Hyppää pääsisältöön

George Gershwin

 • Lempeä tuulahdus menneestä maailmasta

  16.09.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Useamman genren parissa työskentelyllä on joissain piireissä paha maine. Jos laulaa oopperaa, ei tulisi laulaa tangoa, ja jos esittää viihdemusiikkia, tulisi pysyä poissa valtionosuusjärjestelmän piiristä. Tätä taustaa vasten on valaisevaa tarkastella vaikkapa George Gershwinin tuotantoa.

 • Pariisi juhlii 2015

  07.06.2016 Yle Teema

  Huipputähdet ulkoilmakonsertissa

  Ranskan kansallispäivää 14.heinäkuuta juhlittiin suurella konsertilla Eiffel-tornin juurella. Esiintyjinä mm. pianisti Lang Lang ja sellisti Gautier Capuçon sekä oopperalaulajat Joyce diDonato,Bryn Terfel ja Julie Fuchs.

 • Puubisnestä Antwerpenista

  01.04.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Flanderista lähtöisin oleva Ensemble Houthandel on laadukas puhallinkvintetti, jonka toinen CD-levy keskittyy englantilais-amerikkalaiseen musiikkiin 1900-luvulta. Se on myös yksi monista nuorten, taitavien muusikoiden kamariyhtyeprojekteista, jonka täytyy eläkseen ja pärjätäkseen jatkuvasti porautua pintakerroksia syvemmälle ja keksiä uusia jekkuja. Viisikko vaikuttaa onnistuvan pyrkimyksissään uudella levyllään, joka ei nimestään huolimatta mene lainkaan puihin.

 • Kiinnostavaa amerikkalaista pianokonsertointia

  12.02.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Mitä saadaan, kun Emerson Lake & Palmerin progerock-kosketinsoittaja Keith Emerson säveltää Pianokonserton? Entäpä Neil Sedaka, tuhannen ja yhden listahitin nikkari? Puhumattakaan Duke Ellingtonista! Teoksia, joita kelpaa esitellä George Gerhswinin Rhapsody in Bluen perillisinä… Pianisti Jeffrey Biegelin paneutuvissa tulkinnoissa teokset saavat arvoisensa tulkin, vaikkakin orkesterina toimiva Brownin yliopiston orkesteri nousee tehtävänsä tasolle vain hetkittäin.