Hyppää pääsisältöön

Kevon luonnonpuisto

 • Erämaan lumo: Miten selvitä eräreiskan matkassa?

  01.04.2016 Luonto

  Kuvausavustaja selättää Pirunkurun kivi kerrallaan

  Petteri Saarion ohjaaman Erämaan lumo –dokumenttisarjan kuvausavustajana työskentely tiesi kuvauspiiloja, kamerajalustan kantamista mitä kummallisimpiin paikkoihin, lumikenkiä, ahkioita ja Lapin kesän räkkää. Alkuun suhtauduin koko touhuun mitä suurimmalla epäluulolla. Mutta onneksi ratkaisevaa on oikea asenne. Erämaan lumon taustatoimittaja Sari Orkomies pääsi kuvausavustajan roolissa eräilyn makuun.

 • Erämaan lumo: Suomen oma Grand Canoyn

  30.03.2016 Luonto

  Kevon kanjonin suu saa kulkijan suun loksahtamaan auki

  Kevon kanjonin suu saa kulkijan suun loksahtamaan auki

 • Erämaan lumo: Kotoinen papukaijamme

  19.02.2016 Luonto

  Korea taviokuurna esittäytyy Kevon maisemissa

  Erämaan lumo -dokumenttisarja lumoaa myös lintujen ystävät. Sarjan dokumenttien kuvauskohteissa asuu laaja kirjo toinen toistaan viehkompia siivekkäitä. Esimerkiksi Suomen pohjoisimmassa kolkassa viihtyvään papukaijamaiseen taviokuurnaan harvempi törmää. Tässä veikeä lintu lähietäisyydeltä.

 • Suomen lumoavan kaunis luonto näyttävästi esillä Ylen Luontovuodessa

  19.02.2016 Luonto

  Lähde matkalle kotimaisen luonnon monipuolisuuteen

  Ylen ohjelmistossa on tarjolla tänä vuonna hieno kokonaisuus kotimaisia luonto-ohjelmia. Suomen luonnon monipuolisuus eri vuodenaikoineen tulee esiin erämaista lähiluonnon retkipaikoille ja kotipihan asuttajiin. Luonnosta, kasveista ja eläimistä on paljon tietoa ja tekemistä tarjolla tv:ssä, radiossa ja netissä.

 • Erämaan lumo: Talven ihmemaan taikaa

  16.02.2016 Luonto

  Kaksi erilaista kuvakulmaa talveen

  Talveen saa sangen erilaisia näkökulmia riippuen siitä, missä päin ja mistä päin sitä katselee. Erämaan lumo -dokumenttisarjassa talvesta lumoudutaan niin Suomen pohjoisimmassa kolkassa kuin eteläisimmässäkin. Näinkin erilaiselta kevättalvi voi näyttää, kun sitä katselee tykkylumen peittämällä tunturilla tai ahtojäiden seasta mereltä.

 • Erämaan lumo – dokumenttisarja Suomen jylhimmistä maisemista

  09.02.2016 Yle TV1

  Dokumentintekijä Petteri Saario lumoutuu erämaista.

  Petteri Saario lumoutuu kuusiosaisessa luontodokumenttisarjassaan erämaista.

 • Erämaan lumo vie erämaiden syleilyyn

  09.02.2016 Luonto

  Dokumenttisarja Erämaan lumo alkaa helmikuun lopussa.

  Erämaan lumo on palkitun luontodokumentaristin Petteri Saarion uusin sarja, joka vie katsojat armottomilta ulkoluodoilta Kevon kanjoniin, Lapin mahtavimmista kansallispuistoista Repoveden jylhiin maisemiin, Kuusamon korvista Saimaan syliin.

 • Erämaan lumo: Napanuora sivilisaatioon katkeaa

  02.02.2016 Luonto

  Dokumenttisarja Erämaan lumo alkaa helmikuun lopussa.

  Tähtikirkas kirpeä pakkasyö Repovedellä ja maidonvalkea sumu Suomenlahden ulkoluodolla. Kevon kristallinkirkkaat kosket ja kesäisen tunturinlaen tuoksu. Kaiken tämän äärelle vie dokumenttisarja Erämaan lumo, joka alkaa Ylellä helmikuun lopussa.

 • Katso, miten kevät etenee kansallispuistoissa eri puolella Suomea! Osa 1

  14.04.2015 Luonto

  Katso kuvia, miten kevät etenee eri puolilla Suomea.

  Pohjoisessa pilkitään, etelässä päästään paikoitellen jo lähes kesäistä! Näissä Metsähallituksen väen ottamissa kuvissa näkyy, miten kevät etenee kansallispuistoissa eri puolella Suomea.

 • Spotlight: Lapin timantit

  29.09.2014 MOT

  Irlantilainen kaivosyritys saanut luvan etsiä timantteja Utsjoelta. Kenellä on oikeus päättää saamelaisten maista, ja kumpi on arvokkaampaa, timantit vai luonto? Spotlight Yle Femmalla.