Hyppää pääsisältöön

Seppo Kimanen

 • Säveltäjä Pehr Henrik Nordgren ja Korvaton Hoichi – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  19.01.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 19. tammikuuta.

  Tammikuun 19. päivänä syntynyt säveltäjä Pehr Henrik Nordgren (1944-2008) oli 26-vuotias filosofian maisteri, kun hän matkusti Tokioon vuonna 1970 opiskelemaan sävellystä ja perinteistä japanilaista musiikkia. Kolme vuotta myöhemmin palatessaan Nordgrenilla oli tuliaisina japanilainen nuorikko ja pianotaiteilija Izumi Tatenon tilaama pianoteos Korvaton Hoichi.

 • Kimasen Kuhmo on muistoja täynnä

  03.08.2016 Klassinen

  Seppo Kimanen vei aikamatkalle Kuhmon Kamarimusiikin alkuun

  Sellotaiteilija ja Kuhmon Kamarimusiikin perustaja Seppo Kimanen muusikkoystävineen palasi konsertoimaan Kuhmoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Kimasen suunnittelema konsertti “Kuhmon muistoille” myytiin loppuun jo keväällä. Kuhmon muistoihin heittäydyttiin jo konserttipäivän aamuna, kun Seppo Kimanen kertoi illan ohjelmasta Kamarimusiikkikeskuksen Salakamarilla. Kuuntele Kimasen esittely ja konsertti Yle Areenasta.

 • Osa 6: Onko sello Suomen ääni?

  11.04.2016 Klassinen Suomi

  Dokumenttisarja pursuaa sellistejä. Keitä he ovat?

  Kvartetteja, junioriorkestereita, hikisiä soittotuntiprässejä ja kilpailubroilerien tehotuotantoa. Mistä Klassisen Suomen jaksoissakin pyörivät lukuisat sellistit ovat perimmiltään kotoisin?

 • Ketkä ovat äänessä? Esittelyssä Klassinen Suomi -radiosarjassa kuultavat musiikin ammattilaiset

  10.03.2016 Klassinen Suomi

  Radiosarja kuullaan Yle Radio 1:ssä maanantaisin klo 11.00.

  Klassinen Suomi -radiosarja tarjoaa radiomaailmaan sovitettuja vaihtoehtoja ja täydennyksiä television kuvamaailmalle. Sarjan kymmenen osaa jakavat kansallisen musiikkikulttuurin eri osiin kuin taidemusiikissa on totuttu. Tv-sarjan aiheista kerrotaan radiossa eri tarinat eri tempolla kuin televisiossa. Radiosarjan on toimittanut Kare Eskola ja kuulokuvallisuudesta vastaa äänisuunnittelija Pentti Männikkö.