Hyppää pääsisältöön

Johann Wolfgang von Goethe

 • Focus on Faust and Dmitri Shostakovich in the FRSO’s 2019/2020 season

  26.04.2019 RSO in English

  The guest conductors will include Esa-Pekka Salonen.

  The 2019/2020 season of the Finnish Radio Symphony Orchestra opens with Schumann’s Scenes from Goethe’s Faust, a big coproduction by the Finnish Broadcasting Company (Yle) and the Helsinki Festival. Also enjoying a special status in the season’s varied symphonic offering are symphonies and concertos of Dmitri Shostakovich’s middle period.

 • 23.8. Robert Schumann: Scenes from Goethe’s Faust

  04.04.2019 RSO in English

  Hannu Lintu, conductor; Jussi Nikkilä, director Vocal soloists: Soile Isokoski, Arttu Kataja, Helena Juntunen, Markus Suihkonen & Maximilian Schmitt, Virva Puumala, Irina Nuutinen, Anna-Stiina Tahkola, Simo Mäkinen, Aarne Pelkonen Actors: Hannu Kivioja, Sanna-Kaisa Palo, Alise Polacenko, Miro Lopperi, Tom Rejström, Saara Pakkasvirta, Sonja Salminen & Santra Juoperi BUY TICKET

 • 22.8. Robert Schumann: Scenes from Goethe’s Faust

  04.04.2019 RSO in English

  Robert Schumann: Scenes from Goethe’s Faust Hannu Lintu, conductor; Jussi Nikkilä, director Vocal soloists: Soile Isokoski, Arttu Kataja, Helena Juntunen, Markus Suihkonen & Maximilian Schmitt, Virva Puumala, Irina Nuutinen, Anna-Stiina Tahkola, Simo Mäkinen, Aarne Pelkonen Actors: Hannu Kivioja, Sanna-Kaisa Palo, Alise Polacenko, Miro Lopperi, Tom Rejström, Saara Pakkasvirta, Sonja Salminen & Santra Juoperi BUY TICKET

 • Ylikapellimestari Mikko Franck toi ranskalaisorkesterinsa Berliiniin filharmoniaan

  21.12.2018 Klassinen

  Terveiset musiikkimatkalta Berliinin filharmoniasta.

  Ylikapellimestari Mikko Franck toi oman orkesterinsa Ranskan radion filharmonikot Berliiniin juuri joulun alla. Anja Lankinen oli kuulijoiden joukossa Berliinin filharmoniassa ja nautti Franckin ja hänen orkesterinsa yhteistyöstä.

 • Lisztin oopperaharvinaisuus Weimarissa

  23.08.2018 Klassinen

  Terveiset musiikkimatkalta Weimarin oopperasta.

  Franz Lisztin torsoksi jäänyt Sardanapalo-ooppera sai maailman ensi-iltansa Weimarissa 19. elokuuta 2018. Anja Lankinen oli paikalla Weimarin Liszt-illassa ja kertoo, miltä teosharvinaisuus kuulosti.

 • Portteja maan ja taivaan rajalla

  30.09.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Risto-Matti Marin on tehnyt Alballe useita levyllisiä romanttisten pianotranskriptioiden helmiä. Uudella levyllään “Gateways—portteja” Marin rakentaa resitaaliohjelman, jonka kantavaksi voimaksi nousee kerronnallisuus: jokainen taitekohta vaikuttaa portilta seuraavaan teokseen. Erinomaiseksi kokonaisuus nousee käydessään Bachilla ja Schubertilla rakennetusta portista levyn viimeiseen teokseen, Franz Lisztin faustiseen Sonaattiin h-molli.

 • Musiikin johtaminen on asiantuntijatyötä

  14.07.2016 Klassinen

  Iiron musiikkiluokan lämmittelyä

  Yhdessä soittaminen ja laulaminen vaatii kykyä yhteiseen päätöksentekoon. Ensinnäkin ohjelmiston valinta ja sen harjoittaminen vaatii asiantuntemusta. Toiseksi esitystilanteessa muusikoiden on tehtävä jatkuvasti valintoja, ja usein johtajiksi valikoituvatkin aloitteellisimmat. Ihanteellinen johtaja on sellainen, joka kykenee luotsaamaan ryhmän mahdollisimman hyvään lopputulokseen—yhdessä ryhmän yksilöiden kanssa.

 • "Negatiivisia fiiliksiä" on juostu karkuun ennenkin

  30.10.2015 Kulttuuricocktail

  Paholaisen voi tulkita myös opettajaksi

  Wille Hyvönen etsii Onnelliset -elokuvassaan onnea. Hänelle tarjotaan positiivista ajattelua ja onnen pikakursseja, mutta negatiivisten puoltensa kanssa hän oppii tulemaan toimeen vasta ajan kanssa. Onnea on etsitty epätoivoisesti ennenkin.

 • Melankolisen taiteilijan kuolema on liian helppoa romantisoida

  13.07.2015 Kulttuuri

  Romantiikka ja populaarikulttuuriin melankoliset taiteilijat

  Romantiikka ja populaarikulttuuriin melankoliset taiteilijat

 • Me hiljaisuuden, numeroiden, hämärän, valon ja appelsiininmakuisten ja muiden yksinäisten ajatusten lapset

  01.05.2015 Näkökulmat

  Me, jotka emme pitkästy yksin, mutta ihmisten keskellä kyllä

  Me jotka lohdutumme ajatuksesta keittää teetä, tai kahvit, tai mieli- tahi muistikuvasta, että liiteri on täynnä puuta, ja me joista on hyvä tunne omistaa vankat tikapuut ja ainakin yksi jakoavain joka on oleellisesti pidempi kuin oma kyynärvarsi, sekä akkukaapelit, joiden kytkemistä oikein emme ikinä muistaisi lunttaamatta, vaikka muistimme on joissakin asioissa ääretön, valonnopea ja überpedantti.

 • Siegfried Lenz on kuollut

  07.10.2014 Yle Uutiset

  Saksan arvostetuimpiin kirjailijoihin kuuluva Lenz sai pitkän kirjailijanuransa aikana useita palkintoja, muun muassa Goethe-palkinnon vuonna 1999.

 • Pilvenpiirtäjän purkuräjäytys kiinnosti kymmeniätuhansia – video katsojan näkökulmasta

  02.02.2014 Yle Uutiset

  Kymmenettuhannet ihmiset kokoontuivat seuraamaan 116-metrisen tornirakennuksen purkua. 32-kerroksisen pilvenpiirtäjän kontrolloituun tuhoamiseen tarvittiin 950 kiloa räjähdysainetta.

 • 116-metrinen pilvenpiirtäjä tuhottiin räjäyttämällä – katso video Euroopan suurimmasta purkuräjäytyksestä

  02.02.2014 Yle Uutiset

  Videolla näkyy, kuinka 32-kerroksinen tornirakennus lakoaa kontrolloidussa räjäytyksessä Saksan Frankfurtissa.

 • "Yleissivistys on hakusessa"

  01.09.2012 Yle Uutiset

  Pitääkö huolestua, kun yliopistossa opiskeleva nuoriso ei osaa nimetä kolmea afrikkalaista maata tai kun suomalainen nuoriso ei tiedä keitä ovat politiikan, historian ja kulttuurin keskeiset vaikuttajat Saksassa?

 • Mitä mieltä olet Wolfgang Gartnerin (feat. will.i.am) kappaleesta Forever?

  18.10.2011 YleX

  YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja paras Rytmibarometrikommentti palkitaan!

 • Goethe-palkinto Adonikselle

  28.08.2011 Yle Uutiset

  Kirjailija Adonis (81) on vastaanottanut Saksan arvostetuimman kirjallisuustunnustuksen Goethe-palkinnon. Hän on saanut palkinnon ensimmäisenä arabiankielisenä kirjailijana.

 • Goethe äänestettiin suurimmaksi saksalaiseksi

  27.08.2011 Yle Uutiset

  Runoilija, näytelmäkirjailija ja tiedemies Johann Wolfgang von Goethe on äänestetty kaikkien aikojen suurimmaksi saksalaiseksi.

 • Goethe-instituutti perustettiin parantamaan Saksan mainetta

  18.07.2011 Yle Uutiset

  Saksan kieltä ja saksalaista kulttuuria maailmalla tunnetuksi tekevä Goethe-instituutti viettää tänä vuonna 60-vuotismerkkivuottaan. Instituutti perustettiin toisen maailmansodan jälkeen Saksa-kuvaa kohentamaan.

 • EKP:n Trichet: Menoleikkaukset eivät vie romahdukseen

  09.07.2010 Yle Uutiset

  Euroopan keskuspankin pääjohtaja Jean-Claude Trichet torjuu varoitukset, joiden mukaan rajut budjettileikkaukset voisivat syöstä euroalueen takaisin taantumaan.

 • Faust palaa Kansallisoopperaan 20 vuoden jälkeen

  21.01.2010 Yle Uutiset

  Ranskalaisen Charles Gounoud’n ooppera Faust saa perjantaina ensi-iltansa Kansallisoopperassa. Solisteiksi on kiinnitetty useita ulkomaisia vierailijoita, jotka laulavat talossa ensimmäistä kertaa. Produktion harjoittelua ovat haitanneet poikkeuksellisen monen solistin sairastumiset.

Sivut