Hyppää pääsisältöön

Salome

 • Sopraano Camilla Nylund on huipulla maailman oopperanäyttämöillä – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  11.06.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 11. kesäkuuta!

  Kesäkuun 11. päivänä syntynyt sopraano Camilla Nylund (s. 1968) tuli suomalaisyleisön tietoisuuteen 1996, kun hän voitti Lappeenrannan laulukilpailut yhdessä Johanna Rusasen kanssa. Kansainvälinen läpimurto tapahtui 2004 Kölnissä Richard Straussin Salomena, minkä jälkeen ura on jatkunut komeana. Rusalkan nimiroolia keväällä Pariisissa seuraa ensi syksynä debyytti New Yorkin Metropolitanissa Ruusuritarin Marsalkattarena.

 • Oopperalaulaja Aino Ackté oli kiihkeä kuin Salome – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  23.04.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 23. huhtikuuta.

  Oopperalaulaja Aino Ackté oli kansainvälisen uransa huipulla, kun hän kesällä 1906 pääsi seuraamaan Richard Straussin johtaman Salomen harjoituksia. Juuri kantaesityksensä saanut Salome oli sensaatiomainen menestys ja aiheutti kulttuuriskandaalin. Aino päätti, että Salomesta tulisi hänen roolinsa, olivat vaikeudet mitkä tahansa.

 • Dresdenin syntymäpäiväsankari

  10.06.2014 Klassinen

  "Sopraano Camilla Nylund juhlii omia ja Richard Straussin syntymäpäiviä yhtäaikaa keskiviikkona 11.6. ja laulaa lempisäveltäjänsä musiikkia Dresdenin Staatskappelle -orkesterin juhlakonsertissa", kirjoittaa Jonas Rannila, joka opiskelee kevään 2014 Leipzigissa orkesterin- ja kuoronjohtoa.

 • Thursday series 1

  22.04.2014 RSO in English

  Opening concert of the RSO season: Sibelius, opera, and the world premiere of an orchestral work by Matthew Whittal.

 • Wednesday series 1

  22.04.2014 RSO in English

  Opening concert of the RSO season: Sibelius, opera, and the world premiere of an orchestral work by Matthew Whittall.

 • Perjantaisarja 4

  14.04.2014 RSO

  Santtu-Matias Rouvalin johtama konsertti laulumusiikin ystäville: teoksia Richard Straussin oopperoista Salome ja Ruusuritari, Jukka Tiensuun Voice Verser ja Bergin konserttiaaria Der Wein. Solistina sopraano Anu Komsi.