Hyppää pääsisältöön

Coco Chanel

 • Merimiesasut ovat yhdistelmä turhamaisuutta ja käytännöllisyyttä

  22.07.2017 Yle Uutiset

  Moni maakrapu pukeutuu tietämättään merimiehiltä perittyihin kuoseihin.

 • New York laski kodittomat

  11.02.2015 Yle Uutiset

  Tuhannet vapaaehtoiset osallistuivat New Yorkissa jokavuotiseen tutkimukseen, jossa tarkoitus on selvittää, kuinka paljon kodittomia kaupungissa elää. Kadulla asuvien määrä on tutkimusten mukaan laskussa, mutta asuntoloissa ja hätäsuojissa asuvien määrä on ennätyskorkealla. Hyväntekeväisyysjärjestöjen mukaan joukossa on yli 20 000 lasta.

 • Talot jotka heräsivät eloon

  12.11.2014 Kulttuuri

  ”Arkkitehtuurilla on keskeinen osa melkein kaikissa elokuvissa”, kirjoittaa arkkitehti Helmi Kajaste, jonka diplomityö on nimeltään Eloton herää – arkkitehtuuri hahmona elokuvissa. ”Elokuvaohjaajat luovat jopa tietämättään arkkitehtuuria ja tuovat esille arkkitehtuuria koskevia haaveita ja pelkoja.” Diplomityössä vilisee elokuvia, joissa rakennukset tai tilat tuntuvat eläviltä.Filmiryhmä lähti Kajasteen kanssa tutkimaan dvd-hyllyjä. Yle Radio 1 torstaina 20.11. kello 17.20.

 • Näkökulma: Pariisitar, Ranskan paras vientituote

  14.10.2014 Yle Uutiset

  Pariisilaiseen eleganssiin perustuvat elämäntaito-oppaat myyvät miljoonia. Ikuisesti hoikkana pysyvä, vaivattoman tyylikäs ja hyväkäytöksisiä lapsia kasvattava pariisitar onkin Ranskan ehdoton markkinointivaltti, kirjoittaa Yle Uutisten Pariisin-avustaja Annastiina Heikkilä.

 • Fanit buuasivat ylimieliselle Lady Gagalle

  08.10.2012 YleX

  Lady Gaga ei saanut lämmintä vastaanottoa Lontoossa.

 • Kirja: Muotisuunnittelija Coco Chanel oli natsien vakooja

  16.08.2011 Yle Uutiset

  Ranskalainen muotisuunnittelija Coco Chanel oli natsien vakooja Ranskan miehityksen aikana, esittää tiistaina Yhdysvalloissa julkaistu kirja. Kirja valottaa Chanelin suhdetta natsiupseeri, paroni Hans Günther von Dincklageen ja muotisuunnittelijan osuutta salaisissa tehtävissä toisen maailmansodan aikana.

 • Rokokoohameita ja minimekkoja Hangon museossa

  06.05.2010 Yle Uutiset

  Hangon museossa perjantaina avautuva näyttely esittelee muotia kolmelta eri vuosisadalta. Suurin osa näyttelyn vaatteista on kuulunut saman aatelissuvun naisille.

 • Tähtihetki: Coco avant Chanel

  06.11.2009 Yle Uutiset

  Sentimentaalista, keskinkertaista ja melko vaisua, kuuluu Tähtihetken arvostelijoiden tuomio syksyn toisesta Coco Chanel -elokuvasta. Audrey Tatou esittää nuorta Chanelia, joka on aloittamassa matkansa muodin ikoniksi.

 • Coco avant Chanel kertoo tiestä muodin huipulle

  06.11.2009 Yle Uutiset

  Maailman kenties kuuluisin muoti-ikoni Gabrielle ”Coco” Chanel on tänä vuonna valloittanut valkokankaat Suomessakin oikein kahden elokuvan voimin. Ja mikäpäs siinä, kuuluisan muodinluojan elämä oli värikäs ja tapahtumia tulvillaan. Coco avant Chanel valottaa Chanelin tarinan alkuvaiheita ja kertoo hänen traagisistakin suhteistaan kolmeen tärkeään mieheen: isään ja kahteen rakastajaan. Elokuva on varsin onnistunut, tosin hidastempoinen romanssi. Tosielämän vastaisesti miehet kuitenkin vievät ja Coco vikisee.

 • Coco Chanel ja Igor Stravinsky taiteilevat vain taustalla

  04.09.2009 Yle Uutiset

  Tänä syksynä saa ensi-iltansa peräti kaksi muoti-ikoni Coco Chanelista kertovaa elokuvaa. Ensimmäisenä elokuvateattereihin saapuu elokuva Coco Chanel & Igor Stravinsky, joka kertoo kahden merkittävän taiteilijan rakkaustarinan.

 • Tähtihetki: Coco Chanel & Igor Stravinsky

  04.09.2009 Yle Uutiset

  Tarmo Poussu sanoo, että vahvan avauksen jälkeen elokuvalla on vaikeuksia täyttää herättämiään odotuksia. Anu Silfverberg taas ei tiedä onko elokuva pateettinen vai vakava? Liioiteltu vai romanttinen? Tyylitelty vai tyylikäs?

 • Audrey Tatou esittää Coco Chanelia elokuvassa

  27.08.2008 Yle Uutiset

  Ranskalainen näyttelijä Audrey Tatou on valittu esittämään Coco Chanelia muotisuunnittelijasta kertovaan elokuvaan. Ranskankielinen elokuva Coco avant Chanel (Coco ennen Chanelia) keskittyy Chanelin alkutaipaleeseen muotialalla.