Hyppää pääsisältöön

Kraftwerk (yhtye)

 • Avaruusromua: Teollista kansanmusiikkia

  04.09.2019 Kulttuuri

  Onko piano kone? Entä viulu? Tai huilu?

  Me teemme teollista kansanmusiikkia. Industrielle Volksmusik. Näin kuvaili Kraftwerkin toinen perustajajäsen Ralf Hütter yhtyeen musiikkia 1970-luvun alussa. Hän kuvaili maailmaa, joka käyttää koneita. Sivilisaatiota, joka perustuu teknologian kehitykseen. Taidetta, joka käyttää teknologiaa. Musiikkia, jossa soivat koneet. Onko piano kone? Entä viulu? Tai huilu? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Yksittäinen rumpukomppikin voi olla jatkossa suojattu: Kraftwerk-yhtye voitti 20 vuotta vanhan tekijänoikeuskiistan, EU:lta poikkeuspäätös

  31.07.2019 Yle Uutiset

  Saksan oikeusasteissa Kraftwerk on aikaisemmin hävinnyt oikeusjutut. Suomen Musiikintekijät ry:n toiminnanjohtajan mukaan ratkaisu on selkeä ja sovellettavissa.

 • Kun tulevaisuus yllättää… Avaruusromua 30.7.2017

  27.07.2017 Musiikki

  Avaruusromua Toivon heinäkuussa: Onko meillä toivoa?

  Englantilainen filosofi Francis Bacon lietsoi 1600-luvulla edistysuskoa tulevaisuuteen. Hän oli sitä mieltä, että tieteellis-tekninen kehitys tulee viemään ihmiskunnan ennen näkemättömään aineelliseen ja henkiseen hyvinvointiin. Nyt meillä on tietokoneemme, älypuhelimemme ja koko digitaalinen maailmamme. Koneet pesevät vaatteemme ja astiamme, robotti-imurit siivoavat asuntomme ja robottileikkurit ajavat ruohikkomme. Pian junat ja autot liikkuvat ilman kuljettajaa. Onko ihminen onnellinen? Onko ihmisellä toivoa? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Kukaan ei halunnut soittaa meidän kanssamme! Avaruusromua 11.6.2017

  08.06.2017 Musiikki

  Berliiniläinen nykymusiikkiorkesteri Kraftwerkin kimpussa.

  Soittajat vierastivat niitä kaikenlaisia häiriöääniä, kummallisia soundeja ja voimakkaita rytmejä, joista Kraftwerk rakensi musiikkinsa, muistelee yhtyeen perustaja Ralf Hütter. Entä kun berliiniläinen nykymusiikkiorkesteri kaivaa levyhyllystään unohtuneita Kraftwerkin vinyylilevyjä yli neljän vuosikymmenen takaa ja alkaa soittaa tuota outoa musiikkia? Avaruusromussa myös uusia ääniä Suomesta ja Amerikasta: Goamae, The Kolmas, Esa Ruoho ja The Greatest Hoax. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Nightsatan – Turun syntetisaattorimiehet Mad Max -sankareina

  19.12.2016 Kulttuuricocktail

  Ovatko he vakavissaan?

  Turkulainen Nightsatan soittaa retrofuturistista soundtrackmusiikkia syntetisaattoreilla ja sähkörummuilla. Kolme vuotta sitten ohjaaja Chrzu Lindström teki Nightsatanista laajennetun musavideon apokalyptisessä Mad Max –hengessä. Tällä hetkellä ohjaaja Chrzu valmistelee pitkää elokuvaa Nightsatan -yhtyeen ympärille ja etsii elokuvalle rahoitusta ulkomailta.

 • Yleisön pyynnöstä: Soittolista EM-lähetyksissä soineista biiseistä

  18.06.2016 Yle Urheilu

  Olemme saaneet roppakaupalla kiitosta EM-kisalähetystemme musiikkivalinnoista. Meille on esitetty Twitterissä toive koota lähetysten inserteissä soineista kappaleista soittolista, ja tartuimme oitis tuumasta toimeen.

 • Liima-yhtyeessä kohtaavat suomalainen huippurumpali ja Tanskan viileät indie-rokkarit

  23.02.2016 Yle Uutiset

  Pohjoismaiden suurin musiikkialan konferenssi- ja showcase-festivaali by:Larm järjestetään maaliskuun alussa Oslossa. Tapahtuma esittelee tuoreinta pohjoismaista musiikkia ja tuo yhteen musiikkikentän tekijöitä myös muualta maailmasta. Suomalaisyhtyeistä tapahtumassa esiintyvät Teksti-TV 666, K-X-P ja suomalais-tanskalainen Liima.

 • Autobahn ei ollut Hitlerin keksintö!

  19.11.2015 Musiikki

  Atomien laulu -radiosarjan neljäs jakso.

  1920-luvulla Hampurin ja Baselin välille suunniteltiin uudenaikaista, nopeaa autotietä. Tuo hanke ei koskaan toteutunut, mutta modernia tietä kuvaava nimi jäi elämään. Koska rautatie oli saksankielellä Eisenbahn, uusi autotie sai nimen Autobahn. 1960-luvun lopulla kaksi saksalaista nykymusiikin opiskelijaa, Ralf Hütter ja Florian Schneider tapaavat toisensa Düsseldorfin konservatoriossa, improvisaatiokurssilla. He perustavat yhtyeen nimeltä Kraftwerk ja levyttävät Autobahnin. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Tapio Lempivaara

  26.10.2015 YleX

  Tapio Lempivaara tutkii lauluillaan rakkauden monisävytteistä maailmaa omien kokemuksiensa ja toiveajatteluidensa kautta. Vaikutteita otan Gösta Sundqvistilta, David Bowielta kuin saksalaisesta konemusiikkipioneeri Kraftwerkiltakin. Kuitenkin kaikkein suurimman inspiraation olen saanut Pocahontasin ja Tarzanin elokuvien musiikeista. Phil Collins in my heart. Girl Of Shanghai kertoo rakastamisen kaipuusta ja sitoutumiskammosta. Pariisin Kevät on tässä innoittajani.

 • DJ Orkidea: Sinnikkyyttä ja livekeikkoja

  08.06.2015 YleX

  Viime perjantain Disko2000-vieras nimettiin pitkän uransa ansiosta Suomi-trancen grand maniksi.

 • Avaruusromua 25 vuotta radiossa ja kerran televisiossa!

  30.04.2015 Musiikki

  Legendaarinen radio-ohjelma Avaruusromua täyttää 25 vuotta.

  Mitä mieltä on tarjota kuuntelijoille musiikkia, joka ei ole tavanomaista? Avaruusromua on jo neljännesvuosisadan ajan tarjonnut musiikkia, joka rytmiltään, kestoltaan ja tunnelmaltaan on poikennut hyvinkin paljon siitä musiikista, jota radiosta yleensä kuullaan. Avaruusromua kuljettaa ajatuksia, luo tunnelmia ja herättää muistikuvia.

 • Rock and Roll Hall of Fame -ehdokkaat julki – listalla mukana Green Day

  11.10.2014 YleX

  Rock and Roll Hall of Fameen valitaan vuosittain viidestä seitsemään uutta artistia.

 • Robottilatinoa, utuista pianoa ja Kraftwerkia harmonikalla - Avaruusromua 7.9.2014

  09.09.2014 Musiikki

  Saksalaisen Kraftwerkin musiikki on innostanut lukuisat musiikintekijät mitä erikoisimpiin tulkintoihin. Avaruusromussa kuunnellaan kuinka Kraftwerkin klassinen minimalistinen elektroniikka taipuu esimerkiksi latinoviihteeksi, utuiseksi soolopianoimprovisaatioksi, aasialaissävytteiseksi etnoksi, japanilaiseksi popiksi tai kuinka Kraftwerk soi harmonikkatriolla tai jousikvartetilla.

 • Kraftwerk: Pop Art

  21.08.2014 Yle Teema

  Elektronista musiikkia soittaneiden erakoiden tie maineeseen

  Boing boom tschak! Kraftwerk: Pop Art on dokumentti kokeellista elektronista musiikkia soittaneiden erakoiden tiestä maailmanmaineeseen. Mukana arkistojen aarteita, haastatteluja, elokuvakokeiluja ja uutta livemateriaalia Tate Modern -museon konserteista.

 • Tältä munamies kuulostaa nyt - Riku Nieminen takoo elektrorokkia

  14.04.2014 YleX

  Riku Nieminen tunnetaan erityisesti munamiehen roolistaan. Nyt hän takoo elektrorokkia uuden bändin riveissä.

 • Kuuntele Docventuresin oma soittolista ruoka-teemalle

  25.09.2013 YleX

  Tänään 25. syyskuuta Docventuresin teemana on ruoka. Koska Riku ja Tunna alustavat Docventuresin sen viikoista teemaa aina Yle Puheella ilman musiikkia, kasaavat herrat oman soittolistan Spotifyhin kaikkien kuunneltavaksi.

 • Flow 2013: Highlights in a rich festival tapestry

  12.08.2013 Yle News

  The 10th Flow Festival drew to a close on Sunday evening, having attracted an audience of 61,500 to Helsinki’s Suvilahti. The festival dished up a varied smorgasbord of music to Helsinki audiences, from mainstream pop divas to the obscurely alternative.

 • Virittäydy Flow Festival -tunnelmaan – katso Nick Cave and The Bad Seedsin keikkataltiointi

  05.08.2013 YleX

  Tulevana viikonloppuna Flow Festivalilla Helsingissä päälavalle nousee Nick Cave & The Bad Seeds. Yhtyeen keikkataltiointi vuodelta 2008 on katsottavissa Yle Areenassa.

 • Kraftwerk palaa Helsinkiin 3D-showllaan

  13.02.2013 Yle Uutiset

  Elektronisen musiikin legenda Kraftwerk esiintyy jälleen ensi kesänä Helsingissä. Flow-festivaalien katsojat saavat keikan ajaksi päähänsä 3D-lasit.

 • Flow’n ohjelmisto täydentyy ulkomaisilla tähdillä

  13.02.2013 YleX

  Flow Festival julkisti lisää esiintyjiä.

Sivut