Hyppää pääsisältöön

Joel ja Ethan Coen

 • Nick Cave: 20 000 päivää maan päällä ja Inside Llewyn Davis: kaksi komeaa elokuvaa musiikintekijöistä

  03.05.2017 Yle Teema

  Yksi päivä ja yksi viikko taiteilijaelämää.

  Kaksi komeaa elokuvaa musiikintekijöistä: Nick Cave: 20 000 päivää maan päällä ja Inside Llewyn Davis. Yksi päivä – kahdeskymmenestuhannes! – laulaja-lauluntekijä Nick Caven elämästä Push the Sky Away -albumin teon aikaan vuonna 2013 sekä yksi viikko folklaulaja Llewyn Davisin elämästä vuonna 1961 New Yorkin Greenwich Villagessa Coenin veljesten kuvittelemana. Toinen elokuva on faktaa, toinen fiktiota, tai molemmat ovat molempia.

 • True Detective

  18.05.2016 Kulttuuri

  “Tiedän kuka olen. Se tuntuu voitolta.” -Rust Cohle

  Jos Sopranos ja The Wire loivat HBO:lle maineen kunnianhimoisen käsikirjoittamisen kotipesänä ja kriittisen yleisön suosikkina 2000-luvun alussa, niin Game of Thrones, Girls ja True Detective ovat pitäneet uskottavuutta yllä ja laajentaneet katsojakuntaa 2010-luvulla.

 • Hail, Caesar! – Coenin veljekset elokuvahistorian karkkikaupassa

  26.02.2016 Kulttuuricocktail

  Coenin veljekset lainailevat elokuvan historiasta.

  Coenin veljesten uudessa elokuvassa seikkaillaan 1950-luvun Hollywood-studion kulisseissa ja näytetään samalla, miten perinteisiä lajityyppielokuvia tehtiin. Elokuva vilisee viittauksia elokuvan historiaan.

 • Burn After Reading

  15.01.2015 Yle Teema

  Coen-veljesten musta komedia CIA-agentin muistelmista

  Coen-veljesten musta komedia kertoo CIA:n agentin muistelmista ja kahdesta sivullisesta, jotka sekaantuvat kansainväliseen vakoiluun.

 • Blood Simple

  29.10.2014 Yle Teema

  Joel ja Ethan Coenin elokuvaura alkoi komeasti trillerillä.

  Joel ja Ethan Coenin elokuvaura alkoi komeasti vuonna 1984 modernilla film noir -trillerillä Blood Simple. Mustasukkainen mies palkkaa tappajan uskottoman vaimonsa ja tämän rakastajan kimppuun. Mutta mikään elämässä ei ole yksinkertaista.