.

 • Tarzanin Cheeta-apina 75 vuotta

  09.04.2007 Yle Uutiset

  Maailman vanhin simpanssi Cheeta täytti maanantaina 75 vuotta. 1930- ja 40-luvuilla Tarzan-elokuvissa Johnny Weismüllerin rinnalla esiintynyt simpanssi juhlii pitkää ikäänsä entisten viihdealan apinoiden rauhoitusalueella Palm Springsissa, Kaliforniassa.

 • Pop-uutiset 12.5.

  12.05.2006 Yle Uutiset