Hyppää pääsisältöön

Howard Hawks

 • Kino Klassikossa 3 x Bogart

  22.12.2017 Yle Teema

  Bogartin film noir -rikosklassikoita vuosilta 1941–1951

  Kino Klassikossa nähtävät Humphrey Bogartin kolme elokuvaa kattavat kymmenen vuotta film noirin kulta-ajasta: Maltan haukka (1941), Syvä uni (1946) ja Puuttuva rengas (1951).

 • Ääniä toisesta maailmasta!

  12.04.2017 Musiikki

  The Thing, I Dream of Wires, Avaruusromua

  Se oli maailman pelottavin ääni. Siinä oli jotakin selittämätöntä ja tuonpuoleista. Elokuva oli jännittävä, mutta se ääni… Se oli suorastaan jäätävä. Mistä se tuli? Mikä sai sen aikaan?

 • The Thing – “se” toisesta maailmasta

  18.11.2016 Yle Teema

  Hyytävää kauhua scifiklassikossa

  Hyytävää kauhua Howard Hawksin tuottamassa ja osittain ohjaamassa scifiklassikossa.

 • Howard Hawksin elokuvien sarja alkaa Syvällä unella ja hyvällä muotokuvalla – Teemalauantai 29.10.

  28.10.2016 Yle Teema

  Teemalauantaissa 29.10. hieno dokumentti ja dekkariklassikko

  Teemalauantai on omistettu elokuvaohjaajalle, joka hallitsi genren kuin genren ja sai Hollywoodin tähdistä irti ne kaikkein kirkkaimmat roolisuoritukset. Aluksi nähdään ohjaajamuotokuva Howard Hawks, mestariohjaaja, sen jälkeen on vuorossa klassikkojen klassikko Syvä uni, pääosissa Humphrey Bogart ja Lauren Bacall.

 • Kirjava satama

  28.10.2016 Yle Teema

  Pikkuveneen kippari vastaan natsit sota-ajan seikkailussa

  Ernest Hemingwayn innoittama seikkailuelokuva kipparista, joka saa Karibialla riesakseen natsit, vastarintaliikkeen ja kauniin tytön.

 • Vain enkeleillä on siivet

  28.10.2016 Yle Teema

  Seikkailuklassikko Andien postilentäjistä

  Howard Hawksin ohjaama klassikkoseikkailuelokuva postilentäjistä Andien vuoristossa vaarojen, sumun ja rakkauskoukeroiden keskellä.

 • Hätä ei lue lakia

  28.10.2016 Yle Teema

  Screwball-klassikko miehestä, naisesta ja leopardista

  Howard Hawksin komediaklassikko rikkaasta perijättärestä, hajamielisestä professorista, leopardista, terrieristä ja brontosauruksen luista.

 • Punainen virta

  13.03.2016 Yle Teema

  Lännenklassikko suuresta karjanajosta

  Lännenklassikko karjatilan omistajasta, joka ottopoikansa kanssa lähtee suureen karjanajoon. Teema esittää elokuvan pitemmän, monen mielestä "sen oikean" version.

 • Hatari!

  18.01.2016 Yle Teema

  Kaunis naiskuvaaja sekoittaa eläinten pyydystäjät

  Seikkailukomedia Afrikassa villieläimiä pyydystävästä miesjoukosta, jonka kuviot sekoittuvat kun paikalle ilmestyy viehättävä naiskuvaaja.

 • Arpinaama

  29.10.2015 Yle Teema

  Raju klassikko gangsterin noususta Chicagon alamaailmassa

  Howard Hawksin ohjaama raju gansterielokuvaklassikko kertoo rikollispomon henkivartijasta, joka häikäilemättömästi raivaa omaa tietään alamaailman huipulle Chicagossa kieltolain aikaan. Pääosassa Paul Muni.

 • Aki Kaurismäki kertoo elokuvasta jonka veisi autiolle saarelle

  12.06.2015 Yle Teema

  "Olen nähnyt Vain enkeleillä on siivet yli 40 kertaa."

  "Se on jollain tavalla ikuisesti tuore, löydän siitä aina uusia sävyjä." Elokuva on Howard Hawksin Vain enkeleillä on siivet, ja tähän mennessä Kaurismäki on nähnyt sen noin 40 kertaa. "Hawksin mukaan tarinalla ei oikeastaan ole väliä. Hyvän elokuvan saa niin, että tekee kolme loistavaa kohtausta eikä yhtään huonoa. Voihan sen niinkin ajatella. Ja huonoja kohtauksia ylipäänsä ei kannata tehdä."

 • Ikuisesti tuoreita elokuvia, esittelijöinä Aki Kaurismäki ja Peter von Bagh – Teemalauantai 13.6.

  29.05.2015 Yle Teema

  Howard Hawks, Muhammad Ali, Aki Kaurismäki, Peter von Bagh..

  Lauantai-iltaa vietetään Teemalla Sodankylän elokuvajuhlien hengessä, klassikkojen ja viisaan elokuvapuheen parissa. Illan kolme elokuvaa ovat Howard Hawksin Vain enkeleillä on siivet, Humphrey Jenningsin Englannin sävel ja William Kleinin Muhammad Ali, suurin ja kaunein. Hawksin klassikon esittelee Aki Kaurismäki, dokumenttielokuvat esittelee Peter von Bagh vuonna 2010 tehdyissä taltioinneissa.

 • Elämää suuremmat elokuvakirjat

  27.01.2015 Kulttuuri

  Aikana ennen videonauhoja, DVD-levyjä ja nettilinkkejä elokuvakirjat olivat filmihullun tärkein muistiväline. Vaikka netti pursuaa elokuvaan liittyvää informaatiota, kunnon filmihullu ei pysty kävelemään elokuvakirjan ohi. J.P. Pulkkinen vei Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin taiteellisen johtajan Pekka Lanervan elokuvakirjoja pursuvaan kauppaan.

 • Faaraoiden maa

  17.06.2014 Yle Teema

  Howard Hawksin ohjaama näyttävä cinemascope-spektaakkeli.

  Muinaiseen Egyptiin sijoittuvassa spektaakkelissa faarao haluaa itselleen ja aarteilleen haudan, jota ei voi ryöstää. Howard Hawksin ohjaaman näyttävän cinemascope-elokuvan pääosissa nähdään Jack Hawkins ja hyvin nuori Joan Collins. Teema pe 22.8.2014 klo 21.