Hyppää pääsisältöön

Verneri Pohjola

 • Verneri Pohjola – oma ääni ja isän perintö

  07.06.2017 Yle Teema
  Tv-dokumentti Verneri Pohjola – oma ääni ja isän perintö saa ensi-iltansa Teemalla 17.6. Dokumentin toimittaja Markus Partanen kirjoittaa dokumentin teosta ja trumpetistin muuttuneista suunnitelmista.
 • Jazzia! Teeman kesässä soi paholaisen torvi ja Verneri Pohjolan trumpetti

  30.05.2017 Yle Teema
  Teemalla puhalletaan kesän avaukseen jazzin meininkiä. Jazzin kesäkuu aloitetaan muhkeasti saksofonin soinnilla ja päätetään trumpetisti Verneri Pohjolasta kertovan dokumentin ensi-iltaan. Siinä välissä ääneen pääsevät muun muassa Ornette Coleman, Rahsaan Roland Kirk, Donny McCaslin ja Charles Lloyd. Kesäkuun kolme perättäistä Yle Liveä on taltioitu Tampere Jazz Happeningissä, ja kesäkuun ensimmäinen Teemalauantai on omistettu paholaisen torvelle eli saksofonille.
 • Verneri Pohjola ja Herra Ylppö: Näin pärjäämme mielen sairauksien kanssa!

  12.04.2016 Kulttuuricocktail
  Laulaja Herra Ylppö (Frank Kalevi Mikko Mäntymäki) luuli kuolevansa, kun ensimmäiset paniikkihäiriökohtaukset vyöryivät päälle 18-vuotiaana. Trumpetisti Verneri Pohjolasta tuntui, että hän lyyhistyy ja murtuu lavalle kesken keikan, kun masentuneisuus- ja ahdistuneisuushäiriöt pääsivät niskan päälle.
 • Verneri Pohjolan orkesteriteoksessa kuuluu oma kädenjälki

  15.12.2015 Klassinen
  Jazztrumpetisti ja säveltäjä Verneri Pohjola debytoi marraskuun lopulla sinfonikkona. Hänen teoksensa Filtered Image ja A Late Thought saivat kantaesityksensä Turun filharmonisen orkesterin konsertissa.