Hyppää pääsisältöön

Risto Salmi

 • Aika hyvä ihmiseksi – rakastettu komedia pikkukaupungin väestä

  16.12.2016 Yle Teema

  Aapelin hiljaisesta huumorista ohjattu elokuva.

  Kavalkadi pikkukaupungin asukkaista esittelee miten pienistä iloista, murheista ja sattumuksista elämän koko rikkaus rakentuu. Aapelin tarinoista rakentuvan elokuvan on ohjannut Rauni Mollberg. Teeman Kino Suomi 16.2.2017 klo 22.00.

 • Näyttelijä Risto Salmi on kuollut

  28.04.2016 Yle Uutiset

  Risto Salmi oli turkulainen pitkän linjan näyttelijä. Hänet muistetaan lukuisista televisio- ja elokuvarooleista, muun muassa roolista maalaiskomedioitten P.A. Turpeisena.

 • Poliisin poika

  08.05.2015 Yle TV1

  Vankilakundi Trampas päättää nostaa pankista enemmän.

  Kai Lehtisen näyttelemä vankilakundi Trampas päättää nostaa Rovaniemen pankista kerralla enemmän.

 • Konkarinäyttelijä kutsusta miljoonaelokuvaan: Aha

  28.03.2015 Yle Uutiset

  Jalmari Helanderin elokuva Big Game oli odotetusti viime viikonlopun katsotuin elokuva. Kyseessä on kallein kotimainen elokuva. Mukana on myös konkarinäyttelijä Risto Salmi, joka pääsi traileriinkin mukaan. Kutsu elokuvan kuvauksiin tapahtui tekstiviestillä.

 • Kvartetin konkarinäyttelijä: "Tässä iässä sisälläni on jo seitsemän ihmistä"

  11.03.2015 Yle Uutiset

  Ikääntyvistä taiteilijoista kertova komedia Kvartetti on vetänyt Turun Logomo-teatteriin jo lähes 22 000 katsojaa. Kokenut näyttelijä Risto Salmi nauttii joka esityksestä.

 • Muurari teki savonkielisen runokirjan - "Kymmenen vuotta sitten riimejä rupesi tulemaan"

  02.12.2013 Yle Uutiset

  "Työ on niin rutiininomaista, että joutaa ajattelemaan muutakin kuin tiilen laittamista." Savonlinnalaisen muurarin Risto Salmen kirjan piirrokset teki Riston kaveri, seppä Teppo Nousiainen.

 • Ankkurimerkki tuo tietoa järvitaimenen elämästä

  21.05.2013 Yle Uutiset

  Keiteleen järvitaimenkantaa pyritään ylläpitämään istutusten avulla. Järven luontainen taimenkanta on viime vuosina vähentynyt, mutta syystä ei ole varmaa tietoa. Keskisuomalaisille kalastuksen harrastajille maakuntakalan säilyminen maakuntajärvessä on tärkeää.

 • Keiteleelle istutetaan tuhansia taimenia

  20.05.2013 Yle Uutiset

  Keiteleen Lavianselälle istutetaan huomenna noin 3000 taimenta. Määrä on suurimpia, mitä Keiteleeseen on koskaan istutettu kerralla.

 • Taivaan tulet -sarjalla miljoonayleisö

  01.03.2011 Yle Uutiset

  YLEn Taivaan tulet -draamasarjan päätösjakso keräsi kaikkiaan runsaat 1 300 000 katsojaa. Myös sarjan muut jaksot keräsivät ruudun ääreen miljoonayleisön.

 • Taivaan tulille luvassa jatkoa

  11.02.2011 Yle Uutiset

  TV2:n suosikkisarja Taivaan tulet päättyi keskiviikkona, mutta suosikkisarjalle on luvassa jatkoa. Ohjaaja Kari Väänänen kertoo, että uudet osat nähdään vuonna 2013. Väänänen ei ota paineita siitä, että sarja keräsi televisioiden ääreen enimmillään miljoona suomalaista.

 • Mooseksen perinnössä arvot ja ahneus kampittavat toisiaan

  24.03.2010 Elävä arkisto

  Otteita maalaiskomediasta Mooseksen perintö.

  Vankilasta vapautuvan Urmas Hakkaraisen tila menee pakkohuutokauppaan. Kilpahuutajaksi värvätään suuren perinnön saanut Turpeinen.

 • Matti Ijäksen Delegaatio on kupliva komedia YYA-Suomesta

  20.01.2010 Elävä arkisto

  Matti Ijäksen taidonnäyte vuodelta 1982

  Matti Ijäksen vuonna 1982 ohjaamassa hersyvässä komediassa panevat pikkukaupungin päättäjät parastaan, kun vieraaksi saadaan neuvostoliittolainen ystävyysvaltuuskunta.

 • Tuuli leppeä lounaasta

  24.11.2009 Elävä arkisto

  Eletään yhtä perjantaita rakennustyömaalla 1970-luvun alussa. Pilsneriukot politikoivat työmaakopissa rasvaisen sopan äärellä.

 • Päiväkirjavieras Risto Salmi

  31.08.2009 Yle Uutiset

  Savonlinnalainen Risto Salmi on nokkelanäppinen mies. Leipä on jo monet vuosikymmenet lähtenyt muurinteosta. Mies kutsuu itseään uunisuutariksi.

 • Oulun kaupunginteatterin syyskauden liput myynnissä

  16.04.2009 Yle Uutiset

  Oulun kaupunginteatterin ensi syksyn liput ovat nyt myynnissä. Syksyn ohjelmistossa uusia näytelmiä ovat Naistenhurmaajat, Punainen viiva -ooppera, Kaaos sekä Sotaturistit.

 • Futsalmaajoukkue ja Kypros maalittomaan

  12.01.2009 Yle Urheilu

  Suomen futsalmaajoukkue pelasi maanantaina historiansa ensimmäisen maalittoman tasapelin Larnakassa Kyproksella. Hallinnasta huolimatta Suomi ei onnistunut viimeistelyssä. Maat kohtavat uudelleen jo tiistaina.

 • Tv-elokuvassa "1943 Elokuu" puntarissa ovat sodan raadollisuus ja mielekkyys

  18.12.2008 Elävä arkisto

  Perhesuhteet ja sodan mielekkyys puntarissa

  Perhesuhteet ja sodan mielekkyys joutuvat puntariin, kun Lahtisen veljekset Matti, Eino ja Väpi kokoontuvat vanhan äitinsä hautajaisiin. Eletään jatkosodan kesää 1943, jolloin sodan raadollisuus on osa kaikkien arkea.

 • Vain muutaman huijarin tähden aloitti maalaiskomedioiden sarjan

  10.09.2008 Elävä arkisto

  Komediasarja Kuusniemen kunnan tapahtumista.

  Kuusniemellä alkaa tapahtua, kun kirkkoherran toimeen matkalla oleva Matias Pohto poimii kyytiinsä liftaritytön, joka onkin kunnan uusi kulttuurisihteeri.

 • Minä, siili ja trumpetti puki kuviksi nuoren pojan kasvavan luovuuden voiman

  18.08.2008 Elävä arkisto

  Matti Ijäksen hieno lastendraama vuodelta 1983

  Matti Ijäksen vuonna 1983 käsikirjoittama ja ohjaama tarina esittelee meille Ailun, pojan, joka muuttaa kesäksi saarelle tukatta, leluitta ja ystävittä. Onnistuneen, herkkävireisen draaman teemoiksi nousevat yksinäisyys, uteliaisuus ja kasvavan luovuuden tuottama kipeys – ja kaiken tämän summana vapautuminen.

 • Magnus Hovimäen isännäksi

  08.08.2008 Elävä arkisto

  Tv-sarjan sukupolvenvaihdos 1700- ja 1800-lukujen vaihteessa

  Magnus Lindhof on nuori lupaava upseeri, joka perii Hirvikoskella sijaitsevan Hovimäen kartanon. Hän päättää panna sotilasuran sivuun ja alkaa hoitaa sukutiluksia.

Sivut