Hyppää pääsisältöön

Tapiola Sinfonietta

 • Pekka Kuusisto

  14.10.2019 RSO

  Pekka Kuusisto esiintyy RSO-festivaalilla.

  Pekka Kuusisto esiintyy RSO-festivaalilla.

 • Saint-Saëns’n parahat joka nuottia syleillen

  07.10.2019 Klassinen

  Levyarvio

  Tapiola Sinfonietta on kansainvälisesti ehkä kiinnostavin suomalaisorkesteri, jonka levykatalogi on nyt rikastunut erittäin myönteisellä uutuudella: Camille Saint-Saënsin Pianokonsertot nro 3–5 puhkeavat kukkaansa levyllä, jota tähdittää orkesterin pitkäaikaisen tutun Jean-Jacques Kantorowin pianistipoika Alexandre. Vuonna 1997 syntynyt pianistilupaus, uudelleensyntyneeksi Lisztiksikin mainittu Alexandre Kantorow osoittautuu nuoresta iästään huolimatta verrattoman kypsäksi taiteilijaksi.

 • FRSO-festival - Dialogues

  24.04.2019 RSO in English

  Tapiola Sinfonietta Magnus Lindberg, conductor Laura Mikkola, piano Pekka Kuusisto, violin BUY TICKET

 • Tapiola Sinfonietta & Pekka Kuusisto & Laura Mikkola

  24.04.2019 RSO

  Tapiola Sinfonietta Magnus Lindberg, kapellimestari Laura Mikkola, piano Pekka Kuusisto, viulu OSTA LIPPU

 • Neljä konsertollista fagottilumoa

  26.03.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Tapiola Sinfoniettan levyistä tulee usein hyvä mieli, etenkin niistä joissa solisti on orkesterin omista riveistä ja saa siksi orkesterilta tavallistakin kollegiaalisempaa tukea. Sellainen levy on Ondine-yhtiön uutuus, jolla Jaakko Luoma soittaa neljä klassismin ajan fagottikonserttoa. Yhteisöllisyyttä ei riko edes kapellimestari, koska Tapiola Sinfoniettaa luotsaa konserttimestarin paikalta Janne Nisonen.

 • Laatua lapsille

  26.02.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Suomen sinfoniaorkesterit tekevät lastenkonsertteja minkä ehtivät, mutta isolle orkesterille kunnolla työstetyt, sopivan dramatisoidut ja ammattilaisten liidaamat projektit ovat harvassa. Yksi niistä on dramatisoitu konsertti Aave pyykkinarulla, jonka Tapiola Sinfonietta kantaesitti pari vuotta sitten. Tuula Korolaisen kummitusrunot, Timo Klemettisen sävellykset ja Jarkko Kiisken orkesterisovitukset ovat niin vetävä yhdistelmä, että konsertti on päätynyt muidenkin orkesterien käyttöön - ja saatu nyt myös levylle.

 • Nuori kapellimestarikomeetta Klaus Mäkelä – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  17.01.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 17. tammikuuta!

  Tammikuun 17. päivänä syntynyt Klaus Mäkelä on huippulahjakas nuori kapellimestarikomeetta. Hän aloitti kapellimestariopinnot Jorma Panulan johdolla 12-vuotiaana ja kiitää nyt johtamassa eri puolilla maailmaa ennen kuin aloittaa Oslon filharmonikkojen ylikapellimestarina 2020.

 • Tapiola Sinfonietta aloittaa keväällä konserttisarjan vielä kohdussa oleville vauvoille

  20.12.2018 Yle Uutiset - lyhyet

  Maksuttomat konsertit on tarkoitettu espoolaisäideille, joiden laskettu aika on vuonna 2019

 • Kuulas napakkuus Tapiola Sinfoniettan Brahms-valttina

  23.10.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Kapellimestari Mario Venzago on tullut kuuluisaksi romanttisten sinfonioiden kokonaislevytyksistä, joilla hän hyödyntää tavallista pienempien orkesterien kuulautta ja ilmeikkyyttä. Tapiola Sinfoniettan kanssa Venzago on työstänyt Brahmsin sinfonioita vuodesta 2015, ja nyt Sony on koonnut työn tulokset tuplalevyksi, joka esittelee sekä espoolaisorkesterin että Brahmsin oikein mukavassa valossa.

 • Suomalainen Leonardo Chiodo jatkaa Kansainvälisen Paulon sellokilpailun finaaliin

  20.10.2018 Kansainvälinen Paulon sellokilpailu 2018

  Finaalit 1 & 2 käydään Espoossa ja Helsingissä 22.-25.10.

  Kansainvälisen Paulon sellokilpailun nelipäiväiseen finaaliin valittiin kuusi soittajaa, heidän joukossaan jatkaa suomalainen Leonardo Chiodo.

 • The 6th International Paulo Cello Competition will begin October 15th 2018 - Yle streams all performances across the World

  19.09.2018 Kansainvälinen Paulon sellokilpailu 2018

  Competition will be held between October 15th and 25th, 2018

  26 Cellists from around the World will participate in the Sixth International Paulo Cello Competition. Competition will be held in Helsinki, Lahti and Espoo, Finland.

 • Kuudes kansainvälinen Paulon sellokilpailu alkaa 15. lokakuuta – näin seuraat kilpailun alusta loppuun Ylen kanavilla

  19.09.2018 Kansainvälinen Paulon sellokilpailu 2018

  Kilpailu käydään Helsingissä, Lahdessa ja Espoossa.

  Helsingissä, Lahdessa ja Espoossa käytävään Paulon sellokilpailuun osallistuu 25 huipputason sellistiä eri puolilta maailmaa. Mukana on kolme suomalaissoittajaa, 20-vuotias Leonardo Chiodo, 26-vuotias Sirja Nironen ja 24-vuotias Senja Rummukainen.

 • Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri soittaa kaikki Beethovenin sinfoniat

  13.08.2018 Yle Uutiset

  Konserttisarjan kapellimestareina ovat Sakari Oramo, Klaus Mäkelä, John Storgårds ja Juha Kangas.

 • Ola, Topi ja Tapsa 300 vuotta

  19.06.2018 Yle TV1

  Klassikkosävelmiä kotimaisten tähtien esittäminä.

  Paula Koivuniemi, Maria Ylipää ja Tuure Kilpeläinen esittävät Marzi Nymanin sovituksia klassikkokappaleista.

 • Outi Tarkiainen ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkintoon

  05.06.2018 Yle Uutiset - lyhyet

  Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkintoa tavoittelee 13 ehdokasta, joista kaksi on Manner-Suomesta.

 • Ondine-galleriassa Erkki-Sven Tüürin ääniveistoksia

  21.02.2018 Klassinen

  Levyarvostelu

  Erkki-Sven Tüür on sukupolvensa menestynein virolaissäveltäjä maailmalla, ja se on paljon sanottu, koska kilpailua riittää. Tüür ei ole menestynyt tuurilla, vaan vahvalla ja tunnepitoisella nykymusiikilla, jonka selväpiirteiset, plastiset ja säihkyvät pinnat muodostavat kuin abstrakteja metalliveistoksia. Ondine on jo hetkisen tehnyt yhteistyötä Tüürin kanssa, ja uusimmalla levyllä Tapiola Sinfonietta esittää Tüürin kolme tuoretta, laajaa, kansainvälistä tilausteosta: alttoviulukonserton Illuminatio, kahdeksannen sinfonian sekä erikoisen nokkahuiluteoksen Whistles and Whispers from Uluru.

 • Whittall - pohjoisen valon ja maiseman säveltäjä

  30.10.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Säveltäjä Matthew Whittallin musiikki olisi helppo selittää työperäisen maahanmuuton malliesimerkiksi: pohjoisamerikkalainen minimalismi ja yleisöystävällisyys kohtaavat Suomi-modernismin sävellysteknisen taidon, ja musiikki kotoutuu kulttuuriimme ongelmitta, koska läsnä on Kanadan pohjoinen luonto. Mutta ehkä on parempi sanoa, että Whittall vain sattuu olemaan persoonallinen säveltäjä, jonka kolme laajaa orkesteri- ja kuoroteosta on viimein saatu tyylikkäälle potrettilevylle.

 • Lempeän hyväntuuliset ja raikkaat konsertot

  05.05.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Yevgeny Sudbin ja Osmo Vänskä ovat saaneet Tapiola Sinfoniettan orkesteriksi kolmanteen levyynsä Beethovenin Pianokonsertoista Bis-levymerkille. Pianotekstuurin rikas käsittely, raikas sointi niin pianossa kuin orkesterissa sekä yleinen energinen, hyväntuulinen tunnelma tekevät tästä hyvän kilpailijan kahdelle ensimmäiselle, Minnesotan orkesterin levyille. Toki konsertot, Beethovenin Ensimmäinen ja Toinen, ovat astetta kevyempiä kuin kolme viimeistä konserttoa; mutta aiempien levytysten hyveet ovat tallella ja yleissoinnissa sekä soitossa on rapeutta jota edellisiltä levyiltä ehkä puuttui.

 • Kaksi matkaa kapellimestariksi

  04.07.2016 Klassinen

  Eva Ollikainen löysi uudestaan rakkauden musiikkiin

  Eva Ollikainen löysi uudestaan rakkauden musiikkiin

 • Lempeästi svengaava Stravinskya

  13.05.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Bach-tulkinnoistaan kuuluisa japanilainen kapellimestari Masaaki Suzuki kävi viime vuoden keväällä Tapiola Sinfoniettan vieraana johtaen muun muassa Igor Stravinskya. Tuon vierailun dokumenttina on nyt ilmestynyt levyllinen modernistin uusklassisia teoksia Bis-levymerkiltä. Levyn avaava Pulcinella-sarja nousee kiinnostavimpien Pulcinella-levytysten joukkoon uusbarokkisen svenginsä myötä.

Sivut