Hyppää pääsisältöön

Jaakko Kortekangas

 • Lyyrikon unohdettuja lauluja

  03.10.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Yrjö Kilpinen on suomalaisista laulusäveltäjistä ainoa, joka todella pääsi murtautumaan kansainväliseksi tekijäksi saksankielisen Liedin maailmassa. Häntä voikin helposti pitää Kuulan ja Sibeliuksen jälkeen merkittävimpänä suomalaisena laulusäveltäjänä. Niinpä Kansalliskirjaston arkistossa piilossa uinuneiden Kilpisen laulujen kaivaminen esiin ja toimittaminen laulukuntoon on kansallinen kulttuurinen teko, ja ne ansaitsevat luonnollisesti myös tasokkaan levytyksen.

 • Kosmopoliitin suomalaissäveltäjän lauluja

  21.04.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Ernest Pingoud on yksi maailmansotien välisen ajan kiinnostavimpia säveltäjiämme. Lupaavasti alkanut säveltäjänura syystä tai toisesta lopahti ja Pingoud siirtyi hallinnollisiin tehtäviin ja kirjoitti musiikista. Pingoud'n suppea mutta tasokas yksinlaulutuotanto on päässyt levylle pianisti Annikka Konttori-Gustafssonin ansiosta.

 • Hulttion tie - Live Webcast from Finnish National Opera 9.4.2016

  29.01.2016 Klassinen

  Suomen Kansallisoopperan orkesteri, joht. Eivind Gullberg Jensen. Sävellys Igor Stravinsky. Ohjaus Dmitri Bertman. Tom Rakewell Steve Davislim, Anne Hanna Rantala, Nick Shadow Jaakko Kortekangas, Baba Päivi Nisula, Trulove Koit Soasepp, Sellem Mika Pohjonen.

 • Rönttösistä Raveliin - Kuhmon 45. kamarimusiikkifestivaali

  28.07.2014 Klassinen

  "Mikä vetää vuosi vuodelta musiikinystävät Kainuun korpeen? Rönttöset ja Ravel?" pohtii Jonas Rannila blogikirjoituksessaan. Hän tapasi matkallaan baritoni Jaakko Kortekankaan ja keskusteli tämän roolista Bachin Matteus-passiossa Kuhmossa.