Hyppää pääsisältöön

Josef von Sternberg

 • Laulajatar Aulikki Rautawaara oli ihailtu tähti – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  02.05.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 2. toukokuuta.

  Aulikki Rautawaara oli häikäisevä kaunotar ja kansainvälinen sopraano, jota ihailivat kaikki, huippukapellimestareista aina marsalkka Mannerheimiin. Die Rautawaara liikkui 1930–1940-luvulla eurooppalaisissa kulttuurisalongeissa kuin kotonaan, ja hänestä kiinnostuivat niin äänilevyteollisuus kuin elokuvatuottajatkin.

 • Kolme kertaa Marlene Dietrich

  16.06.2015 Yle Teema

  Marlene Dietrich hurmaa lahjapaketissa 3.1.2016 klo 10.

  Eksotiikkaa, romantiikkaa ja glamouria! Marlene Dietrichin ja Josef von Sternbergin kolmen yhteisen elokuvan lahjapaketti. Marokko, Shanghain pikajuna ja Intohimojen keisarinna sunnuntaina 3.1.2016 kello 10 alkaen. Elokuvien jälkeen nähdään uusi dokumentti Marlene Dietrichin viimeiset vuodet.

 • 24.1. Teemalauantai: Marlene ja glamour

  13.01.2015 Yle Teema

  Shanghain pikajuna, Vaalea Venus ja Glamour elokuvissa.

  ”Glamour on kuuman kylmää käyttöä.” Teeman glamour-illan tähti on Marlene Dietrich. Illan aluksi hänet nähdään Shanghai Lilyn unohtumattomassa roolissa Josef von Sternbergin romanttisessa jännityselokuvassa Shanghain pikajuna. Elokuvan jälkeen nähdään tv-dokumentti Glamour elokuvissa, ja illan päättää toinen kohtalokas Dietrich-elokuva Vaalea Venus.

 • Intohimojen keisarinna

  09.01.2015 Yle Teema

  Marlene Dietrich päätyy Venäjän hallitsijaksi.

  Saksalaisprinsessasta Venäjän hallitsijaksi. Marlene Dietrich on pääosassa visuaalisesti hurjassa Hollywood-tulkinnassa Katariina Suuren elämäntarinasta.

 • Vaalea Venus

  05.01.2015 Yle Teema

  Marlene Dietrich kabareelaulajana, Cary Grant playboyna

  Saksalainen kabareelaulaja palaa salaa esiintymislavoille rahoittaakseen vakavasti sairaan aviomiehensä hoidot. Josef von Sternbergin ohjamaan elokuvan pääosissa ovat Marlene Dietrich ja Cary Grant.

 • Marokko

  05.01.2015 Yle Teema

  Marlene Dietrich eksoottisena kapakkalaulajana.

  Romanttista eksotiikkaa henkivä elokuva kapakkalaulajattaresta ja muukalaislegioonalaisesta, jotka rakastuvat Saharan liepeillä. Josef von Sternbergin Hollywood-ohjauksessa pääosia esittävät Marlene Dietrich ja Gary Cooper.