Hyppää pääsisältöön

Henrik Ibsen

 • Riina Katajavuori: Aikuinen harrastaa musiikkia

  06.09.2017 Kulttuuricocktail

  Musiikin voima on jäljittelemätöntä.

  Muu elämä ainoastaan jäljittelee niitä tehoja, joita musiikki saa aikaan. Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti Riina Katajavuori paisuu elämänvoimasta kuullessaan musiikkia.

 • Peer Gyntin riehakas matka hulluuteen ja takaisin

  15.02.2017 Kulttuuri

  Karkoitettu rietastelija kruunataan keisariksi

  Ryhmäteatterin Peer Gynt on hauska, vauhdikas ja maaginen seikkailu. Juha Kukkonen on sovittanut Henrik Ibsenin 150 vuotta sitten julkaiseman draaman uusiksi.

 • Skandien rinteiltä—ja vähän Pohjanlahden rannoiltakin

  29.01.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Hannu Lintu vieraili viime vuoden maaliskuussa BBC:n skottilaisen sinfoniaorkesterin edessä, ja vierailu tallentui BBC Music -lehden lokakuun numerossa ilmestyneelle levylle. Ilmeikkäät tulkinnat Edvard Griegin Peer Gynt -musiikista sekä Wilhelm Stenhammarin Toisesta sinfoniasta kiinnittivät huomioni. Kyseessä on mahdollisuus myös pieneen vertailuun, sillä Lintu esitti samaisen Stenhammarin myös oman RSO:mme kanssa viime keväänä.

 • Peer Gyntiksi syntynyt mies

  11.03.2013 Yle Uutiset

  Kokkolalainen näyttelijä Jarkko Lahti viettää kevään Seinäjoen kaupunginteatterin Peer Gyntinä. Sanomalehti Ilkan kriitikon mukaan yksistään Lahti kelpaa vastaukseksi kysymykseen, miksi Peer Gynt kannattaa käydä katsomassa. Helpolla fyysinen rooli ei päästä näyttelijäänsä.

 • Peer Günt ensi-iltaan Seinäjoen kaupunginteatterissa

  28.02.2013 Yle Uutiset

  Mielikuvitusta, riehakkuutta ja elämännälkää. Kaikkea sitä on tarjolla Seinäjoen kaupunginteatterin ensi-iltanäytelmässä Mies maailman huipulla - Peer Günt. Pääosassa vierailee näyttelijä Jarkko Lahti.

 • Jüri Reinvere tekee Peer Gyntistä oopperan

  21.11.2012 Yle Uutiset

  Puhdistus-oopperan jälkeen Reinvere alkaa kirjoittaa ja säveltää oopperaksi Norjan kansallisteoksena pidettyä Henrik Ibsenin näytelmää.

 • Kotkan kaupunginteatterin syksyssä neljä ensi-iltaa

  29.08.2012 Yle Uutiset

  Ensi-illassa nähdään muun muassa Pieni kauhukauppa -musikaali. Uutuuksien joukossa on myös näytelmä, joka aktivoi nuoria.

 • Muusikko Pirjo Bergström on kuollut

  16.05.2011 Yle Uutiset

  Muusikko, säveltäjä, sovittaja ja laulaja Pirjo Bergström kuoli sairauskohtaukseen sunnuntai-iltana. Hän oli 72-vuotias.

 • USA:ssa löytyi kymmeniä tunnettujen näyttelijöiden filmauksia

  14.09.2010 Yle Uutiset

  Yhdysvalloista on löytynty kateissa olleita television filminauhoja, joilla esiintyvät muun muassa brittinäyttelijät Sean Connery, Leonard Rossiter ja Dame Maggie Smith.

 • Kajaanin kaupunginteatteri luottaa Peer Gyntiin

  29.12.2009 Yle Uutiset

  Ohjaaja haluaa tarjota katsojille tilaa ajatella näytelmän kulkua.

 • Teatterikesässä Faustia, Ibseniä ja nykysirkusta

  01.04.2009 Yle Uutiset

  Tampereen Teatterikesässä nähdään tänä vuonna liettualainen Faust-tulkinta, tukholmalaista nykysirkusta sekä Ibseniä Berliinistä.

 • Ylioppilaskirjoitukset alkoivat

  05.02.2009 Yle Uutiset

  Kevään ylioppilaskirjoitukset käynnistyivät tänään. Äidinkielen tekstitaidonkokeessa testiin joutui oppilaan analysointikyky.

 • Ensimmäinen Ibsen-palkinto ohjaajalegenda Peter Brookille

  19.08.2008 Yle Uutiset

  Brittiläinen teatteriohjaaja Peter Brook saa ensimmäisen kansainvälisen Henrik Ibsen -palkinnon. Norjan hallituksen viime vuonna perustama palkinto on arvoltaan 313 000 euroa.

 • Näytelmäkirjailija Henrik Ibsenistä löytyy myös koominen puoli

  04.12.2006 Yle Uutiset

  Nukkekoti- ja Hedda Gabler- näytelmien vakava ja kantaaottava henki on yleinen kuva Henrik Ibsenistä ja hänen tuotannostaan.

 • Monipuolinen Ibsen oli kaksijakoinen persoona

  08.06.2006 Yle Uutiset

  Norjalaista Henrik Ibseniä muistetaan tänä vuonna maailmanlaajuisesti. Muun muassa Peer Gyntin ja Nukkekodin kirjoittajan kuolemasta on kulunut sata vuotta. Norjassa häntä arvostetaan Shakespeareen verrattavana kansallissankarina.

 • Norja juhlii Ibseniä

  15.01.2006 Yle Uutiset

  Norjassa muistetaan tänä vuonna monin juhlallisuuksin näytelmäkirjailija Henrik Ibseniä, jonka kuolemasta tulee tammikuun 23. päivänä kuluneeksi sata vuotta. Juhlinta ulottuu vuoden mittaan myös pitkälle Norjan rajojen ulkopuolelle.

 • Ibsenin Peer Gynt Jyväskylän kaupunginteatteriin

  20.11.1998 Yle Uutiset