Hyppää pääsisältöön

Francis Ford Coppola

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Kummisetä

  28.05.2019 Yle Puhe

  Kirja vs. Leffa: Kummisetä, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan mafiaromaanin pariin, kun käsittelyssä on Kummisetä. Mario Puzon vuonna 1969 julkaisema teos uudisti sekä kirja- että elokuvateollisuutta. Myös kirjan filmatisointi, Francis Ford Coppolan vuonna 1972 ohjaama elokuvaversio on teos, johon muita saman genren elokuvia verrataan. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Kummisetien välissä tehty salaliittotrilleri Keskustelu osui paranoidiin ajan henkeen

  25.11.2018 Yle Teema

  Coppolan mestariteos on myös elokuva äänistä.

  Francis Ford Coppolan mestariteos on paitsi hieno salaliittotrilleri myös kiehtova sukellus elokuvien äänimaailmoihin, mestarinäyte niiden käytöstä osana kerrontaa.

 • Harold ja Lillian olivat elokuvien tuntemattomia sankareita ja Hollywoodin mukavimpia ihmisiä

  20.03.2018 Yle Teema

  Vähemmän tunnettua elokuvahistoriaa Hitchcockista alkaen.

  Hurmaava dokumenttielokuva täynnä vähemmän tunnettua elokuvahistoriaa Hitchcockista alkaen: storyboard-taiteilijan ja elokuvien taustatutkijan rakkaustarina esitetään Teeman elokuvafestivaalilla lauantaina.

 • Bergmanin videot: maailmankuulut elokuvantekijät pohtivat elämän peruskysymyksiä mestariohjaajan vhs-kokoelman äärellä

  04.10.2016 Yle Teema

  Kuusiosainen dokumentti tarjoaa suuria teemoja ja yllätyksiä

  Mitä elokuvia mestariohjaaja itse katsoi? Kuusiosaisessa dokumenttisarjassa kuuluisat elokuvantekijät ympäri maailmaa tutustuvat Ingmar Bergmanin omaan videokokoelmaan Fårön saarella ja puhuvat elokuviensa yhteisistä, suurista teemoista. Näin löytyy yllättäviä, liikuttavia ja hauskoja yhteyksiä eri puolilla maailmaa ja eri genreissä toimivien elokuvantekijöiden väliltä. Teemalla sunnuntaisin 16.10.–20.11. klo 20.15.

 • Hollywoodin sotahullu anarkisti: John Milius ja Villit vuodet Teemalauantaissa 12.3.

  11.03.2016 Yle Teema

  Ilta on omistettu macho-zen-anarkisti John Miliusille.

  Ilta on omistettu Hollywoodin toisinajattelijalle, macho-zen-anarkisti-konservatiiville, ohjaaja-käsikirjoittaja John Miliusille. Illan elokuva on osin omaelämäkerrallinen Villit vuodet, sen jälkeen Milius on perusteellisen dokumenttielokuvan aiheena.

 • Elokuvan aloittamisen taito

  31.12.2014 Kulttuuri

  Elokuvan alussa katsojan voi hurmata ensi silmäyksellä tai menettää hänet iäksi. Mutta millainen on hyvä elokuvan alku? Kuinka tärkeitä ovat ensimmäiset kuvat? Filmiryhmä paneutuu aloittamiseen.

 • 6.12. Teemalauantai: Coppolan jengit

  01.12.2014 Yle Teema

  Francis Ford Coppolan elokuvien double bill: kaksi S.E. Hintonin kirjoihin perustuvaa, tyyleiltään hyvin erilaista jengikuvausta vuodelta 1983: Taistelukala ja Outsiders – kolmen jengi. Mukana suuri joukko nuoria nousevia tähtiä Matt Dillonista ja Mickey Rourkesta Tom Cruiseen.

 • American Graffiti - ruma ankanpoikanen

  27.08.2014 Kulttuuri

  American Graffiti on täydellinen lorvehtimiselokuva. Millainen oli Amerikka ennen Kennedyn murhaa, ennen Beatlesia, ennen ajautumistaan Vietnamin sotaan, ennen hippiliikettä ja mielenosoituksia? Filmiryhmä palaa etteriin! YLE Radio 1 torstaina 4.9. klo 17.20.