Hyppää pääsisältöön

Mariinski-teatteri

 • Kanttori Tillin lapset saavat venäläiset soitonopettajat – Viipurin musiikin menestystarina 1918–1939

  10.11.2019 Viipurin musiikin menestystarina 1918-1939

  Osa 5 sarjasta Viipurin musiikin menestystarina 1918–1939.

  Viipurin Agricolan kirkon kanttorin Oskari Tillin ja puolisonsa Ellin lapset Tellervo, Kalevi ja Olavi saivat tottua siihen, että kotona laulettiin ja soitettiin koko ajan. Kaikki lapset laitettiin Boris Sirobin syksyllä 1918 perustamaan uuteen Viipurin Musiikkikouluun, missä he saivat venäläiset soitonopettajat. Kun Tellervo pääsi nuorelle herrasmiehelle, pianotaiteilija Sergei Kulangolle, pojat joutuivat ankaralle viulupedagogi Tatjana von Rippakselle.

 • Sibeliuksen jalanjäljillä Pietarissa

  26.11.2015 Orkesterikone

  Millaisen vastaanoton Sibelius sai Pietarin-matkoillaan?

  Pietari oli jo Sibeliuksen aikaan yksi Euroopan suurista kulttuurikaupungeista. Venäläiset rakastivat konsertteja, mutta heitä oli vaikea hurmata uudella musiikilla. Millaisen vastaanoton Sibelius siellä sai? Tervetuloa Sibeliuksen jalanjäljille Pietariin!

 • RSOn solistina basso Mikhail Petrenko

  26.03.2015 Klassinen

  Venäläinen basso Mikhail Petrenko on Radion sinfoniaorkesterin solistina perjantaina 27. maaliskuuta 2015. Hän laulaa basso-osuuden Dmitri Shostakovitshin sinfoniassa nro 13 "Babi Jar". Pietarin Mariinski-teatterin solistikuntaan kuuluva Petrenko kertoo Outi Paanaselle mm. sinfonian järkyttävästä aiheesta, poliitikkojen vastuusta nykymaailmassa ja siitä, millaista oli kasvaa laulajaksi Mariinskin kuuluisassa nuorten laulajien akatemiassa.

 • Guest Performance / Helsinki Festival

  17.04.2014 RSO in English

  August 19-20 FRSO performs the Orango opera by Dmitri Šostakovitš for the first time in Finland at the Helsinki Festival.

 • Vierailukonsertti / Helsingin juhlaviikot

  11.04.2014 RSO

  Tänään Šostakovitšin Orango-ooppera ja sinfonia nro 4 Esa-Pekka Salosen johdolla Musiikkitalossa klo 19. Solistit tulevat Mariinski-teatterista ja kuoroina laulavat Seppo Murron valmentamat Dominante & Murtosointu. Liput Lippupalvelusta. Kuuntele ja katsele suora lähetys verkossa tai Yle Radio 1:ssä.

 • Vierailukonsertti / Helsingin juhlaviikot

  11.04.2014 RSO

  RSO vierailee 19.-20.8. Helsingin juhlaviikoilla ja esittää Šostakovitšin Orango-oopperan ensi kertaa Suomessa Esa-Pekka Salosen johdolla. Solistit tulevat Mariinski-teatterista ja kuoroina laulavat Seppo Murron valmentamat Dominante & Murtosointu. Ohjelmassa myös Šostakovitšin sinfonia nro 4.