Hyppää pääsisältöön

Eero Hämeenniemi

 • Musiikkimies Tapani Länsiö on kulkenut isän ja isoisän jalanjälkiä – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  22.10.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 22. lokakuuta!

  Monipuolinen musiikkimies Tapani Länsiö on omien sanojensa mukaan tehnyt koko elämänsä samoja asioita kuin isänsä ja isoisänsä. Isä ja isoisä ovat jättäneet poikaan vahvan jäljen, sillä jäädessään isättömäksi Tapani oli kolmen ja isoisän kuollessa hän oli 12-vuotias.

 • Säveltäjä Kimmo Hakolan ensimmäinen sinfonia syntyi surutyönä – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  27.07.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 27. heinäkuuta!

  Säveltäjä Kimmo Hakola kypsytti ensimmäistä sinfoniaansa kymmenen vuotta. Hakola selätti nuoruutensa rimakauhun ja sinfonia valmistui 60-vuotispäiväksi. Sinfonian toisen osan In memoriam Hakola omisti edesmenneille ystävilleen.

 • Säveltäjä Eero Hämeenniemi kohtasi Intiassa tsunamin – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  29.04.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 29. huhtikuuta!

  Säveltäjä Eero Hämeenniemellä on ollut jo vuosia tapana viettää joulunaika Etelä-Intiassa. Eero oli Chennaissa myös Tapaninpäivänä 2004 ja matkalla tapaamaan intialaista muusikkoystäväänsä, kun hyökyaaltoa pakeneva väkijoukko pysäytti hänet.

 • Säveltäjä Lotta Wennäkoski menestyy maailmalla – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  08.02.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 8. helmikuuta!

  Säveltäjä Lotta Wennäkoskella (s. 1970) on viime vuosina pitänyt kiirettä. Sävellystilauksia on kotimaassa riittänyt ja hanat ulkomaille aukesivat erityisesti, kun BBC:n sinfoniaorkesteri vuonna 2017 tilasi teoksen Promien päätöskonserttiin.

 • Suomalaisen modernismin Grand Old Man Paavo Heininen – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  13.01.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 13. tammikuuta!

  Tammikuun 13. päivänä syntynyt Paavo Heininen (s. 1938) kiinnostui parikymppisenä nuorukaisena 12-säveljärjestelmästä ja on siitä lähtien ollut uskollinen modernismin ihanteille. 1970-80-lukujen vaihteessa Heinisestä tuli nuorten Korvat auki –säveltäjien vaikutusvaltainen opettaja.

 • Hyvin soittaminen auttaa uuden musiikin asiaa

  18.09.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Pianisti Risto-Matti Marin on profiloitunut kahtaalle: toisaalta romanttiseen virtuoosipianismiin, toisaalta kotimaiseen nykymusiikkiin. Molemmilla alueilla hänellä on sekä intohimo että taito soittaa oikeita säveliä oikeaan aikaan oikealla tavalla. Tämä kuuluu myös Marinin uutuuslevyllä, jonka kotimainen, uusi pianomusiikki avautuu kuulijalle helpommin kuin nuottien tiheydestä voisi päätellä.

 • Vladimir Agopov voitti Lied-sävellyskilpailun 2017

  18.11.2017 Klassinen

  Katso kaikki palkinnot & finaaliesitykset.

  Katso kaikki palkinnot & finaaliesitykset.

 • 15.12. Thursday series 5

  11.04.2016 RSO in English

  The FRSO premieres a new work – Winter and Spring – by Eero Hämeenniemi. Osmo Vänskä, conductor Lilli Paasikivi, mezzosoprano Jussi Nikkilä, narrator Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms for mezzo-soprano and orchestra (Yle commission) Jean Sibelius: Selections from The Tempest by Osmo Vänskä BUY TICKET

 • 14.12. Wednesday series 7

  11.04.2016 RSO in English

  The FRSO premieres a new work – Winter and Spring – by Eero Hämeenniemi. Osmo Vänskä, conductor Lilli Paasikivi, mezzosoprano Jussi Nikkilä, narrator Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms for mezzo-soprano and orchestra, fp (Yle commission) Jean Sibelius: Selections from The Tempest by Osmo Vänskä BUY TICKET

 • 15.12. Torstaisarja 5

  05.04.2016 RSO

  RSO esittää Eero Hämeenniemen teoksen Winter and Spring mezzosopraanolle ja orkesterille. Lisäksi konsertissa juhlistetaan Shakespearen juhlavuotta Sibeliuksen Myrskyllä. Osmo Vänskä, kapellimestari Lilli Paasikivi, mezzosopraano Jussi Nikkilä, kertoja Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms mezzosopraanolle ja orkesterille (Ylen tilaus) Jean Sibelius: Myrsky OSTA LIPPU

 • 14.12. Keskiviikkosarja 7

  05.04.2016 RSO

  Syyskauden päätöskonsertissa RSO kantaesittää Eero Hämeenniemen teoksen Winter and Spring mezzosopraanolle ja orkesterille. Kantaesityksen lisäksi konsertissa juhlistetaan Shakespearen juhlavuotta Sibeliuksen Myrskyllä. Osmo Vänskä, kapellimestari Lilli Paasikivi, mezzosopraano Jussi Nikkilä, kertoja Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms mezzosopraanolle ja orkesterille, kantaesitys (Ylen tilaus) Jean Sibelius: Myrsky OSTA LIPPU Katsele ja kuuntele suora lähetys 14.12. klo 19 alkaen.

 • Ketkä ovat äänessä? Esittelyssä Klassinen Suomi -radiosarjassa kuultavat musiikin ammattilaiset

  10.03.2016 Klassinen Suomi

  Radiosarja kuullaan Yle Radio 1:ssä maanantaisin klo 11.00.

  Klassinen Suomi -radiosarja tarjoaa radiomaailmaan sovitettuja vaihtoehtoja ja täydennyksiä television kuvamaailmalle. Sarjan kymmenen osaa jakavat kansallisen musiikkikulttuurin eri osiin kuin taidemusiikissa on totuttu. Tv-sarjan aiheista kerrotaan radiossa eri tarinat eri tempolla kuin televisiossa. Radiosarjan on toimittanut Kare Eskola ja kuulokuvallisuudesta vastaa äänisuunnittelija Pentti Männikkö.

 • Jouni Kaipainen in memoriam

  23.11.2015 Klassinen

  Eero Hämeenniemi muistaa edesmennyttä Jouni Kaipaista

  Hyvästi, Jouni! Eero Hämeenniemi muistaa edesmennyttä Jouni Kaipaista.

 • Luovuuden vapaus viehättää säveltäjä Jimmy Lópezia

  28.10.2015 Klassinen

  Perulaissyntyisen, Suomessa opiskelleen säveltäjän muotokuva

  Perulaissyntyinen, Suomessa opiskellut ja Kaliforniaan asettunut säveltäjä Jimmy López on juuri saanut valmiiksi ensimmäisen oopperansa. Chicagon lyyrisen oopperan tilausteos, Bel Canto syntyi Renée Flemingin aloitteesta, hänen teoksensa ovat nousseet maailman ykkösorkestereiden ohjelmistoihin, ja harmonia mundi -levymerkiltä on hiljattain ilmestynyt levyllinen hänen musiikkiaan. Mitä Jimmylle kuuluu nykyisin, ja minkälainen on ollut hänen taipaleensa Limasta Helsingin kautta "yhdeksi ihailluimmista nuorista eteläamerikkalaissäveltäjistä"? Toimittaja Ville Komppa haastatteli Jimmy Lópezia Ajassa soi -ohjelmaan tämän 37-vuotissyntymäpäivänä, 22. päivänä lokakuuta.

 • Säveltäjänä Suomessa - Eero Hämeenniemen puheenvuoro

  20.05.2015 Klassinen

  Säveltäjäpuheenvuoro Kantapöydässä 20.5.2015

  Säveltäjäpuheenvuoro Kantapöydässä 20.5.2015

 • 15.5. at 7 pm The Grand Tour / Souvenir de Florence

  10.04.2015 RSO in English

  The Grand Tour themed chamber music festival with seven concerts. Free admission

 • Kamarimusiikkifestivaali The Grand Tour / Muistoja Firenzestä

  25.03.2015 RSO

  Tervetuloa mukaan seitsemän kamarimusiikkikonsertin Grand Tour -kiertueelle - matkakohteina niin ikuinen Rooma kuin Adrianmeren hiekkarannatkin!

 • Kantapöydän jatkoilla säveltäjä Eero Hämeenniemi ja saksofonisti Esa Pietilä

  13.02.2014 Klassinen

  Inari Nuuteron ja Janne Koskisen seurassa Kantapöydän jatkoilla keskiviikkona 26. helmikuuta tavataan kaverukset säveltäjä, pianisti Eero Hämeenniemi ja saksofonisti Esa Pietilä. - Katso suorana yle.fi/klassinen ke 26.2. klo 15.30 ja kuuntele Yle Radio 1 pe 28.2. klo 14.

 • Kurinalaisuus ja toimettomuus kohtaavat Manifestissa

  06.09.2012 Yle Uutiset

  Tehdasfestivaali Manifestin valikoimasta löytyy tänä vuonna klovneja ja improvisoituja kuolinkohtauksia.

 • Intialainen karnaattisen musiikin tähti vieraili aamu-tv:ssä

  06.08.2012 Yle Uutiset

  Intialaisen klassisen musiikin maailmantähti Bombay Jayashiri antoi aamu-tv:ssä näytteen karnaattisesta musiikista. Bombay Jayashiri ja karnaattisen musiikin suomalaisasiantuntija, säveltäjä-kirjailija Eero Hämeenniemi kertoivat tästä ikivanhasta musiikkiperinteestä.

Sivut