Hyppää pääsisältöön

Paul McCartney

 • Maailman lontoolaisin filmitähti – Michael Cainen charmi puree vuosikymmenestä toiseen

  05.02.2019 Yle Teema

  Teemalla kolme Cainen elokuvaa ja dokumentti My Generation.

  Michael Caine on viikon tähti. Teema esittää kolme Cainen elokuvaa 1960-luvun Alfiesta ja Riehakkaasta ryöstöstä 2010-luvun Youthiin sekä uuden upean dokumentin My Generation – Michael Caine. Se kertoo ajasta, jolloin työväenluokkaiset nuoret britit mullistivat maailmaa.

 • Lennon vai McCartney? Tilastotiede löytää hittibiisien todelliset tekijät ja paljastaa kirjailijat nimimerkkien takaa

  03.08.2018 Yle Uutiset

  Soveltavalla kielentutkimuksella on saatu kiinni rikollisia ja selvitetty kirjojen todellisia tekijöitä. Pohjoisamerikkalaiset tutkijat kokeilivat lempibändinsä kappaleilla, ovatko sävellysten elementit yhtä paljastavia kuin kielen.

 • Euroopan parlamentti torjui kiistanalaisen tekijänoikeusuudistuksen – verkkoaktivistien riemuksi ja Paul McCartneyn pettymykseksi

  05.07.2018 Yle Uutiset

  Esityksen vastustajat pelkäävät internetin ilmaisunvapauden puolesta, kannattajat artistien tulojen puolesta. Koko parlamentti pääsee ottamaan kantaa uudistukseen syyskuussa.

 • Suomalainen lapsenlikka tapasi 1960-luvun popjulkkikset

  06.04.2018 Elävä arkisto

  Au pair Hilkka Ikonen raportoi svengaavasta Lontoosta.

  Hilkka Ikonen (os. Kantelinen) työskenteli au pairina 1960-luvun "svengaavassa Lontoossa". Lastenhoidon ohessa hän toimi mm. Iskelmä-lehden ja Yleisradion pop-kirjeenvaihtajana haastatellen monia aikakauden tähtiä kuten The Beatlesia, Rolling Stonesia, Manfred Mannia ja Cliff Richardia.

 • Jussi Niemi – kummitusmies Matti Nykäsen hittien takana

  06.12.2017 Musiikki

  Jussi Niemi - tuntematon nero Matti Nykäsen taustalla

  Jussi Niemi on mies, jonka nimi ei sano paljoakaan nuoremmalle yleisölle. Suomalainen viihdemusiikkibisnes on kuitenkin vannonut hänen nimeensä jo puolen vuosisadan ajan.

 • Näin The Beatles valloitti maailman – Ron Howardin dokumenttielokuva kertoo yhtyeen hurjista kiertuevuosista

  17.08.2017 Yle Teema

  Ihana dokumentti herättää henkiin beatlemanian kiihkon.

  The one and only: The Beatles! Ron Howardin ohjaama elokuva Eight Days A Week kertoo maailman parhaan yhtyeen hurjista kiertuevuosista. Ihana dokumentti herättää henkiin beatlemanian kiihkeimmän kauden.

 • Beatlesin ensimmäinen manageri on kuollut

  31.12.2016 Yle Uutiset

  Allan Williams löysi Beatles-yhtyeen, mutta jätti sen vuotta myöhemmin.

 • Kuuta ei ole! Salaliittoteoriat paljastavat ihmismielen outouden

  03.10.2016 Kulttuuricocktail

  Seitsemän omituisinta salaliittoteoriaa. Usko tai älä!

  Maailma on salaperäinen ja kummallinen paikka. Joskus on liiankin helppoa uskoa, ettei aivan kaikki tässä maailmassa ole tapahtunut niin kuin on kerrottu.

 • Taru on totuutta ihmeellisempää — seitsemän kuuluisaa musiikillista huijausta

  26.09.2016 Musiikki

  Popmusiikin historia on täynnä eriskummallisia huijauksia.

  Popmusiikin historia on täynnä eriskummallisia ja kiehtovia huijauksia. Ne ovat useimmiten olleet harmitonta pilailua, joka on saanut kohtuuttomat mittasuhteet. Opiskelijapila on synnyttänyt kansainvälisen myytin, keksityn bändin levy noussut listalle tai levy-yhtiön vastaanottovirkailijan päästään vetämä sanasto painettu arvostetun sanomalehden sivuille. Lopulta parhaista huijauksista on tullut osa popin ja rockin rikasta historiaa. Kimmo Vanhatalo esittelee seitsemän kuuluisaa huijausta.

 • Rolling Stones, The Who, Bob Dylan, Roger Waters ja Paul McCartney vihjaavat yhteisesiintymisestä

  03.05.2016 Yle Uutiset

  Yhteisesiintymisestä on huhuttu jo kauan, mutta nyt juoruille on saatu vahvaa pontta. The Rolling Stones, The Who, Roger Waters, Bob Dylan ja Paul McCartney ovat julkaisseet lähes samanaikaisesti sosiaalisessa mediassa videot, jotka päättyvät sanaan lokakuu.

 • Glen Campbell: I'll Be Me – muistisairaan countrytähden jäähyväiset

  19.04.2016 Yle Teema

  Koskettava kuvaus countryn supertähden jäähyväiskiertueesta.

  Kaunis, hauska ja riipaisevan surullinen kuvaus countrymusiikin supertähden Glen Campbellin (1936–2017) pitkästä jäähyväiskiertueesta ja kamppailusta Alzheimerin taudin kanssa. Dokumenttielokuvan viimeinen esitys Teemalla perjantaina 26.10. klo 23.30.

 • Vanha kunnon Freda, Beatlesin sihteeri

  30.03.2016 Yle Teema

  Beatles-perheen jäseneksi päässyt Freda kertoo tarinansa.

  Liverpoolilainen Freda Kelly sai 17-vuotiaana jokaisen tytön unelmatyön: hänestä tuli Beatlesin sihteeri. Pesti kesti kymmenen vuotta, mutta sihteeristä tuli sinä aikana suorastaan Beatle-perheen jäsen. Nyt uskollinen Freda kertoo tarinansa. Ohjaus Ryan White.

 • Rockstopin kolmas vuosi

  02.11.2015 Elävä arkisto

  Musiikkiohjelmasarjan kolmas kausi vuosilta 1989–1990.

  Musiikkiohjelmasarjan kolmannella kaudella vuosina 1989–1990 nähtiin peräti 21 ohjelmaa. Erikoisimmat jaksot olivat hard rock -yhtye Skid Row'lle räätälöity yleisötoivejakso sekä tunnin mittainen videoteatteri ranskalaislaulaja Édith Piafin elämästä. Heli Nevakare jatkoi tuttuun tyyliinsä sarjan juontajana, toimittajana ja välillä ohjaajanakin. Hän myös näytteli nimiroolin Piafin elämänkertajaksossa.

 • Mitä todella tapahtuu? Avaruusromua 11.10.2015

  09.10.2015 Musiikki

  Mistä salaliittoteoriat syntyvät?

  Elvis elää, prinsessa Diana murhattiin, Kuussa ei oikeasti käyty, maailmaa hallitsee salainen järjestö... ”Onko olemassa yhtään merkittävää tapahtumaa, jonka kulusta ja motiiveista ei olisi esitetty vaihtoehtoista, epäilyksenkatkuista teoriaa”, kysyy Jonas Sivelä kirjassaan Kaiken takana on salaliitto. Virallisen selityksen haastavia teorioita on esiintynyt antiikin ajoista lähtien, mutta Internet muutti kaiken. Mitä salaliittoteoriat oikeastaan kertovat? Mistä ne syntyvät? Avaruusromussa ollaan salaliittojen jäljillä. Musiikkina The Fireman, Liverpool Sound Collage, Gagarin, Gabriel Ledoux, Deathprod, Biosphere ja Andreas O. Hirsch. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Apua!

  29.05.2015 Musiikki

  The Beatlesin toisesta elokuvasta tuli Help! Apua!

  The Beatlesin vuosi 1965 alkaa hektisesti. Nuorukaisia kuskataan Bahamasaarilta Itävallan alpeille ja Buckinghamin palatsista Salisburyn taistelukentille. Välillä ollaan studiossa tekemässä uutta musiikkia. Syntyy Help! - The Beatlesin toinen elokuva ja samanniminen albumi. Elokuvan ensi-ilta on Lontoossa loppukesällä 1965, ja luonnollisestikin kuninkaalliset ovat läsnä ensi-illassa. Ja pian mennään taas ympäri Eurooppaa, sen jälkeen Amerikkaan, ja uutta levyäkin pitäisi alkaa tekemään. Ei mikään ihme, että The Beatlesin toisesta elokuvasta tuli Help! - Apua! Huutomerkin kera.

 • Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin

  06.05.2015 Yle Teema

  Dokumenttielokuva kitaristineron elämästä.

  Perusteellinen muotokuva amerikkalaisen kitaralegendan lyhyestä elämästä, häikäisevästä urasta ja yhä jatkuvasta vaikutuksesta. Mukana on runsaasti musiikkia ja arkistojen aarteita sekä aiemmin esittämätöntä kuvamateriaalia muun muassa Hendrixin perheen kotiarkistoista.

 • Ratkeaako nälänhätä 3D-tulostimella? YleX Aamu uppoutui laitteen saloihin - katso ja kuuntele!

  31.03.2015 YleX

  Vuoden puhutuin hyrskytin saapui vieraaksi YleX:n studioon. Katso videolta, mitä kaikkea aamun aikana tulostettiin.

 • Oletko aina halunnut oman 3d-tulosteen Paul McCartneysta? Nyt se on mahdollista

  21.03.2015 YleX

  3d-tulostimen hankkiminen saattoi tuntua ajankohtaiselta, kun hyrskytin puski ilmoille pizzaa, mutta nyt sellaisen omistaminen alkaa vaikuttaa suorastaan välttämättömältä.

 • Paul McCartneyn Wings-yhtye esiintyi Suomessa vuonna 1972 – Beatles-fanit: "Kaamea keikka"

  14.02.2015 Yle Uutiset

  The Beatles ei koskaan keikkaillut Suomessa. Sen sijaan Paul McCartney kävi Wings-yhtyeensä kanssa Suomessa vuonna 1972. Keikka oli pettymys monelle Beatles-fanille.

 • Kaksi superkokoonpanoa vastakkain: Kumpi nousee soittarille?

  05.02.2015 YleX

  Kumman biisin sinä tahdot soittolistalle: Charli XCX:n ja Rita Oran Doing It vai Rihannan, Kanye Westin ja Paul McCartneyn Four Five Seconds?

Sivut