Hyppää pääsisältöön

Gene Kelly

 • Musikaalikesä 2018 Teemalla: Värejä, tanssia, iloa, laulua

  04.06.2018 Yle Teema

  Edustava kattaus musikaalien satumaasta lauantai-iltaisin.

  Värejä, tanssia ja liikettä – iloa, lauluja ja mielikuvitusta – näistä on parhaat musikaalit tehty ja siten myös Teeman musikaalikesä! Lauantaisin 9.6.–25.8.

 • Yli 60 vuotta tanssia – Leslie Caron Teemalauantaissa 14.1.

  13.01.2017 Yle Teema

  Hollywoodin kultakaudella alkanut ura jatkuu edelleen

  Ilta on omistettu tanssija-näyttelijä Leslie Caronille, jonka Gene Kelly nappasi mukaansa Hollywoodiin Pariisin balettinäyttämöltä. Larry Weinsteinin ohjaaman uuden dokumenttielokuvan jälkeen nähdään yksi suorapuheisen Caronin suurmenestyksistä, yhdeksän Oscaria voittanut Hollywood-musikaali Gigi.lauantai 14.1. klo 21.00–23.45

 • Taina Elg, naisemme Hollywoodissa, säteilee elokuvassa Tytöt

  22.12.2015 Yle Teema

  Suomen ainoa Hollywood-tähti säteilee Tytöt-musikaalissa.

  Suomen ainoa Hollywood-tähti Taina Elg säteilee pitkästä aikaa televisiossa tunnetuimmassa elokuvassaan Tytöt (1957). Elgin vastanäyttelijöinä olivat Gene Kelly, Mitzi Gaynor ja Kay Kendall. Elokuvan jälkeen nähtävä Starring Taina Elg on kulttuuridokumentti vuodelta 2003.

 • Ilo irti

  04.12.2015 Yle Teema

  Meripojat Gene Kelly ja Frank Sinatra New Yorkissa

  Musikaaliklassikossa meripojat etsivät 24 tunnin rantalomalla juhlia ja rakkautta New Yorkissa. Pääosissa Gene Kelly ja Frank Sinatra.

 • Kissankehto: Kun näet vuoden kierron

  19.10.2014 Musiikki

  Sade rummuttaa kattoon levottomilla sormillaan

  Sade rummuttaa kattoon levottomilla sormillaan eikä ole pakko mennä mihinkään. Nyt vaan maataan torkkupeiton alla ja annetaan kuvien tulla. Villi luonto velloo riista-aidan takana. Sateelta suojassa ovat mm. Suvi Isotalo, Milla Rumi, Aino Venna, Virve Rosti, Jere Ijäs, Laura Doggett ja Of Monsters And Men.

 • Lemmenloukku

  23.05.2014 Yle Teema

  Marilyn Monroe tekee yhden uransa parhaista rooleista toiseksi viimeisessä elokuvassaan. Hän saa mainiota tukea miespääosia esittäviltä Yves Montandilta ja Tony Randallilta. Marilynin seksikäs ja hehkeä esitys Cole Porterin sävelmästä My Heart Belongs to Daddy on tämän riemastuttavan musiikkikomedian - samoin kuin Marilynin koko uran - tunnetuimpia kohtauksia.

 • Taina Elg kutsuvieraana Kesäyön hymyilyssä

  26.01.2011 Yle Uutiset

  Kansainvälisesti menestynyt elokuva- ja teatteritähti nähdään kutsuvieraana Turun kaupunginteatterin Kesäyön hymyilyn ensi-illassa perjantaina.

 • Turun kaupunginteatteri kaipaa yleisöä

  05.03.2009 Yle Uutiset

  Turun kaupunginteatteri uusii ohjelmistoaan kovan säästöpaineen alla. Tänä vuonna teatteri aikoo kääntää katsojaluvut nousuun muun muassa uuden menestysmusikaalin avulla.

 • Hollywoodin tanssijakaunotar Cyd Charisse kuollut

  18.06.2008 Yle Uutiset

  Yhdysvaltalainen tanssija, Hollywood-musikaalien tähti Cyd Charisse on kuollut. Hänet tunnettiin pitkistä sääristään ja poikkeuksellisen tyylikkäästä liikehdinnästä. Täydellisyyden auraa lisäsivät pitkät korpinmustat hiukset. Tanssijakollega Fred Astairen sanoin Charisse oli "kaunista dynamiittia".