Hyppää pääsisältöön

Eero Hämeenniemi

 • Tieto isän kuolemasta tuli kouluradion kuulutuksena – Eero Hämeenniemestä kasvoi säveltäjä ja kielitaituri

  23.05.2020 Elämä

  Hämeenniemen tie on kulkenut Valkeakoskelta maailmalle.

  Hämeenniemen tie on kulkenut Valkeakoskelta maailmalle.

 • RSO:n barokkikonsertissa palataan sonaattien ja sinfonioiden alkulähteille

  23.04.2020 RSO

  Ohjelmassa mm. Vivaldin, Corellin ja Gabrielin musiikkia.

  RSO:n barokkikonsertissa 29.4. palataan sonaattien, sinfonioiden ja konserttojen alkulähteille 1600-luvun Italiaan. Ohjelmassa on keskeisiä barokkisäveltäjiä, kuten Arcangelo Corelli, Antonio Vivaldi ja Giovanni Gabrieli, mutta myös nykysäveltäjä Eero Hämeenniemi.

 • Säveltäjä Eero Hämeenniemi palasi kesken kaiken Roomasta kotiin Keravalle – Taiteilija koronakeväänä 2020

  26.03.2020 Klassinen

  Muusikoiden ajatuksia koronakeväänä 2020.

  Säveltäjä Eero Hämeenniemellä on tapana työskennellä keväisin Italiassa. Koronapandemian vuoksi hän joutui tänä keväänä palaamaan kotiin Keravalle jo maaliskuun alussa, toiseksi viimeisellä suoralla lennolla Roomasta.

 • Kuusi kuvaa lähetykset ja kuvat

  19.02.2020 Elämä

  Tässä esitellään kootusti Kuusi kuvaa -ohjelman valokuvia.

  Yle Radio 1:n ohjelmassa Kuusi kuvaa jututetaan kiinnostavia kulttuuripersoonia heidän kotialbumikuviensa kautta. Tälle sivulle on koottu ohjelmat ja niihin liittyvät kuvat. Kuvagallerioiden yhteydestä löytyvät myös linkit haastatteluista kirjoitettuihin artikkeleihin.

 • Säveltäjä Outi Tarkiaisen sydän on Lapissa – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  07.02.2020 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 7. helmikuuta!

  Säveltäjä Outi Tarkiaisen teoksissa jazz ja moderni taidemusiikki elävät syvässä vuorovaikutuksessa. Samalla kun Outi Tarkiainen on noussut nopeasti kansainväliseksi säveltäjäksi, hän on palannut juurilleen pohjoiseen: ”Kun on Lapista, sydän kaipaa sinne”.

 • Lumen Valo ja laulun voima

  17.12.2019 Klassinen

  Neljännesvuosisata vanhan musiikin sanansaattajana

  Neljännesvuosisata vanhan musiikin sanansaattajana

 • Musiikkimies Tapani Länsiö on kulkenut isän ja isoisän jalanjälkiä – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  22.10.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 22. lokakuuta!

  Monipuolinen musiikkimies Tapani Länsiö on omien sanojensa mukaan tehnyt koko elämänsä samoja asioita kuin isänsä ja isoisänsä. Isä ja isoisä ovat jättäneet poikaan vahvan jäljen, sillä jäädessään isättömäksi Tapani oli kolmen ja isoisän kuollessa hän oli 12-vuotias.

 • Säveltäjä Kimmo Hakolan ensimmäinen sinfonia syntyi surutyönä – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  27.07.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 27. heinäkuuta!

  Säveltäjä Kimmo Hakola kypsytti ensimmäistä sinfoniaansa kymmenen vuotta. Hakola selätti nuoruutensa rimakauhun ja sinfonia valmistui 60-vuotispäiväksi. Sinfonian toisen osan In memoriam Hakola omisti edesmenneille ystävilleen.

 • Säveltäjä Eero Hämeenniemi kohtasi Intiassa tsunamin – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  29.04.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 29. huhtikuuta!

  Säveltäjä Eero Hämeenniemellä on ollut jo vuosia tapana viettää joulunaika Etelä-Intiassa. Eero oli Chennaissa myös Tapaninpäivänä 2004 ja matkalla tapaamaan intialaista muusikkoystäväänsä, kun hyökyaaltoa pakeneva väkijoukko pysäytti hänet.

 • Säveltäjä Lotta Wennäkoski menestyy maailmalla – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  08.02.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 8. helmikuuta!

  Säveltäjä Lotta Wennäkoskella (s. 1970) on viime vuosina pitänyt kiirettä. Sävellystilauksia on kotimaassa riittänyt ja hanat ulkomaille aukesivat erityisesti, kun BBC:n sinfoniaorkesteri vuonna 2017 tilasi teoksen Promien päätöskonserttiin.

 • Suomalaisen modernismin Grand Old Man Paavo Heininen – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  13.01.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 13. tammikuuta!

  Tammikuun 13. päivänä syntynyt Paavo Heininen (s. 1938) kiinnostui parikymppisenä nuorukaisena 12-säveljärjestelmästä ja on siitä lähtien ollut uskollinen modernismin ihanteille. 1970-80-lukujen vaihteessa Heinisestä tuli nuorten Korvat auki –säveltäjien vaikutusvaltainen opettaja.

 • Hyvin soittaminen auttaa uuden musiikin asiaa

  18.09.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Pianisti Risto-Matti Marin on profiloitunut kahtaalle: toisaalta romanttiseen virtuoosipianismiin, toisaalta kotimaiseen nykymusiikkiin. Molemmilla alueilla hänellä on sekä intohimo että taito soittaa oikeita säveliä oikeaan aikaan oikealla tavalla. Tämä kuuluu myös Marinin uutuuslevyllä, jonka kotimainen, uusi pianomusiikki avautuu kuulijalle helpommin kuin nuottien tiheydestä voisi päätellä.

 • Vladimir Agopov voitti Lied-sävellyskilpailun 2017

  18.11.2017 Klassinen

  Katso kaikki palkinnot & finaaliesitykset.

  Katso kaikki palkinnot & finaaliesitykset.

 • 15.12. Thursday series 5

  11.04.2016 RSO in English

  The FRSO premieres a new work – Winter and Spring – by Eero Hämeenniemi. Osmo Vänskä, conductor Lilli Paasikivi, mezzosoprano Jussi Nikkilä, narrator Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms for mezzo-soprano and orchestra (Yle commission) Jean Sibelius: Selections from The Tempest by Osmo Vänskä BUY TICKET

 • 14.12. Wednesday series 7

  11.04.2016 RSO in English

  The FRSO premieres a new work – Winter and Spring – by Eero Hämeenniemi. Osmo Vänskä, conductor Lilli Paasikivi, mezzosoprano Jussi Nikkilä, narrator Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms for mezzo-soprano and orchestra, fp (Yle commission) Jean Sibelius: Selections from The Tempest by Osmo Vänskä BUY TICKET

 • 15.12. Torstaisarja 5

  05.04.2016 RSO

  RSO esittää Eero Hämeenniemen teoksen Winter and Spring mezzosopraanolle ja orkesterille. Lisäksi konsertissa juhlistetaan Shakespearen juhlavuotta Sibeliuksen Myrskyllä. Osmo Vänskä, kapellimestari Lilli Paasikivi, mezzosopraano Jussi Nikkilä, kertoja Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms mezzosopraanolle ja orkesterille (Ylen tilaus) Jean Sibelius: Myrsky OSTA LIPPU

 • 14.12. Keskiviikkosarja 7

  05.04.2016 RSO

  Syyskauden päätöskonsertissa RSO kantaesittää Eero Hämeenniemen teoksen Winter and Spring mezzosopraanolle ja orkesterille. Kantaesityksen lisäksi konsertissa juhlistetaan Shakespearen juhlavuotta Sibeliuksen Myrskyllä. Osmo Vänskä, kapellimestari Lilli Paasikivi, mezzosopraano Jussi Nikkilä, kertoja Eero Hämeenniemi: Winter calm and Summer storms mezzosopraanolle ja orkesterille, kantaesitys (Ylen tilaus) Jean Sibelius: Myrsky OSTA LIPPU Katsele ja kuuntele suora lähetys 14.12. klo 19 alkaen.

 • Ketkä ovat äänessä? Esittelyssä Klassinen Suomi -radiosarjassa kuultavat musiikin ammattilaiset

  10.03.2016 Klassinen Suomi

  Radiosarja kuullaan Yle Radio 1:ssä maanantaisin klo 11.00.

  Klassinen Suomi -radiosarja tarjoaa radiomaailmaan sovitettuja vaihtoehtoja ja täydennyksiä television kuvamaailmalle. Sarjan kymmenen osaa jakavat kansallisen musiikkikulttuurin eri osiin kuin taidemusiikissa on totuttu. Tv-sarjan aiheista kerrotaan radiossa eri tarinat eri tempolla kuin televisiossa. Radiosarjan on toimittanut Kare Eskola ja kuulokuvallisuudesta vastaa äänisuunnittelija Pentti Männikkö.

 • Jouni Kaipainen in memoriam

  23.11.2015 Klassinen

  Eero Hämeenniemi muistaa edesmennyttä Jouni Kaipaista

  Hyvästi, Jouni! Eero Hämeenniemi muistaa edesmennyttä Jouni Kaipaista.

 • Luovuuden vapaus viehättää säveltäjä Jimmy Lópezia

  28.10.2015 Klassinen

  Perulaissyntyisen, Suomessa opiskelleen säveltäjän muotokuva

  Perulaissyntyinen, Suomessa opiskellut ja Kaliforniaan asettunut säveltäjä Jimmy López on juuri saanut valmiiksi ensimmäisen oopperansa. Chicagon lyyrisen oopperan tilausteos, Bel Canto syntyi Renée Flemingin aloitteesta, hänen teoksensa ovat nousseet maailman ykkösorkestereiden ohjelmistoihin, ja harmonia mundi -levymerkiltä on hiljattain ilmestynyt levyllinen hänen musiikkiaan. Mitä Jimmylle kuuluu nykyisin, ja minkälainen on ollut hänen taipaleensa Limasta Helsingin kautta "yhdeksi ihailluimmista nuorista eteläamerikkalaissäveltäjistä"? Toimittaja Ville Komppa haastatteli Jimmy Lópezia Ajassa soi -ohjelmaan tämän 37-vuotissyntymäpäivänä, 22. päivänä lokakuuta.

Sivut