Hyppää pääsisältöön

Verneri Pohjola

 • Valtakunnallinen Suomi 100 -juhla

  25.11.2017 Yle TV1

  Suomen satavuotisjuhlavuosi huipentuu juhlaan Oulussa.

  Suomen satavuotisjuhlavuosi huipentuu valtakunnalliseen juhlaan Oulussa. Mukana ovat mm. tanssija Minna Tervamäki ja kapellimestari Jaakko Kuusisto.

 • Verneri Pohjola – oma ääni ja isän perintö

  07.06.2017 Yle Teema

  Dokumentin ensi-ilta Teemalla 17.6.

  Tv-dokumentti Verneri Pohjola – oma ääni ja isän perintö saa ensi-iltansa Teemalla 17.6. Dokumentin toimittaja Markus Partanen kirjoittaa dokumentin teosta ja trumpetistin muuttuneista suunnitelmista.

 • Jazzia! Teeman kesässä soi paholaisen torvi ja Verneri Pohjolan trumpetti

  30.05.2017 Yle Teema

  Kesäkuu alkaa Teemalla saksofonin soinnilla.

  Teemalla puhalletaan kesän avaukseen jazzin meininkiä. Jazzin kesäkuu aloitetaan muhkeasti saksofonin soinnilla ja päätetään trumpetisti Verneri Pohjolasta kertovan dokumentin ensi-iltaan. Siinä välissä ääneen pääsevät muun muassa Ornette Coleman, Rahsaan Roland Kirk, Donny McCaslin ja Charles Lloyd. Kesäkuun kolme perättäistä Yle Liveä on taltioitu Tampere Jazz Happeningissä, ja kesäkuun ensimmäinen Teemalauantai on omistettu paholaisen torvelle eli saksofonille.

 • Verneri Pohjola ja Herra Ylppö: Näin pärjäämme mielen sairauksien kanssa!

  12.04.2016 Kulttuuricocktail

  Näin mielen sairauksien kanssa pärjää!

  Laulaja Herra Ylppö (Frank Kalevi Mikko Mäntymäki) luuli kuolevansa, kun ensimmäiset paniikkihäiriökohtaukset vyöryivät päälle 18-vuotiaana. Trumpetisti Verneri Pohjolasta tuntui, että hän lyyhistyy ja murtuu lavalle kesken keikan, kun masentuneisuus- ja ahdistuneisuushäiriöt pääsivät niskan päälle.

 • Verneri Pohjolan orkesteriteoksessa kuuluu oma kädenjälki

  15.12.2015 Klassinen

  Jazztrumpetisti Verneri Pohjola debytoi sinfonikkona

  Jazztrumpetisti ja säveltäjä Verneri Pohjola debytoi marraskuun lopulla sinfonikkona. Hänen teoksensa Filtered Image ja A Late Thought saivat kantaesityksensä Turun filharmonisen orkesterin konsertissa.